anula1989 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Czy ktoś może spotkał się z takimi objawami u psa? Bokser mojej koleżanki stracił całą sierść, na skórze pojawiają się ropne krosty, tworzą się strupy. Pies brzydko pachnie. Ma spuchnięte łapy i szyję (z jednej strony). Pewnie zajął się węzeł chłonny. Mam przeczucie że to nużyca. Postaram się dodać zdjęcie. Quote
LALUNA Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 anula1989 napisał(a):Czy ktoś może spotkał się z takimi objawami u psa? Bokser mojej koleżanki stracił całą sierść, na skórze pojawiają się ropne krosty, tworzą się strupy. Pies brzydko pachnie. Ma spuchnięte łapy i szyję (z jednej strony). Pewnie zajął się węzeł chłonny. Mam przeczucie że to nużyca. Postaram się dodać zdjęcie. A czy była z nim u lekarza? Powodów moze byc być wiele, jeżeli to stało sie nagle byc moze od ugryzienia i zarażenia. Tutaj zgadywanie internetowe nic nie da. Powinna natychmiast iść do lekarza. A jeżeli leczy go i nic nie daje to leczenie, powinna się skonsultowac z innym. Quote
anula1989 Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 No właśnie była, ale dał jej jakiś talk do posypki. Nic to oczywiście nie daje. A tam gdzie mieszka innego weta nie ma. Jej ojca nie ma teraz w domu, a żaden znajomy nie chce psa zawieźć bo "śmierdzi". Naprawdę głupia sytuacja:/ Quote
LALUNA Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 anula1989 napisał(a):No właśnie była, ale dał jej jakiś talk do posypki. Nic to oczywiście nie daje. A tam gdzie mieszka innego weta nie ma. Jej ojca nie ma teraz w domu, a żaden znajomy nie chce psa zawieźć bo "śmierdzi". Naprawdę głupia sytuacja:/ Znajomej suka, tak się sypnęła w ciagu dwóch dni. Wet dał jej od razu serię zastrzyków. Niestety o ile pies jest w takim stanie to nic ci nie da porada internetowa. Leki musi przepisac i podać lekarz. I nie da rady tego zrobić przed zbadaniem psa. Niech poprosi znajomych i aby zabezpieczyć ich autko obieca ze zabezpieczy psa aby nie pobrudził. Niech założy mu jakiegoś swojego T-Shirta i koniecznie do innego weta. Quote
Blow Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 tak,wydaje mi się,że trzeba by go potraktować antybiotykiem i całkiem mozliwe,że to pasozyt a w takim wypadku trzeba by regularnych i częstych kąpieli w specjalnym preparacie.ale fakt,tu nic nie dadzą nasze porady,niech bierze psa jak najszybciej do weta... Quote
anula1989 Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Eh, tak będzie trzeba zrobić. Czy ktoś mi może w skrócie wyjaśnić jak wklejać zdjęcia z dysku? Quote
LALUNA Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Wchodzisz na http://imageshack.us/ w okienko "choose" wpisać lokalizację zdjęcia na kompie, potem kliknąć "host it!". Przekopiować adres w okienku "hotlink for forums" i jest Quote
Patka Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 pierwsze co zrobic pobrać zeskrobiny jeśli to nużyca czytać to i stosować!: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=554&start=0 Quote
mariolka1 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 myślę, że zeskrobiny do badań to dobra rada Quote
Recommended Posts