Nanusiia Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 Hej mam 4 tygodniowego szczeniaczka jak śpi to czasem ma drgawki nie długie bardzo krótkie 1-2 sekundy albo Nim tak wzdrygnie jak np. człowiekiem gdy Mu się przyśni że spada :) Czy to może objaw czegoś czy to normalne ? Moja kotka [*] tez czasem tak wzdrygała i piesek mojej babci [*] także np. jak sie głośniej cos powiedziało. Zapewne jest to normalne ale jestem strasznie przewrażliwiona a może to lepiej :D Nie ten dział? Przepraszam bardzo i pozdrawiam. Quote
badmasi Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 (edited) To taka faza snu. Nie można przerywać tej fazy bo jest ona niezbędna do całkowitej regeneracji ciała i mózgu. Ponoć największą szansę na osiągnięcie fazy REM ma zwierzątko leżące wygodnie, na boczku z wyciągniętymi łapkami. Ponoć właśnie wtedy pojawiają się sny. Edited January 31, 2014 by badmasi Quote
Bandyta Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 W innym wątku pytasz o to jak karmić tego maluszka. Masz bardzo małą wiedzę i fajnie, że pytasz bardziej doświadczonych. Mam nadzieję, że z pieskiem u weterynarza już byłaś. Quote
Recommended Posts