Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nasz nowy lokator schroniska czarny pudelek :)

Jesteśmy z Bielska -Białej i możemy pomóc w transporcie.

Kontakt w sprawie adopcji:
[FONT=Verdana][SIZE=2]0604-950-574
0515-242-723
[/FONT][FONT=Verdana]beatasw@simplusnet.pl
lub kontaktuj się przez dogo z _bubu_ lub Hund
[/FONT]

Posted

tak fryzjer by się przydał :)

Możemy się umówić że jak go zechcą Ci państwo to zaprowadzimy go do fryzjera . W niedzielę jeśli będziemy w schronisku moge spróbować z nożyczkami :)

Posted

Ida - sunia od pewnego czasu (ok. 2 tyg.) błąkała się w pobliżu pewnej podkieleckiej wsi. W dodatku okazało się, że ma cieczkę. Znaleziona ze stadem psów, które ja maltretowały.
Kruszynka, same kości, obraz nędzy i rozpaczy. Cała w dredach, brudna, polepiona, śmierdząca. Albo była w takich strasznych warunkach, albo już od dawna się błąka, bo przez dwa tygodnie, jakie była w tej wsi nie doszło by do takiego stanu.
Skóra w ranach, chyba też alergia na pchły, poobcierana cała przez te psiury, makabra. No i zagłodzona strasznie, bo przecież nawet nikt tam jej nie chciał karmić, "bo jak dam jeść, to zostanie u mnie".

Ida przebywa w Kielcach! Trasport w miarę możliwości!
Kontakt: 609-890-204

Posted

Foksia - mała, młoda sunia, terierkowata. Znaleziona w okolicach Kielc. Pani, która ją znalazła wzięła ją chwilowo do siebie, ale ponieważ ma już 3 psy, nie może jej długo przetrzymywać. Pilnie poszukuje domu!

Kontak 609-890-204!!! Sunia jest teraz na tymczasie w Kielcach! Transport w miarę możliwości!

Posted

Nie, nie, nie. Chodziło mi ogólnie o schronisko ZIELONOGÓRSKIE, gdyż padło zapytanie, czy w tym mieście znajduje się jakieś przytulisko dla zwierząt ;)

Posted

Zawęża nam się krąg poszukiwan, poniewaz rozmawiałam własnie z przyszłą "Pancią" wspominając o czarnym pudelku z Bielska -Białej. Okazuje się, ze poprzedni pupil był czarnym pudelkowatym i bezpieczniej jest pomyśleć o pudelkowatej suni o jasnym ubarwieniu, aby nie przywoływać wspomnień o poprzedniku, którego do tej pory wspominają, mimo, ze upłynęły już prawie 3 lata od jego odejścia.

Posted

hej!

Zdjecia psiakow ze schro ZG mozna obejrzec tez na naszej stronie: http://www.idz.zgora.pl/main.php?l=pl&p=s&s=1

Dzieki ywecia za namiar na watek, zapodalem pytanie na wewnetrzna liste wolontariuszy z zielonogorskiego schro. Jakby co, to dam znac. Ew. jesli Panstwo nie maja nic przeciwko, to mozesz na priv zapodac jakis namiar na nich.

Pozdrawiam,
Andrzej M.
Inicjatywa Dla Zwierzat

Posted

Wolontariusze nie zauwazyli takiego psiaka w schro, ale jesli jest taka mozliwosc, to Brazowa popros Panstwa o cierpliwosc. W srode kolejna wizyta wolontariuszy, a moze pojawic sie cos z zewnatrz i szkoda takiej okazji. Czy Panstwo sa bardzo za pudelkiem akurat, czy cos kudlatego, troche dalszego, rowniez wchodzi w gre?

AM

Posted

andre napisał(a):
Wolontariusze nie zauwazyli takiego psiaka w schro, ale jesli jest taka mozliwosc, to Brazowa popros Panstwa o cierpliwosc. W srode kolejna wizyta wolontariuszy, a moze pojawic sie cos z zewnatrz i szkoda takiej okazji. Czy Panstwo sa bardzo za pudelkiem akurat, czy cos kudlatego, troche dalszego, rowniez wchodzi w gre?

AM

Jestem w stałym kotakcie ze starszym Państwem z okolic Zielonej Góry, więc podaję numer do siebie 512 462 989 ;)

Posted

Sylwia, dziekuje bardzo. Jak oceniasz szanse na dalszego mieszanca, czy innego kochanego psiaka nieco przypominajacego pudelka? Jak Panstwo po stracie w kontekscie ew. prezentacji live innego psiaka?

AM

Posted

Tak sobie myślę Andre, ze z prezentacj byłoby trodno, dlatego, że Państwo mieszkają ok.65 km od Zielonej Góry. Psiak który został "przesłany" przez modliszkę byłby też idealny. Powiedz mi modliszka84, czy sunia jest jeszcze do oddania?

Posted

Sylwia Gd napisał(a):
Psiak który został "przesłany" przez modliszkę byłby też idealny. Powiedz mi modliszka84, czy sunia jest jeszcze do oddania?

tylko czy to nie jest przypadkiem jakis sznaucerowaty? pytam, bo wolontariusze pudelkowatego nie zauwazyli, a to zdjecie wskazuje na IV wiate schroniska w ZG.

AM

Posted

ja mam super kandydata!! co prawda ze szczecina ale to nie problem :)
Baffi jest super, za kazdym razem jak jestem w schronie to ide z nim na spacerek, bardzo grzecznie chodzi na smyczy, spuszczony pilnuje sie nogi. juz dlugo czeka, odkad chodze do schronu czyli od jakiegos pol roku widuje go zawsze w szczenietarni w malej klatce choc szczeniakiem dawno nie jest.
byl operowany na przepukline ale teraz ok, czasem ma problem z zatwardzeniem ale dobra dietka, staly pokarm i bedzie ok. gdy przyjechal do schronu byl zarosniety wygladal jak pudelek czy sznaucerek, teraz obciety przez wolontariuszke- bardzo grzecznie przeczekal swoje :) do pieskow bardzo zgodny.
super pies, jedyne zastrzezenie, przez ktore dlatego do tej pory skreslaja go z adopcji to chyba to ze ma ok 7 lat, ludzie nie patrza na to jaki jest wesoly i zywy, jak ludzi biegac czasem leciutko kustykajac... (mial operacje na noge bo byl po wypadku) Baffi czeka, moze sie spodoba
link do jego watku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44066

Posted

Bardzo dziękuję justine, ale decyzja już zapadła. Zdecydowali się na małą sunię, którą "pokazała" modliszka84. Teraz czekamy na zakończenie kwarantanny i organizujemy transport

Posted

A swoją drogą, Baffi jest naprawdę śliczny. Będę o nim pamiętac, moze...... ktoś z moich zanjomych zapragnie towarzystwa małego psiaka. A jak znosi towarzystwo dzieci?