Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Milk, dzięki za wieści bo tak o was juz myslałam czy wszystko OK ;) .
Ciesze się, że mała dobrze sie aklimatyzuje :multi: . T
eraz pod twoim czułym okiem powina szybko stanąć na nogi.
cZY kASIa (SCHRONISKOjÓZEFÓW) już wie, że mała ma dom???

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super wieśći:-). Jednej bidulki mniej w Józefowie..........może pewnego pięknego dnia los się uśmiechnie też do Delmy.............tyle czasu szuka domku i nic.
Milk ucałowania dla Negrity i wielkie dzięki dla Ciebie

Posted

Strasznego stracha mi wczoraj napędziły sunie, nieststy zaczeły się kotłować.Trochę mnie to przeraża Negrita jest spora, Mela jest yorkiem.Poradzcie coś, może warto iść z nią do szkoły?
Naprawdę strasznie się wystraszyłam
więc każda rada jest na wagę złota.

Posted

Ja to nie mam doświadczenia w takich sytuacjach, ale postaram sie pogrzebać po watkach to może znajdzie sie podobny temat. A znajdzie się na pewno, bo niejedna dogomaniaczka przerabiała takie sytuacje :roll: .
A swoja droga szkolenie zawsze się przyda. Ja też chce się wybrać na szkolonko z moja suką. Może pójdziemy we dwie ;) ???

Posted

uffffff...........

veni vidi vici i takie wiadomosci.... niesamowicie sie ciesze, ze mala ma juz domek- kolejna bieda walkoni sie gdzies na jakims mieciutkim dywanie :* :* bardzo, bardzo wielkei dzieki dla MiKa ;o) no i oczywiswice dla samych Pan Wlascicielek ;o) czekamy na dalsze informacje....

jak to dobrze slyszec takie dobre wiesci...

do konca roku siedze w diomu, tak wiec juz nie powinno byc problemow ;o)

p.s. na stronie schroniska nie ma mojego numeru ;o) to inna kasia ;o)

trzymam za was kciuki :eviltong:

a pomysl ze szkoleniem Dociaka i negritki (btw- czy imie zostalo zmienione??) uwazam za wyborny ;o)

Posted

Wczoraj trochę spanikowałam ale to dlatego,że podobna historia wydarzyła się u mojej babci i tam niestety polała się krew i psy tego nie przeżyły:-(
Tresura to chyba faktycznie jest dobry pomysł, dzięki temu będę miała pewność,że w razie spięcia Negri mnie posłucha.
imię zostało:)
dziś byłyśmy już na dwóch spacerach, a teraz Negritka obrabia mi brystol:p W nocy próbuje wpełznąć do łóżka, ale jest na tyle duża,że chyba lepiej jeśli będzie spała na swoim posłaniu,zaraz obok mnie.Na dzieńdobry dostałam dziś liza i cios łapą w policzek najwyrażniej mający mnie zachęcić do spaceru;)

Posted

ona ma taka mila tendencje do komunikacji lapami ;o) a moze kurs tanca, zamiast szkolenia ??:loveu:

troche martwi mnie to jej zdrowie- MiK mowila, ze strasznie schudla, jak bylam na poczatku sierpnia to mialam wrazenier, ze przytyla- takie wahania wagowe nie sa chyba najlepsze...
a moze jakies foteczki?? z yorczka....

strasznie sie ciesze... zaluje tylko, ze nie moglam sie z Wami zobaczyc osobiscie...

wielkie dzieki dla marty:loveu: :loveu: :loveu: a jak sprawuje sie Twoja nowa psinka?

Posted

będą będą tylko nie wiem jak załączyć:oops:

w czwartek kolejna wizyta u doktora, kaszel jest coraz brzydszy, ale może po prostu teraz jej się on "odrywa" bo jest mokry.
a dziś zostały same w domu na krótko jakieś 15 minut. trochę piszczała i szczekała. jak wróciłysmy okazało się,że nasiusiała na łóżko ale myśle,że to dlatego,że pewnie leżała na łózku uslyszala nas i posiusiała się, nie sądze by miała zamiar zaznaczać teren.
Trochę się boi niektórych osób, najbardziej cieszy ją widok szczupłych dziewczyn( napewno przypominają jej Martę:))
dziś dzieci ją wygłaskały i zachwycały się, choć mała na początku zaczęła szczekać ale wytłumaczyłam im,że po prostu się ich troszkę boi.
Decyzja o tresurze podjęta,żeby było śmieszniej nie tylko Negritka dostąpi tej przyjemności ale również nasza podstarzała yorusia(już to widze:])
aha i jeszcze czarnulka ma ambiwalentne odczucia co do większych psów, z jednej strony jakby chciała podbiec a zarazem zaczyna popiskiwać i się jeżyć. Imie zostało bo jest piękne, chociaz nawet gdy skracam je do Negri ludzie ciagle dopytują "jak?" ;)

Reno2001 my zapisałyśmy się do szkoły chyba na starym złotnie, na sobote i niedziele. Tylko nie wiem czy Negri i yoreczka będą mogły uczyć sie razem z powodu różnicy wielkości a szkoda, to by było dobre dla nich.

Posted

bardzo się cieszę że u was wszystko ok... A pomysł z tresurą jest świetny!!
Niedługo Negritka pokaże jaka jest mądra :)A co do psiaków to nigdy sie w schronie nie bała moze dlatego że zawsze była strasznie podekscytowana jak wychodziłyśmy z nią na spacerek i nie zwracała na nie uwagi...

Ale myslę ze tresura wyprostuje jej zachowanie i będzie wspaniałym psem :):)

Powodzenia dziewczyny i oczywiscie dla yorczki też :):)

Posted

wybaczcie dziewczyny ale zajmowanie się 4 zwierzakami zajmuje mi teraz całe dnie.
W dodatku z Negrita nie jest dobrze, potwierdziły się nasze obawy, ma nie leczoną dysplazje bioder. W nastepny czwartek będzie rentgen, to da dokładny obraz zaawansowania. Niestety jednak prawdopodobnie Gricia jest już za duża na operacje. Co by znaczyło,że gdy ból stanie się nie do zniesienia będzie skazana na uśpienie.
Nie mam siły o tym pisać, wracając na dodatek widziałyśmy kawkę ze złamanym skrzydłem ale nie dałam rady jej złapać.Wybaczcie ale nie mam teraz głowy do zdjęć. Poinformuje was gdy będzie już cos wiadomo.

Posted

utykała utykała tylko w taki sposób ze można było to pomylić z jej chudością, narazie biega itd i nie ma problemu ale gdy pani zaczeła jej ruszać nóżkami mała zaczęła strasznie płakać. Teraz dostaje jedzenie z dużą ilością wywaru ze skór, kurzych łap itd. Staram się być dobrej myśli choć weterynarz od razu uprzedziła nas,że to bardzo poważna sprawa, przedewszystkim dlatego,że zbyt późno wykryta

Posted

dziekuje. ja sie srednio trzymam, jak sie wali to zawsze wszystko naraz.wazne,że mala jest szczesliwa i zrobimy wszystko by byla szcesliwa niezalenie od tego jak dlugo bedzie jej zycie trwalo.

Posted

Moja mastiffka ma zaawansowane zwyrodnienie kręgosłupa. Dajemy sobie radę chociaż waży prawie 70 kg. Jakby co służę radą. Też dostaje karmę z kurczaków i leki różniste. A przy jej wadze to spory wydatek.....
Trzymaj się milk i pomyśl co by było, gdyby tam została. ..........