Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Małe dziecko i szczeniak w domu to prawdziwe wyzwanie. Niby wiedziałam na co się pisze, ale bywa "ciekawiej" niż przypuszczałam :evil_lol:
Pomijam poranki, które wyglądają tak: pobudka, pies na szybkie siku, budzenie Nutki, ubieranie Nutki, śniadanie Nutki, ciąg dalszy ubierania, do przedszkola, do domu po psa, porządny spacer z psem, powrót do domu i w końcu mogę napić się kawy...

Ale zdarza mi się stracić czujność i wtedy ich wspólne zabawy potrafią wyglądać np tak:

[IMG]http://images63.fotosik.pl/649/2e5b214cd98f6d28.jpg[/IMG]

Bo w swoim pojęciu każda z nich jest najważniejsza i chce być górą :cool3:

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Pani Profesor']Patryk ma na drugie Andrzej :diabloti: a Wald to w sumie Apollo, to Majkowska go tak chałupniczo przechrzciła i też uważam, że mega pasuje :loveu:[/QUOTE]
A Apollo to w sumie Alduś, a Alduś to w sumie Walduś, a Walduś to w sumie Waldunia, a Waldunia to w sumie Wartkunia, a Wartkunia to w sumie Warchlaczek .... i tak jesteśmy przy Warchlitsche albo Parch :diabloti:

Ale właściwie to jest piękne że można z psa robić idiotę nazywając go różnymi imionami a on nadal wie o co chodzi:loveu:

A z zabawą nie jest źle, dziecię na tyle duże że krzywdy sobie nie zrobią ;)

Posted

Poprzedniczka Pyzy nie była zachwycona ani moją ciążą, ani Nutą. Nie była agresywna, ale potrafiła warknąć i stroić fochy. Zaleta taka, że Nuta szybko nauczyła się, że psa trzeba szanować i nie jest to żywa zabawka czy przytulanka.
Pyza pozwala jej na WSZYSTKO i nigdy nie warknęła. I za to ją uwielbiam, chociaż muszę pilnować, żeby sobie nawzajem krzywdy nie robiły w czasie dzikich harców. Na przykład wczoraj wymyśliły taką zabawę: Pyza kładła się na takiej wielkiej reklamówce z Jysk pełnej poduszek, a Nuta ciągnęła ją dzikim galopem prze cały dom. W końcu Pyza spadała, a wtedy powtarzały wszystko od nowa...

Posted

też tak sądzę :D niemowlak to jeszcze może tam wsadzić palec w oko, ale jeśli to szczeniak, to pewnie wytrwa ;)

ast mojego TŻ-ta wytrzymywał WSZYSTKO ze strony jego małych siostrzenic - no męczyły go nieziemsko, ciągnięcie za uszy, 'jeżdżenie' na psie, itd - znosił wszystko, a jak już miał dość, to patrzył na TŻ-ta/na mnie błagalnie z miną 'wypuść mnie do ogrodu' :D

teraz mają z kolei labradora i to jeszcze większa pipka w kontaktach, tyle że potrafi wyskoczyć - jak to lab - znienacka i przywalić komuś w twarz :loveu: a to dla dziecka się nie skończy dobrze... ale taki springerek - ideał :D

Posted

Kini z Waldkiem może być trudniej, bo teraz moje dziewczyny ważą praktycznie tyle samo, Twój Waldemar długo będzie miał przewagę :D
Ale na pewno wymyślą coś, co nam za Chiny nie przyjdzie do głowy :evil_lol:

A Nutka ma 3 lata - Pyza była jej urodzinowym prezentem :diabloti: Taka jestem nieodpowiedzialna, że dziecku pieska kupiłam :diabloti:

Posted

Witaj! Gratuluję wspaniałego springera. Springerki to moje niespełnione marzenie. Obecnie mam psa mixa cocker spaniela (ze schroniska). Bardzo intryguje mnie to, jakie springery są w codziennym życiu, dlatego pewnie będę tu zaglądać ;)

Posted (edited)

Wpadłam do Waszej galerii i podejrzewam, że już zostanę :) Uwielbiam spaniele wszelkiego rodzaju, sama waham się między cockerem a springerem w przyszłości :)
Młoda jest śliczna, a to zdjęcie [URL]http://images64.fotosik.pl/632/a3772f9a16396c52.jpg[/URL] jest genialne :loveu:

Edited by lucky123
literówki
Posted

[quote name='Pani Profesor']oooo, cześć Magda :D

Twój pies wygląda jak szczeniak setera irlandzkiego - przyznaj się, że dużo osób tak myśli! :D[/QUOTE]

Witaj witaj :) Zgadza się, mój 4-letni pies wygląda jak szczeniak, a na spacerach większość osób zadaje mi pytanie: "Ile ma miesięcy ten szczeniaczek?" :) Ludzie rzeczywiście myślą, że to młody seter irlandzki lub wyżełek węgierski. A Amber wygląda tak naprawdę jak cocker z krótką sierścią ;)

Przepraszam za offtopic! Sowroneczka, czy potrafisz powiedzieć, czym w charakterze springery różnią się od cockerów? ;)

Posted

Ha, jestem ślepa, ale to zdjęcie [URL]http://images63.fotosik.pl/649/2e5b214cd98f6d28.jpg[/URL] zauważyłam dopiero teraz. Tutaj Pyza wygląda jak taki maleńki szczeniaczek :loveu: przy Nutce wydaje się maleńka :lol:

Posted

[quote name='Sowroneczka']
A Nutka ma 3 lata - Pyza była jej urodzinowym prezentem :diabloti: Taka jestem nieodpowiedzialna, że dziecku pieska kupiłam :diabloti:[/QUOTE]
Cicho cicho, bo ja też mam w tej kwestii ambitne plany ;)

Posted

[quote name='Majkowska']Cicho cicho, bo ja też mam w tej kwestii ambitne plany ;)[/QUOTE]

Hehe :-) Kupienie psa "dla dziecka" jest doskonałą wymówką, a rodzina chętnie partycypuje w kosztach :D

Posted

Dziewczynki póki co tylko jedno z okresu, kiedy Pyza leczyła łapę, a Nuta przeziębienie ;)
Aktualnie siedzę głównie w pracy, ale w przyszłym tygodniu postaram się nadrobić zaległości.
No i życzę Wam wszystkiego walentynkowego :loveu:

[IMG]http://images64.fotosik.pl/655/dd6a27b328064db3gen.jpg[/IMG]