Gamba Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Ano tak, Luka uniknęła losu setek psów, które w schronisku w Białce zostały przerobione na smalec... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68376 Luce tak jak całej reszcie psów z Białki należy się dom, wszyscy jesteśmy im to winni...za to co przeżyły, co widziały i słyszały! Luka jest niesamowita, po tym wszystkim nie straciła zaufania do ludzi, kocha ich z całego psiego serca, przyjazna i kochana, pieszczoszka! Aż dziwne, bo powinna obawiać się ludzi, powinna od nich stronić ,unikać!Nic z tych rzeczy, Luka najlepiej czuje się w towarzystwie człowieka! Ta sunia była również matką, swoje szczenięta wychowywała w miejscu gdzie widmo smierci towarzyszyło psom od pierwszych chwil pobytu.Może Luka dzięki swym dziciom uniknęła przerobienia na smalec, może dostała wyrok w zawieszeniu własnie dzięki temu, że była matką ?Tego nie wiemy i już się nie dowiemy! Wiadome jest tylko to ,że szczenięta Luki znikneły, nie ma ich, nie wiadomo gdzie są, może ktoś je adoptował, może teraz są szczęśliwe, jest jeszcze inna opcja... jej domyśli się już każdy! Teraz trzeba skupić sie na niej, na Luce. Jest jeszcze młoda, ma zaledwie 6 lat a świat stoi przed nią otworem.Tylko czy ktoś będzie gotowy ten świat jej pokazać ? Luka aktualnie przebywa w DT! Kojec swój dzieli z Lulkiem, mixem dalmatyńczyka!Świetnie się dogadują, bo przecież psy które wygrały życie muszą trzymać się razem ! Wątek Lulka : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=69506 Kontakt w sprawie Luki : mada-1000@wp.pl lub 660440525 Przedstawiam wam Lukę : Quote
Gamba Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 Wieczorem Maja na pewno zajrzy na wątek więc napisze o suni więcej! Quote
Gamba Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 Luce na prawdę potrzebny jest nowy ,dobry dom... Quote
BożenaG Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Dzis wieczorkiem byłam nakarmic Lulka i luke.Ale było radości .Dzis pojechałam z siostrą . wolałam nie ryzykować po tym jak mi wczoraj uciekły z kojca.Luka jest bardzo wesoła i sympatyczna. Bardzo garnie się do człowieka. Widać ,ze uwwielbia głaskanie.Aż popiskiwała jak to robiłam.Zmartwiło mnie że psiaki przebywają w kojcu pod oknem z ktorego słychać muzykę tak głosno,że oszalałabym ja,a jak wytrzymują to psy ??? Niewiem.Prosiłam żeby ściszyli trochę,ale niestety dla nich to jest cicho.Trzeba jak najszybciej znależć im domki bo te psy tam naprawde oszaleją. Quote
Majaa Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Super Gamba Dzięki za wątek ! Jak zawsze na placu boju jesteś :loveu: Do Twojego i BozenyG postu naprawdę nie mogę na razie dodać więcej No moze oprócz tego że oba psy są odrobaczone i odpchlone! Quote
Gamba Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Luka bardzo potrzebuje domu :roll: Nie pozwólmy jej już dłużej czekać na człowieka! Quote
pixie Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 [quote name='Gamba']Ano tak, Luka uniknęła losu setek psów, które w schronisku w Białce zostały przerobione na smalec... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68376 Luce tak jak całej reszcie psów z Białki należy się dom, wszyscy jesteśmy im to winni...za to co przeżyły, co widziały i słyszały! Luka jest niesamowita, po tym wszystkim nie straciła zaufania do ludzi, kocha ich z całego psiego serca, przyjazna i kochana, pieszczoszka! Aż dziwne, bo powinna obawiać się ludzi, powinna od nich stronić ,unikać!Nic z tych rzeczy, Luka najlepiej czuje się w towarzystwie człowieka! Ta sunia była również matką, swoje szczenięta wychowywała w miejscu gdzie widmo smierci towarzyszyło psom od pierwszych chwil pobytu.Może Luka dzięki swym dziciom uniknęła przerobienia na smalec, może dostała wyrok w zawieszeniu własnie dzięki temu, że była matką ?Tego nie wiemy i już się nie dowiemy! Wiadome jest tylko to ,że szczenięta Luki znikneły, nie ma ich, nie wiadomo gdzie są, może ktoś je adoptował, może teraz są szczęśliwe, jest jeszcze inna opcja... jej domyśli się już każdy! Teraz trzeba skupić sie na niej, na Luce. Jest jeszcze młoda, ma zaledwie 6 lat a świat stoi przed nią otworem.Tylko czy ktoś będzie gotowy ten świat jej pokazać ? Luka aktualnie przebywa w DT! Kojec swój dzieli z Lulkiem, mixem dalmatyńczyka!Świetnie się dogadują, bo przecież psy które wygrały życie muszą trzymać się razem ! Wątek Lulka : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=69506 Kontakt w sprawie Luki : mada-1000@wp.pl lub 660440525 Przedstawiam wam Lukę : wielka prosba i rada Warto w pierwszym poscie skrotowo, w punktach najlepiej, a dalej opisowo... w tytule jak najbardziej dramatycznym podac miasto/ czy wojewodztwo no i jesli beda pozniej nowe zdjecia dodac nr strony 1/ gdzie jest pies 2/ ile ma lat 2a/ wysokosc...zmierzcie w klebie przy okazji! 3/ charakter 4/ stan zdrowia 5/ wskazania/przeciwwskazania...dzieci, inne psy etc etc jesli wiemy lub nie jest bardzo bardzo trudno wylowic, te informacje najbardziej interesujace poszukujacych psow, zwlaszcza gdy trzeba znalezc konkretnego aha no i podac w pierwszym posice z kim kontaktowac sie w sprawie ew adopcji za wzor mozna wziacwatki psow kieleckich, sa na biezaco uzupelniane, w miare zmiany sytuacji, tj domku, czy szczepien, czy sterylizacji.... zawsze w pierwszym poscie Quote
BożenaG Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Ależ ona jest żywiołowa.Ile w niej jest energi.W niedziele biorę ją do siebie na podwórko niech sobie dziewczyna pobiega.Mam nadzieję że się pogodzi z moimi suniami.Oczywiście bedzie myju,myju ,bo bardzo brzydko pachnie Quote
Gamba Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 BożenaG napisał(a):Ależ ona jest żywiołowa.Ile w niej jest energi.W niedziele biorę ją do siebie na podwórko niech sobie dziewczyna pobiega.Mam nadzieję że się pogodzi z moimi suniami.Oczywiście bedzie myju,myju ,bo bardzo brzydko pachnie Tylko nie zapomnij zdać nam tutaj relacji z pobytu Luki na podwórku :loveu: Bożenko :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: Quote
Gamba Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 Tak jak pozostałem psy z Białki, Luka również wspina się na pierwszą stronę !:p Quote
BożenaG Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Piszczoch straszny z tej Luki.Dziś głaskanie bylo ważniejsze od jedzonka:lol: Quote
Majaa Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 [quote name='pixie']wielka prosba i rada Warto w pierwszym poscie skrotowo, w punktach najlepiej, a dalej opisowo... w tytule jak najbardziej dramatycznym podac miasto/ czy wojewodztwo no i jesli beda pozniej nowe zdjecia dodac nr strony 1/ gdzie jest pies 2/ ile ma lat 2a/ wysokosc...zmierzcie w klebie przy okazji! 3/ charakter 4/ stan zdrowia 5/ wskazania/przeciwwskazania...dzieci, inne psy etc etc jesli wiemy lub nie jest bardzo bardzo trudno wylowic, te informacje najbardziej interesujace poszukujacych psow, zwlaszcza gdy trzeba znalezc konkretnego aha no i podac w pierwszym posice z kim kontaktowac sie w sprawie ew adopcji za wzor mozna wziacwatki psow kieleckich, sa na biezaco uzupelniane, w miare zmiany sytuacji, tj domku, czy szczepien, czy sterylizacji.... zawsze w pierwszym poscie Pixie wielkie dzięki za podpowiedź ... Wielu z tych informacji jeszcze nie wiemy , ale Paweł napewno sobie weźmie do serca rady podobnie jak i my ! Niestety my (głównie ja, "wujcio" i BożenaG, a przy okazji i Gamba "wykorzystywany" przeze mnie ostatnio na "maxa" ;) Gamba - :loveu: :loveu: ) mamy taki kocioł teraz takze w związku z psami z Białki, że nie wiadomo, w co ręce wsadzić w pierwszej kolejności, a do tego w Starachowicach doszły nam dwie suki ze szczeniakami .... :placz: Szczerze powiedziawszy nikt z nas się poprostu nie zastanawia nad szczegółami ! :-( Quote
Majaa Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 BożenaG napisał(a):Piszczoch straszny z tej Luki.Dziś głaskanie bylo ważniejsze od jedzonka:lol: Rewelacja ! :multi: :multi: :multi: Quote
Gamba Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 Dziewczyny a jak wygląda sprawa z uszami Luki ? Quote
BożenaG Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Kurcze,ale ona się garnie do człowieka.Normalnie zaczenia łapkami ,glową żeby ją cały czas głaskać.A jaka mądra.Siada na komendę i umie podawać łapkę:multi: Quote
Gamba Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 BożenaG napisał(a):Kurcze,ale ona się garnie do człowieka.Normalnie zaczenia łapkami ,glową żeby ją cały czas głaskać.A jaka mądra.Siada na komendę i umie podawać łapkę:multi: Zobaczcie ludzie jaki przyjacielski pies szuka domu! Szybko zanim ktoś was ubiegnie ! :razz: Quote
BożenaG Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Przesympatyczna Luka czeka na przesympatycznego właściciela.Który da jej kochający domek. Quote
klusek04 Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Taka zabiedzona i odciągnięta przez szczylki. Ktoś ją chyba nadmiernie rozmnażał. Quote
Recommended Posts