Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam

Chciałbym się dowiedzieć czy zna może ktoś książki na temat rasy alaskan malamute w których znajde następujące informcje :

Kiedy zacząć trening

jak prowdzić trening

od jakiego obciążenia zacząć trening

czym kierować się przy zwiększaniu obciążenia treningowego??

oraz jakie cieżary na jakich dystanasach są w stanie przeciągnąć malamuty. Chodzi mi o dystans np 10 km bo jedyne co znalazłem to że rekordzista na zawodach przeciągnął prawie 5 ton na odcinku jak dobbrze pamiętam 30 metrów ale nigdzie nie mogę znaleść informacji o ciężarach ciągniętych na większe odległości

Dziękuję za pomoc

pozdrawiam

Posted

Niestety o tej rasie nie moge się dużo wypowiedzieć, ale może to pomoże, ponieważ ta rasa też nalezy do tej grupy:)
'Husky i inne ' Aut. Szmurło Małgorzata , Szmurło Izabella

Posted

[quote name='robert2384']witam

Chciałbym się dowiedzieć czy zna może ktoś książki na temat rasy alaskan malamute w których znajde następujące informcje :

Kiedy zacząć trening

jak prowdzić trening

od jakiego obciążenia zacząć trening

czym kierować się przy zwiększaniu obciążenia treningowego??

oraz jakie cieżary na jakich dystanasach są w stanie przeciągnąć malamuty. Chodzi mi o dystans np 10 km bo jedyne co znalazłem to że rekordzista na zawodach przeciągnął prawie 5 ton na odcinku jak dobbrze pamiętam 30 metrów ale nigdzie nie mogę znaleść informacji o ciężarach ciągniętych na większe odległości

Dziękuję za pomoc

pozdrawiam

witaj,

polecam "Husky i inne"