Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spokojnie, podejrzewam, że to po prostu zarysowanie jak to ujęła Marycha ;) Bo dostał dużą kość do gryzienia. Moim psiakom przy gryzieniu takich rzeczy też czasem krew poleci z dziąsła. ;)

Posted

Ach, i z moich obserwacji Syriusz bardzo, bardzo lubi swoją budę. Zazwyczaj, gdy coś się dzieje, wytyka tylko głowę, obserwując co się dzieje i czy chce mu się wychodzić. :evil_lol:

Posted

[quote name='Bonsai']Ach, i z moich obserwacji Syriusz bardzo, lubi swoją budę. Zazwyczaj, gdy coś się dzieje, wytyka tylko głowę, obserwując co się dzieje i czy chce mu się wychodzić. :evil_lol:[/QUOTE]
To tylko się cieszyć,że Syriusz polubił nową budę...:smile:
Bonsai,mam zamówić ten dehinel plus?Cena jest atrakcyjna,ale to Ty musisz zadecydować,czy się przydadzą.Ja chętnie je zamówię i zapłacę,jezeli się przydadzą...:smile:

Posted

[quote name='Bogusik']To tylko się cieszyć,że Syriusz polubił nową budę...:smile:
Bonsai,mam zamówić ten dehinel plus?Cena jest atrakcyjna,ale to Ty musisz zadecydować,czy się przydadzą.Ja chętnie je zamówię i zapłacę,jezeli się przydadzą...:smile:[/QUOTE]

Dzięki za propozycję. Dziś wieczorem, gdy wrócę z zajęć z moim psem, wyskrobię maila do nowego weterynarza. Zobaczymy czy wywiąże się ze swoich obietnic, bo chyba lepiej, żeby te podstawowe rzeczy zapewniła psom gmina. Jeszcze zapytam o kropelki przeciw pchłom u weta, bo jak pokazuje praktyka, psy z G. wychodzą zapchlone totalnie. W razie czego, czy masz dostęp do jakiś kropelek przeciw pchłom? Albo obróżkom?

Posted (edited)

[quote name='Bonsai']Dzięki za propozycję. Dziś wieczorem, gdy wrócę z zajęć z moim psem, wyskrobię maila do nowego weterynarza. Zobaczymy czy wywiąże się ze swoich obietnic, bo chyba lepiej, żeby te podstawowe rzeczy zapewniła psom gmina. Jeszcze zapytam o kropelki przeciw pchłom u weta, bo jak pokazuje praktyka, psy z G. wychodzą zapchlone totalnie. W razie czego, czy masz dostęp do jakiś kropelek przeciw pchłom? Albo obróżkom?[/QUOTE]
Ok,to dopytaj weta co i jak w sprawie tabletek na robale.A co do kropelek,to muszę "pomyszkować" po necie....

Edited by Bogusik
Posted

[quote name='Bonsai']Ach, i z moich obserwacji Syriusz bardzo, bardzo lubi swoją budę. Zazwyczaj, gdy coś się dzieje, wytyka tylko głowę, obserwując co się dzieje i czy chce mu się wychodzić. :evil_lol:[/QUOTE]
Mądra główka z Syriusza:) Z zarysowanym dziąsłem;)

Posted

[quote name='Bonsai']Dzięki za propozycję. Dziś wieczorem, gdy wrócę z zajęć z moim psem, wyskrobię maila do nowego weterynarza. Zobaczymy czy wywiąże się ze swoich obietnic, bo chyba lepiej, żeby te podstawowe rzeczy zapewniła psom gmina. Jeszcze zapytam o kropelki przeciw pchłom u weta, bo jak pokazuje praktyka, psy z G. wychodzą zapchlone totalnie. W razie czego, czy masz dostęp do jakiś kropelek przeciw pchłom? Albo obróżkom?
Bonsai,czy coś już ustaliłaś z wetem,odnośnie odrobaczenia i odpchlenia psów?
Ceny spray/kropli/pudru są tutaj bardzo zbliżone do tych w Polsce.Jeszcze dochodzą koszty wysyłki do 2kg 8,90e To się w ogóle nie opłaca.Jedynie tylko te tabletki,bo wysyłam w kopercie i koszt jest mniejszy.Psy powinny być odpchlone,jak również budy i legowiska.Dopiero po tym,dobrze by było założyć im obroże p/pchłom.Wiadomo,że nie ma możliwości kąpieli,więc tylko spray czy puder...
Znalazłam taką stronkę gdzie można wyszukać preparaty z cenami do porównania.Obroże PESS mozna już kupić za ok 5-6zł
http://www.okazje.info.pl/szukaj/spray-przeciw-pchlom-i-kleszczom-dla-psow/ceny.html

Posted

[quote name='bea100']Byłam na ogólnym, ale w sprawie odrobaczenia nic konkretnego do teraz nie doczytałam...[/QUOTE]

Bo napisałam maila do weterynarza, na jego prośbę, przy okazji zadając pytanie o odrobaczenie i odpchlenie i nie mam niestety do teraz odpowiedzi. Namówię Wojtka, by jutro do niego w tej sprawie przedzwonił. Podobno w rozmowie z Wojtkiem wet zobowiązał się do odrobaczenia psów porządnymi tabletkami, ale nie wiem czy to zrobił, czy nie, czy faktycznie zamierza to zrobić, czy nie. Poczekajmy jeszcze do początku przyszłego tygodnia, a jak nie, to trzeba będzie się za to zabrać samemu i tyle.

Posted

[quote name='Bonsai']...Poczekajmy jeszcze do początku przyszłego tygodnia, a jak nie, to trzeba będzie się za to zabrać samemu i tyle.[/QUOTE]
No dobrze, warto się wstrzymać. Myślę, że kasa wysłana na odrobaczenie Syriusza już na koncie i czeka jakby co ;)

Posted

Tak, doszła i czeka (tak jak mówiłam, wpisałam to w rozliczenie na ogólnym wątku). Rozmawiałam z Wojtkiem, on też nie wie czy czasem psy nie zostały już odrobaczone, bo weterynarz powiedział, że tak zrobi. Musimy się tego dowiedzieć.

Posted

Hmmm.. byłam pewna, że pisałam, ale teraz nie widzę swojej odpowiedzi...

Przelałam Wojtkowi pieniądze i ma kupić mu obrożę przeciw pchłom. W ten weekend odpchli wszystkie psy i budy jednocześnie.

Odrobaczenie - nie możemy skontaktować się z weterynarzem... :roll: Dziś Wojtek miał przedzwonić do gminy, żeby uzyskać numer telefonu do weterynarza (wszystkie numery tel. do niego dostepne w internecie są nieaktualne). Ciężko tu cokolwiek załatwić... Ale działamy!

Posted

Bonsai napisał(a):
Hmmm.. byłam pewna, że pisałam, ale teraz nie widzę swojej odpowiedzi...

Przelałam Wojtkowi pieniądze i ma kupić mu obrożę przeciw pchłom. W ten weekend odpchli wszystkie psy i budy jednocześnie.

Odrobaczenie - nie możemy skontaktować się z weterynarzem... :roll: Dziś Wojtek miał przedzwonić do gminy, żeby uzyskać numer telefonu do weterynarza (wszystkie numery tel. do niego dostepne w internecie są nieaktualne). Ciężko tu cokolwiek załatwić... Ale działamy!

Hm!Trudno coś zaradzić/pomóc,jak nie wiadomo co wet zastosował,a także jakie ma zamiary w diagnostyce/leczeniu piesków.Mam nadzieję,że Wojtek zdobędzie aktualny numer do niego.Działajcie :kciuki: bo bez tego,ani rusz...