Karolinaa321 Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Witajcie, Jestem tutaj nowa, od dwóch tygodni jestem szczęśliwa posiadaczką suczki yorka. Malutka jest słodka i kochana jednak jest jedno ale.. Nie chce spać w nocy. Pierwsze kilka dni ok rozumiem bo została odłączona od rodzeństwa i mamy. No ale ciągnie się to już drugi tydzień dodam, że uczymy ja aby spała na legowisku nie u nas w łóżku :) Jest odgrodzona od nas kojcem aby się nauczyła że tam jest jej miejsce. Codziennie o godzinie 1:30 zaczyna się koncert na początku piszczenie typowe dla szczeniaka które przeradza się w wycie szczekanie i inne dziwne odgłosy które trudno opisać, trwa to srednio od 30 minut do 2 godzin niekiedy:shake: Mała ma wystarczająco dużo miłości zabawy i ruchu biega bawimy się z nią poświęcamy jej dużo uwagi. Jednak jak przychodzi wieczór to niby zaśnie ale obudzi się :P W ciągu tych dwóch tygodni tylko jedna noc była co się nie obudziła o 1:30 tylko o 5:30 :) Dodam że ma ona 2 miesiące z haczykiem :) Może ktoś z was miał taki przypadek i mi doradzi co zrobić bo na dłuższa metę to w pracy padnę przy komputerze przez jej koncerty. Włożyłam jej termofor w legowisko, ma moja bluzkę aby nie czuła się samotna i skarpetki męża które sama porwała:eviltong: ciepły kocyk, a i tak koncertuje :oops: Poniżej zdjęcie małej terrorystki :P [attachment=3068:11062.attach] Quote
Wasylek Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Spróbujcie pobawić się z nią ( wyszaleć całkowicie) przed samym spaniem, niech nie zasypia wczesnym wieczorem tylko po szaleńczej zabawie ;) PS. Śliczna psinka :loveu: Quote
i.nowak80 Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Zgadzam się, powinno się z pieskiem przed snem dużo bawić, żeby się wymęczył, a następnie wyprowadzić na dwór (jak po każdej zabawie). Myślę, że po wydatkowaniu nadmiernej energii powinien spać całą noc :D Quote
Karolinaa321 Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 Dziękuję za odpowiedzi;) Xena nauczyła się zasypiać w swoim legowisku jednak codziennie o 2 lub 3 nad ranem wchodzi do wyrka i śpi wtedy do 10 :P Z tym wyprowadzaniem na dwór to nie taka prosta sprawa:P Nasza panna może chodzić 5 minut lub 3 godziny a nie załatwi się na dworze tylko bedzie czekać aż do domu przyjdziemy i wtedy na mate leci biegiem :shake: chodzi tam gdzie inne psy sie załatwiają niucha i co tylko ale nie załatwi się.. Quote
Martens Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Bierz matę na dwór i kładź na trawniku ;) A pies w łóżku to nic strasznego - ważne, żeby na komendę z niego schodził. Quote
Recommended Posts