Martika&Aischa Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 teresaa118 napisał(a):Ciocie, co z przesylka z Dzierzoniowa? tak jak pisałam wcześniej jeszcze nie dotarła:) Quote
Martika&Aischa Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Dla koteczkek 157 zł 24 gr :) z tych pieniążków został już opłacony transport jednej koteczki do domku :) ( koszt 84 zł ) zwrot za benzynę. Quote
Martika&Aischa Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Proszę o podanie nr konta do wpłat a jak pieniążki dolecą również o potwierdzenie na bazarku :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/250740-ROZLICZAMY-%29-%29-%29-markowe-ubrania-dodatki-%29-totalny-misz-masz-%29-08-02-20-00 Dziękuję :) Quote
Marysia R. Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 ewu napisał(a):W sprawie szylkretki nadal cisza.... Martiko a jest szansa na lepsze zdjęcia koteczki? Quote
Martika&Aischa Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Marysia O. napisał(a):Martiko a jest szansa na lepsze zdjęcia koteczki? Tak Marysieńko obiecuję wreszcie się ogarnąć i wygospodarować chwilkę aby podjechać do Pani Uli i zrobić zdjęcia ślicznotce:) Quote
Martika&Aischa Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Właśnie rozmawiałam z Panią Ulą :( ze względu na skandalicze warunki w jakich mieszka i brak perspektyw na lepsze jutro do adopcji jest też Aza :( sunie musi szybko znaleźć dom :( Pani Ula chce opuścić lokal który zajmuje obecnie bo nie da się tam normalnie funkcjonować :( Do adopcji jest też młody Pan Kot - zdjęć na razie nie mam :( No i wszystko mi opadło !!!!!!:(:(:( Quote
Martika&Aischa Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Azulka :( to przekochana sunieczka :( Quote
Martika&Aischa Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 I opis naszej Azulki. Azunia, 4 lata, znaleziona przywiązana do śmietnika z listem 4 listopada 2012 roku szuka domu... Psiak ideał, w liście napisane, że wysterylizowana, wierna, domatorka. Poprzedni właściciel ze względu na wiek i stan zdrowia nie mógł zapewnić suni właściwej opieki. Azunia zgadza się z innymi psami i kotami. Pani Ula bardzo ją kocha, jednak jako osoba samotna w trudnej sytuacji finansowej, mająca pod opieką 13 letniego Puszka, 6 swoich kotów i 6 bezdomnych chciałaby, żeby Azunia znalazła nowy dom. Gdybym mogła zabrałabym ją do siebie bez wahania. Azunia to psiak, który natychmiast każdego łapie za serce. Zawsze wita, chce być blisko człowieka, miła, bezproblemowa sunieczka... Quote
Martika&Aischa Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Livka napisał(a):a gdzie zamieszka Pani Ula ? na mieszkanie sama nie ma szans ...myśli o przeprowadzce do córki ale postawiono warunek : "ma ograniczyć liczbę zwierząt" maksymalnie 1 pies ...reszta kotów sztuk 5 które mieszkają z Ulą od lat może zostać a właściwie 4 bo Trikolorkę Ula oddała sąsiadowi ale musi płacić mu za opiekę 50 zł miesięcznie + karma. Quote
Livka Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Może ktoś mógłby zrobić wydarzenie Azie na FB - jest śliczna powinna szybko znaleźć domek ... Quote
Martika&Aischa Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Livka napisał(a):Może ktoś mógłby zrobić wydarzenie Azie na FB - jest śliczna powinna szybko znaleźć domek ... Azulka wydarzenie miała i było zainteresowanie jej adopcją w styczniu ale Pani Ula szybko wycofała się z jej adopcji. Uspokoiła nas że przemyślała i absolutnie Azy nie odda. Jeszcze pod koniec tygodnia z nią rozmawiałam. Zapewniała że i szylkretkę chce zostawic bo kocha ją nad życie. A dziś takie wiadomości .... Mimo zapewnień Pani Uli kotkę ogłaszałyśmy dalej bo tego właśnie się obawiałam że któregoś dnia nastąpi zmiana decyzji. Pani Ula od 2 lat jest w fatalnej sytuacji. I finansowej i lokalowej. Więc pozostawienie kotki u siebie było by dużym błędem. Azie też musimy znaleźc dom taki na zawsze. Pani Ula w obecnym mieszkaniu nie ma nawet światła i jak na razie nie zapowiada się aby zostało podłączone. Sytuacja jest naprawdę beznadziejna!!! A ja już walę głową w mur i nie wiem co robic. Na dzień dzisiejszy zabroniłam Pani Uli wziąc jakiekolwiek dodatkowe zwierzę do domu !!! Quote
joanka40 Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Rany ale wieści. Pani Ula bez światła. Masakra jakaś. Do kiedy Pani Ula ma opuścić aktualne mieszkanie ? Quote
Martika&Aischa Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 joanka40 napisał(a):Rany ale wieści. Pani Ula bez światła. Masakra jakaś. Do kiedy Pani Ula ma opuścić aktualne mieszkanie ? Asieńko nie ma terminu bo nikt jej nie wyrzuca tylko w tym mieszkaniu trudno życ :( bez prądu o świeczce ...ech ...muszę jeszcze raz z nią porozmawiac jak ona to widzi. Quote
Martika&Aischa Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 pocieszające jest chociaż to że w obecnym mieszkaniu Pani Ula w końcu ma wodę bo wcześniej jej nie miała. Za to miała światło. I tak można mnożyc ...fakt faktem życie Pani Uli nie oszczędza. Quote
paula_t Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Serce mi się kraje, jak czytam o tak ciężkiej sytuacji zwierzaków i Ich opiekuna o wielkim serduchu:placz: Ja z fb nie pomogę, ale jeśli ktoś dałby radę zrobić wydarzenie, to faktycznie trzeba się tym zająć. Skoro poprzednim razem był odzew, to może i tym razem się uda. A nie da się reaktywować poprzedniego wydarzenia? Wybaczcie, jeśli to głupie pytanie, ale kompletnie się na tym nie znam Marticzko, dałabyś radę mi wysłać na maila tytuł+tekst+dane do ogłoszeń (maila+telefon) i zdjęcia? Ogłoszę małą, postaram się dzisiaj, jeśli tylko internet będzie współpracował, bo fatalnie tutaj działa Quote
ewu Posted March 12, 2014 Author Posted March 12, 2014 Poprosiłam znajomą zrobi fotki zwierzakom. Pani Ula jest w tragicznej sytuacji....:( Zmienia zdanie bo kocha swoje śierśćciuszki , wie ,że powinna je oddać ale jak przyjdzie co do czego , nie potrafi się z nimi rozstać. Myślę, że dla dobra Pani Uli i jej zwierzaków trzeba znaleźć domy przynajmniej dla kilku z nich.... Quote
ewu Posted March 12, 2014 Author Posted March 12, 2014 [quote name='Martika@Aischa']Proszę o podanie nr konta do wpłat a jak pieniążki dolecą również o potwierdzenie na bazarku :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/250740-ROZLICZAMY-)-)-)-markowe-ubrania-dodatki-)-totalny-misz-masz-)-08-02-20-00 Dziękuję :) Podałam na pw:) Quote
Martika&Aischa Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Rozmawiałam na spokojnie z Panią Ulą. Sytuacja jest wręcz beznadziejna. Lokal który wcześniej zajmowała został zalany więc przeprowadziła się piętro wyżej. Jak się okazało jest "dzikim lokatorem". W poniedziałek dostała pisemko że ma bezwzględnie opuścic obecny lokal do 31.03.2014 r. do godziny 10.00 !!! Pani Ula jest optymistką i mówi że nie da się wyrzucic na ulicę jednak ja jestem załamana. Ma szukac mieszkania do wynajęcia. Tylko kto ją przyjmie z taką ilością zwierząt ??? Naprawdę nie wiem już co robic :shake: Quote
Marysia R. Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 (edited) O rany, sytuacja fatalna:-( Natomiast Aza jest cudna. Trzeba przeprowadzić zmasowaną akcję ogłoszeniową, ona jest bardzo adopcyjna. A czy oprócz kotki szylkretki i Azy jeszcze jakiś zwierzak musi znaleźć nowy dom? Edit: zrobiłam Azuni ogłoszenie na Tablicy z numerem do ewu (tym podanym gdzieś na początku wątku). Jeśli numer ma być do kogoś innego to dajcie znać, zmienię. Edited March 13, 2014 by Marysia O. Quote
ewu Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 Boże co robić, przecież Ula nie może wylądować na ulicy.... Quote
ewu Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 Martika@Aischa napisał(a):Rozmawiałam na spokojnie z Panią Ulą. Sytuacja jest wręcz beznadziejna. Lokal który wcześniej zajmowała został zalany więc przeprowadziła się piętro wyżej. Jak się okazało jest "dzikim lokatorem". W poniedziałek dostała pisemko że ma bezwzględnie opuścic obecny lokal do 31.03.2014 r. do godziny 10.00 !!! Pani Ula jest optymistką i mówi że nie da się wyrzucic na ulicę jednak ja jestem załamana. Ma szukac mieszkania do wynajęcia. Tylko kto ją przyjmie z taką ilością zwierząt ??? Naprawdę nie wiem już co robic :shake: Nie ma ponoć eksmisji na ulicę.... Jak wejdą dzicy lokatorzy do mieszkania , to właściciel musi dać lokal zastępczy. Dlatego prawnicy wymyślili umowę okazjonalną, która też jest bublem prawnym.... Ludzie , którzy wynajmują mieszkania mogą je stracić..... Czemu miasto miałoby prawo do eksmisji "na bruk"....?????????????? Quote
Recommended Posts