Jump to content
Dogomania

Dramatyczna sytuacja Pani Uli i jej zwierzaków.......pomocy.....

Recommended Posts

Posted (edited)

Wpadam i ja na zaproszenie. Ja niestety kota nie przygarnę. Rozglądnę się po ludziach. Może na FB te koteczki wrzucić?

Edited by yolanovi
  • Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpadam na zaproszenie Martiki - kotki u mnie nie mają racji bytu niestety :shake:
ale na pewno przyda się pomoc finansowa Pani Uli i jej zwierzakom jak już będziecie miały jakieś konto to poproszę :)

Posted

Livka napisał(a):
Wpadam na zaproszenie Martiki - kotki u mnie nie mają racji bytu niestety :shake:
ale na pewno przyda się pomoc finansowa Pani Uli i jej zwierzakom jak już będziecie miały jakieś konto to poproszę :)

Livko kochana przepięknie dziękujemy :loveu:

Posted

Marysia O. napisał(a):
Jestem na zaproszenie Martiki.
Rozumiem, że trzecia kotka (siedmioletnia trikolorka) tak jak druga kicia nie toleruje innych zwierząt?

Witaj Marysieńko :) Trikolorka z psiakami super z kociakami z którymi jest od początku również ale nowego towarzystwa nie akceptuje i je atakuje :(:(:(
Przy okazji z nerwów pogryzła dotkliwie naszą Panią Ulę :(

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Witaj Marysieńko :) Trikolorka z psiakami super z kociakami z którymi jest od początku również ale nowego towarzystwa nie akceptuje i je atakuje :(:(:(
Przy okazji z nerwów pogryzła dotkliwie naszą Panią Ulę :([/QUOTE]

Ale czy ona jest w stosunku do ludzi wycofana i w związku z tym agresywna czy to się stało z powodu sytuacji "międzykociej"? I w ogóle jak tam wygląda na tą chwilę sytuacja, czy Pani Ula jakoś izoluje koty od siebie? Jak sobie z tym radzi?

Posted

[quote name='Marysia O.']Ale czy ona jest w stosunku do ludzi wycofana i w związku z tym agresywna czy to się stało z powodu sytuacji "międzykociej"? I w ogóle jak tam wygląda na tą chwilę sytuacja, czy Pani Ula jakoś izoluje koty od siebie? Jak sobie z tym radzi?[/QUOTE]

Pani Ula ratowała ciężarną czarnulkę i ucierpiała bo trikolorka się na nią rzuciła i ją pogryzła. W tej chwili koty są izolowane. 3 mieszkają w dużym pokoju a Pani Ula z 5 kotami i 2 psami w małej kuchni :( Sytuacja wygląda fatalnie.

Posted

[quote name='Marysia O.']Ale czy ona jest w stosunku do ludzi wycofana i w związku z tym agresywna czy to się stało z powodu sytuacji "międzykociej"? I w ogóle jak tam wygląda na tą chwilę sytuacja, czy Pani Ula jakoś izoluje koty od siebie? Jak sobie z tym radzi?

absolutnie nie :) do ludzi jak najbardziej w porządku :) z tego co wiem u Pani Uli jest od małego. Pierwszy raz zdarzył jej się taki atak.

Posted

Mój kot Kret ma prawie 7 lat i dopóki Luśka i Misiek, nie zostali przyjęci na lokal socjalny, był grubym, niezdarnym fajtłapą. Od września, ubiegłego roku, stał się oprawcą i tępi regularnie dwa maluchy. Pan doktor przepisał mu tableteczki szczęścia, bo doszliśmy do wniosku, że Kret przeszedł załamanie nerwowe, ma deprechę i jest okropnie zestresowany.
Dwie przybłędy korzystają z JEGO kuwety, śpią na JEGO fotelu i w JEGO łożku.
Jedyna metoda to zabić,zabić,zabić Luśkę i Miśka.
Całe szczęście, tabletki działają i Kret powoli dochodzi do siebie.

Posted

Jestem na zaproszenie Martiki&Aischa ale nie mogę pomóc - mam w domu 8 kotów i 3 psy i na dodatek grzybka( wszystkie zwierzaki się zaraziły ) , którego przyniosła ze sobą mała koteczka - pirania Bessi. Mogę wspomóc karmą dla kotów ale potrzebny adres do wysyłki.

Posted

Wpłaciłam 60 zł na konto Fundacji "Kocie życie" za pomoc w sterylizacji obu kotek.
Po 30 zł za kotkę, takie są zasady refundacji zabiegu.
Oczywiście nikt nie zmusza do wpłaty 60 zł ale jest to mile widziane i o taką kwotę proszą.
Muszą mieć środki na pomoc bezdomniakom.
Jestem Fundacji niezmiernie wdzięczna:)

Posted

[quote name='KateBono']Jestem na zaproszenie Martiki&Aischa ale nie mogę pomóc - mam w domu 8 kotów i 3 psy i na dodatek grzybka( wszystkie zwierzaki się zaraziły ) , którego przyniosła ze sobą mała koteczka - pirania Bessi. Mogę wspomóc karmą dla kotów ale potrzebny adres do wysyłki.[/QUOTE]
ciocia kochana przepięknie Ci dziękuję:loveu: ...zaraz wyślę adres Pani Uleńki :) a Twoim ogonkom życzę dużo dużo zdrówka :*