Jump to content
Dogomania

Dramatyczna sytuacja Pani Uli i jej zwierzaków.......pomocy.....

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam wczoraj następującą odpowiedź na ogłoszenie Azy na tablicy:

Gdzie jest ta Aza-w Krakowie czy w Sosnowcu?
Ja już o nią pytałam i pisałam do P.Marty SMS czy ogłoszenie jest aktualne.Nie otrzymałam odpowiedzi więc myślała,że nie aktualne.
Proszę o odpowiedź.

Dajcie proszę znać jak wygląda sytuacja bo nie wiem co mam tej Pani odpisać;)

Posted

[quote name='Marysia O.']Dostałam wczoraj następującą odpowiedź na ogłoszenie Azy na tablicy:

Dajcie proszę znać jak wygląda sytuacja bo nie wiem co mam tej Pani odpisać;)[/QUOTE]

Marysiu kochana poczekajmy aż wypowie się nasza ewu bo Pani Ula znowu zaczęła zmieniać zdanie :( sms-a dostałam ale nie wiedziałam co odpisać bo sytuacja znowu się zmieniła.

A swoją drogą nie znoszę kiedy ktoś zamiast zadzwonić pisze do mnie sms-y w sprawie adopcji psa.

Posted

Właśnie rozmawiałam z Panią Ulą. Jest załamana i chora. Powierzyła sąsiadowi za symboliczne 50 zł + karmę ( choć sama na nic nie ma pieniążków) opiekę nad Trikolorką którą ogłaszamy do adopcji i kotka uciekła. Pani Ula wszędzie chodzi i jej szuka.

Prosiła aby wszystkim podziękować i przeprosić ale postanowiła zostawić Azę u siebie. Nie potrafi się rozstać ani z kociakami ani z psiakami które ma pod opieką :(

Posted

Uli trzeba jakoś pomóc.
Może zróbmy ściepę na farbę i jakiegoś pomagiera żeby trochę odświeżyć to mieszkanie...
Sytuacja jest naprawdę trudna:(

Posted

Sytuacja jest wręcz beznadziejna :( dziś się rozpłakałam bo tak strasznie mi żal Pani Uli. Musi zostać w starym mieszkaniu gdzie nie ma prądu. Na wynajem innego nie ma szans. Przeprowadzka do domu jednorodzinnego za czynsz nie wyszła ze względu na jeszcze gorsze warunki. Już naprawdę nie wiem co robić :( na dodatek Pani Ula nie może się pogodzić że ta biedna kotka uciekła od sąsiada wariata który się znęca psychicznie nad Panią Ulą która głośno mu powiedziała że już więcej złotówki mu nie da!!! Pani Ula codziennie w nocy wzywa Policję a Ci przyjeżdżają i odjeżdżają bo sąsiad ich nie wpuszcza !!! Żyć się normalnie odechciewa!

Posted

[quote name='Livka']Dramat !!! :(
Co począć ?[/QUOTE]

Livko brakuje mi już pomysłów ..myślę cały czas jak pomóc aby przynajmniej w miarę normalnych warunkach mieszkała. Lokal który zajmuje nie wiem ile lat był nie malowany 20 ? 30 ? brak prądu ...wieczory spędzane przy świecach. Drzwi które się nie zamykają bo nawet na porządną zasuwę brakuje Uli pieniędzy. Ech życie ......

• 3 weeks later...
Posted

Pani Ula na razie zamieszkała u kuzynki gdyż sąsiad skutecznie uprzykrza jej życie. Cały zwierzyniec cały i zdrowy. Pani Ula ma nadzieję że w wreszcie skończy się jej tułaczka z ogonami. Tricolorka się niestety nie odnalazła. Sąsiad jakiś czas temu zaproponował Pani Uli że jak mu da 100 zł to ją przyniesie z powrotem bo wie gdzie jest. Pani Ula postawiła sprawę jasno " Wróci Tricolorka będą pieniądze" I na tym się skończyło.

• 3 weeks later...
Posted

Marysia O. napisał(a):
Ja mam pytanie techniczne. Czy szylkretowa kotka nadal szuka domu? Bo nie wiem czy mam odświeżać jej ogłoszenie, które mam u siebie na olx.

Marysieńko po zniknięciu Tricolorki Pani Ula wycofała się z adopci i kociaków i Azuni :(

• 1 month later...
Posted

Dziewczynki Tricolorka Pani Uli się dziś odnalazła :multi::multi: Ktoś dał znac Pani Uli że sypia niedaleko na klatce :) Jest w doskonałej formie a radości nie było końca :multi: Kocham tak szczęśliwe powroty i zakończenia :loveu: