Livka Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 Takie Tola ma ogłoszenie : "Tola niewiele dobrego zaznała od człowieka. Porzucona, oszczeniła się w polu i usiłowała stawić czoło nowej rzeczywistości. Na szczęście nie wszyscy ludzie wykazują skrajny brak… człowieczeństwa - Tola znalazła tymczasowe schronienie i mogła bezpiecznie odchować potomstwo. Tola ma ok. 2 lat. Jest niezwykle subtelną, delikatną i pełną wdzięku sunią. Jest niewielka – waży 13 kg. W ruchu nieco przypomina charcika. Tola jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem, choć wobec obcych początkowo bywa ostrożna. Bez problemu dogaduje się z innymi psami, toleruje koty. Tola jest zdrowa, zaszczepiona, zachipowana i wysterylizowana. Potrafi chodzić na smyczy, zachowuje czystość w domu. Tola wie, że życie jest dobre, kiedy jest się z ludźmi, których się kocha. Teraz tylko trzeba znaleźć takich, którzy odwzajemnią to uczucie… Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy. Kontakt: 514045805 sylwiapz@gazeta.pl" Wkleję jeszcze parę zdjęć : Quote
Marysia R. Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 Szkoda, ale może inna psina skorzysta a Aza na pewno znajdzie domek:) Może pokaż też Państwu Wierę: http://tablica.pl/oferta/lagodna-spragniona-kontaktu-z-ludzmi-wiera-czeka-na-dom-CID103-ID4YCK1.html Co prawda ona ma ok. 5 lat ale może...:) Quote
Martika&Aischa Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 śliczne dziewczynki :) jutro prześlę Państwu zdjęcia i opisy dziewczynek :) Quote
ewu Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 Martika@Aischa napisał(a):śliczne dziewczynki :) jutro prześlę Państwu zdjęcia i opisy dziewczynek :) Oby się zakochali:) Quote
Martika&Aischa Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Dziewczynki Państwo szukają suni z województwa śląskiego aby nie powtórzyła się historia z Azunią. Chcieli by sprawdzic na miejscu czy sunieczka dogada się z Vigorem a to naprawdę bardzo bardzo energiczny i duży psiak. Nie chcieli by nikogo rozczarowac że psiak musi wrócic skąd przyjechał. Quote
Marysia R. Posted March 26, 2014 Posted March 26, 2014 Wiera jest w okolicach Opola ale rozumiem, że to i tak za daleko. Mam nadzieję, że jakiś psiak znajdzie dom u tej rodziny:) A jakieś wieści o zwierzakach Pani Uli są? Jest odzew z ogłoszeń? Quote
Martika&Aischa Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 dziewczynki Pani Ula w tą sobotę ma się przeprowadzić do domku jednorodzinnego. Tam zwierzaki miały by raj na ziemi ale czy ta przeprowadzka dojdzie do skutku nie wiem. Na razie nie zapeszam ;) zobaczymy jak się rozwinie sytuacja na froncie ;) Quote
Livka Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
bahlsa Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Z tablica.pl dostałam takie zapytanie o Azulę: Czy można prosić o zdjęcie ja suczka stoi-chcę widzieć jaka jest duża?Jestem zainteresowana adopcją-mieszkam w Oświęcimiu. pozdrawiam U.Sz. Co mam napisać? Quote
Martika&Aischa Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 bahlsa napisał(a):Z tablica.pl dostałam takie zapytanie o Azulę: Czy można prosić o zdjęcie ja suczka stoi-chcę widzieć jaka jest duża?Jestem zainteresowana adopcją-mieszkam w Oświęcimiu. pozdrawiam U.Sz. Co mam napisać? Azulka to niewielka sunia...myślę że tak ok. 10 kg :) Dziś miałam telefon w sprawie Azuni z Tarnowa:) Pani z Krakowa szuka sunieczki dla starszych rodziców zrozpaczonych po stracie starszej suni :( Quote
bahlsa Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 (edited) Poproszę Panią o kontakt z Tobą Marticzko, ok? Właśnie dzisiaj po 9 odświeżyłam na tablica.pl ogłoszenie więc znów wskoczyło na pierwszą stronę. Edited March 31, 2014 by bahlsa dopisek Quote
Martika&Aischa Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 bahlsa napisał(a):Poproszę Panią o kontakt z Tobą Marticzko, ok? oczywiście :) Dziękuję :* :) Quote
Martika&Aischa Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 bahlsa napisał(a):Poproszę Panią o kontakt z Tobą Marticzko, ok? Właśnie dzisiaj po 9 odświeżyłam na tablica.pl ogłoszenie więc znów wskoczyło na pierwszą stronę. super :):):) i od razu jest efekt w postaci porannego telefonu i zapytania :) Quote
joanka40 Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Martika@Aischa napisał(a):dziewczynki Pani Ula w tą sobotę ma się przeprowadzić do domku jednorodzinnego. Tam zwierzaki miały by raj na ziemi ale czy ta przeprowadzka dojdzie do skutku nie wiem. Na razie nie zapeszam ;) zobaczymy jak się rozwinie sytuacja na froncie ;) Marticzko, czy coś wiadomo w temacie przeprowadzki ? Quote
bahlsa Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Marticzko, trzymaj tel przy sobie. Pani odpisała: Bardzo dziękuję za odpowiedź.Przedzwonię do Pani Marty. U.Sz. Quote
paula_t Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Nie pozostaje mi nic innego, jak trzymać kciuki! Najważniejsze, że jest odzew z ogłoszeń, w końcu znajdzie się dobry i odpowiedni domek dla Azuni. Quote
ewu Posted April 2, 2014 Author Posted April 2, 2014 Ja jestem cały czas w kontakcie ze znajomą Pani Uli. Na razie Ula mieszka u siebie ale sytuacja mieszkaniowa zaczyna się powoli klarować i żeby nie zapeszać napiszę jak wszystko się ułoży. Quote
Martika&Aischa Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 [quote name='bahlsa']Marticzko, trzymaj tel przy sobie. Pani odpisała: Bardzo dziękuję za odpowiedź.Przedzwonię do Pani Marty. U.Sz.[/QUOTE] Pani do mnie zadzwoniła i ma przemyśleć bo szuka bardzo spokojnej sunieczki a Azulka troszeczkę szalona ;)w domu jest 2 malutkich dzieciaczków. Dziś natomiast dostałam od kolejnych zainteresowanych sms -a pt " czy Aza jest do adopcji" ? ;) Quote
joanka40 Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 [quote name='ewu']Ja jestem cały czas w kontakcie ze znajomą Pani Uli. Na razie Ula mieszka u siebie ale sytuacja mieszkaniowa zaczyna się powoli klarować i żeby nie zapeszać napiszę jak wszystko się ułoży.[/QUOTE] Ewu, dziękuję za odpowiedź. To czekamy na informacje. Quote
Martika&Aischa Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 [quote name='bahlsa']Marticzko, trzymaj tel przy sobie. Pani odpisała: Bardzo dziękuję za odpowiedź.Przedzwonię do Pani Marty. U.Sz.[/QUOTE] Okazało się że Pani z Oświęcimia dzwoniła dziś :) umówiłyśmy się na telefon w piątek wieczorkiem :)Pani bardzo bardzo sympatyczna :) Quote
ewu Posted April 2, 2014 Author Posted April 2, 2014 Sorki ,że mało ostatnio się udzielam ale mam generalny remont w domu. Koszmar....:wallbash::wallbash::wallbash::flaming::flaming::flaming: Quote
Recommended Posts