Jump to content
Dogomania

Dramatyczna sytuacja Pani Uli i jej zwierzaków.......pomocy.....

Recommended Posts

Posted

Takie Tola ma ogłoszenie :
"Tola niewiele dobrego zaznała od człowieka. Porzucona, oszczeniła się w polu i usiłowała stawić czoło nowej rzeczywistości. Na szczęście nie wszyscy ludzie wykazują skrajny brak… człowieczeństwa - Tola znalazła tymczasowe schronienie i mogła bezpiecznie odchować potomstwo.

Tola ma ok. 2 lat. Jest niezwykle subtelną, delikatną i pełną wdzięku sunią. Jest niewielka – waży 13 kg. W ruchu nieco przypomina charcika.

Tola jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem, choć wobec obcych początkowo bywa ostrożna. Bez problemu dogaduje się z innymi psami, toleruje koty.

Tola jest zdrowa, zaszczepiona, zachipowana i wysterylizowana. Potrafi chodzić na smyczy, zachowuje czystość w domu.

Tola wie, że życie jest dobre, kiedy jest się z ludźmi, których się kocha. Teraz tylko trzeba znaleźć takich, którzy odwzajemnią to uczucie…

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy.
Kontakt: 514045805 sylwiapz@gazeta.pl"

Wkleję jeszcze parę zdjęć :

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczynki Państwo szukają suni z województwa śląskiego aby nie powtórzyła się historia z Azunią. Chcieli by sprawdzic na miejscu czy sunieczka dogada się z Vigorem a to naprawdę bardzo bardzo energiczny i duży psiak. Nie chcieli by nikogo rozczarowac że psiak musi wrócic skąd przyjechał.

Posted

Wiera jest w okolicach Opola ale rozumiem, że to i tak za daleko. Mam nadzieję, że jakiś psiak znajdzie dom u tej rodziny:)
A jakieś wieści o zwierzakach Pani Uli są? Jest odzew z ogłoszeń?

Posted

dziewczynki Pani Ula w tą sobotę ma się przeprowadzić do domku jednorodzinnego. Tam zwierzaki miały by raj na ziemi ale czy ta przeprowadzka dojdzie do skutku nie wiem. Na razie nie zapeszam ;) zobaczymy jak się rozwinie sytuacja na froncie ;)

Posted

Z tablica.pl dostałam takie zapytanie o Azulę:

Czy można prosić o zdjęcie ja suczka stoi-chcę widzieć jaka jest duża?Jestem zainteresowana adopcją-mieszkam w Oświęcimiu.
pozdrawiam U.Sz.

Co mam napisać?

Posted

bahlsa napisał(a):
Z tablica.pl dostałam takie zapytanie o Azulę:

Czy można prosić o zdjęcie ja suczka stoi-chcę widzieć jaka jest duża?Jestem zainteresowana adopcją-mieszkam w Oświęcimiu.
pozdrawiam U.Sz.

Co mam napisać?

Azulka to niewielka sunia...myślę że tak ok. 10 kg :) Dziś miałam telefon w sprawie Azuni z Tarnowa:) Pani z Krakowa szuka sunieczki dla starszych rodziców zrozpaczonych po stracie starszej suni :(

Posted (edited)

Poproszę Panią o kontakt z Tobą Marticzko, ok?
Właśnie dzisiaj po 9 odświeżyłam na tablica.pl ogłoszenie więc znów wskoczyło na pierwszą stronę.

Edited by bahlsa
dopisek
Posted

bahlsa napisał(a):
Poproszę Panią o kontakt z Tobą Marticzko, ok?
Właśnie dzisiaj po 9 odświeżyłam na tablica.pl ogłoszenie więc znów wskoczyło na pierwszą stronę.

super :):):) i od razu jest efekt w postaci porannego telefonu i zapytania :)

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
dziewczynki Pani Ula w tą sobotę ma się przeprowadzić do domku jednorodzinnego. Tam zwierzaki miały by raj na ziemi ale czy ta przeprowadzka dojdzie do skutku nie wiem. Na razie nie zapeszam ;) zobaczymy jak się rozwinie sytuacja na froncie ;)

Marticzko, czy coś wiadomo w temacie przeprowadzki ?

Posted

Ja jestem cały czas w kontakcie ze znajomą Pani Uli.
Na razie Ula mieszka u siebie ale sytuacja mieszkaniowa zaczyna się powoli klarować i żeby nie zapeszać napiszę jak wszystko się ułoży.

Posted

[quote name='bahlsa']Marticzko, trzymaj tel przy sobie.
Pani odpisała:
Bardzo dziękuję za odpowiedź.Przedzwonię do Pani Marty.
U.Sz.[/QUOTE]

Pani do mnie zadzwoniła i ma przemyśleć bo szuka bardzo spokojnej sunieczki a Azulka troszeczkę szalona ;)w domu jest 2 malutkich dzieciaczków. Dziś natomiast dostałam od kolejnych zainteresowanych sms -a pt " czy Aza jest do adopcji" ? ;)

Posted

[quote name='ewu']Ja jestem cały czas w kontakcie ze znajomą Pani Uli.
Na razie Ula mieszka u siebie ale sytuacja mieszkaniowa zaczyna się powoli klarować i żeby nie zapeszać napiszę jak wszystko się ułoży.[/QUOTE]
Ewu, dziękuję za odpowiedź.
To czekamy na informacje.

Posted

[quote name='bahlsa']Marticzko, trzymaj tel przy sobie.
Pani odpisała:
Bardzo dziękuję za odpowiedź.Przedzwonię do Pani Marty.
U.Sz.[/QUOTE]

Okazało się że Pani z Oświęcimia dzwoniła dziś :) umówiłyśmy się na telefon w piątek wieczorkiem :)Pani bardzo bardzo sympatyczna :)

Posted

Sorki ,że mało ostatnio się udzielam ale mam generalny remont w domu.
Koszmar....:wallbash::wallbash::wallbash::flaming::flaming::flaming: