Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Więc, gdzie chodzicie się wybiegać ze swoimi aporterkami?:razz::razz:
A może nawet gdzie chodzicie z nimi popływać? :evil_lol:

W moim przydatku jeziorko w Zabrzu niedaleko schroniska 'Fauna':

Wiosna 2007r. Jezioro Kaczki i Kiara

Oraz wielkie pola w Zabrzu:

Zdjęcia Jesień 2006r. Kiara Luka i Russie.

Posted

EEE jednak nauczyłam się wklejać ..niemrawo mi idzie ale się poprawię .
Fotki są ze spacerków wokół naszego podwórka , droga do domu , psa woda z kaczkami :) i takie tam pole teraz już ładne zboże więc Portek stara się tam nie włazić :) tylko delikatnie fruwa nad.

Posted

Spacerki na lotnisku w Gliwicach - mieszkamy niedaleko i tam najczęściej chodzimy, czasem jeździmy do Zabrza do lasu, parku niedaleko stadionu ( od strony Sosnicy), tam tez ostatnio bylo pływanie; czasami jedziemy do lasu. Ale jestem ciekawa gdzie jest to miejsce w Zabrzu o ktorym piszesz Wiza ? moze sie wybierzemy popływać? Zapraszam też do Gliwic na wspólny spacerek...
.....................
cos nie umiem tych zdjęc wstawic....

Posted

Milkat te poza zaczynaja sie (od mojej strony) na taki wygolonym gdzie puszczają moedele samolotów sa tam ruiny radiostacji i bunkier.
Jest to na początku Zabrza, Jeziorko jest niedaleko Fauny.
A na spacerek to tez mam chętnego tollera z Gliwic tylko ja nie mam możliwości dojechania i ew. żeby było to u nas, bo mam tylko 12 lat xD

Posted

ja nie znam Zabrza dobrze, nie wiem gdzie jest Faun, ale napisz w okolicy jakiej ulicy, dzielnicy jest to jeziorko od ktorej strony Zabrza? Ten park do ktorego jeżdżę to park czołgistów chyba, od strony Sośnicy.
pozdrawiam

Posted

schroonisko jest na granicy zabrza z rudą, schronoisko jest na ulicy Bujoczka,
nie umiem dokładie określić .
A fotki są z miejsca jest jeszt skoszone, to jest na początku zabrza po innej stronie jest ruda śląska.
nie umiem tłumaczyć

Posted

Acctiually napisał(a):
siemka Wiza wiesz co mam taki pomysł spotkanie się retrieverów z Rudy Śląskiej może wypali:)
Za niedługo wakacje fajnie by było się spotkać ja moją kumpelke namówie tez a goldenem:cool3:

Posted

a miałabyś możliwośc dojechania do Rudy? bo ja nie mam jak autobusem mama nie póści zwłaszcza że z psem.. jdyne miejsce to wielkie pola i stawek u nas :D

Posted

no nie wiem bo pojechać nie pojade samochodu nie mam a autobusem też nie pojade ale mogłabym sie przejść tylko gdzie to jest dokładnie:PP
tylko jeszcze nie wiem czy mnie puści
bo pola i staw widze super
spróbuje przekonać:PP

Posted

Miejsce spacerów... No coż, nie ma u mnie stałego miejsca spaceru.
Raz byłam gdzieś w polach, hen, łąkach, Magia znalazła strumyk, ale na szczeście tylko przez niego przeszła, wyglądała jak...:cool3:
Zazwyczaj jest po prostu na podwórku.
Ale dzisiaj byłam z nią na spacerze, w nowo odkrytym miejscu - szuwary jakieś - szalenie jej sie podobało, zwłaszcza że spotkała jakiegoś psa - bez obroży, nic - ale bawili się razem.
Tu mi się nasunął problem szkoleniowy, ale to kiedy indziej.
A więc miejsce spaceru z moim retrieverem szlachetnej krwi to takie coś, tuz koło pola uprawnego (mieszkam na wsi) takie coś... Typu pola ale zarośniętego:)

Posted

Wiza napisał(a):
jak kiara widzi szuwary to chyc chyc w nie i radoooocha

Goldek mogłabyś podać gg swoje? ustalilibyśmy spodkanie na wystawie

Wysłałam Ci na PW.CHyba... U Magii też była radocha - niedawo wróciłam i padała - dyszała strasznie - tersa padła całkiem - śpi jak zabita...:loveu:
(w tych szuwarach poznała jednego takiego kolegę który nie może sie od niej odczepić, a nie ma obroży.Jest grzeczny, nieagresywny i chyba był bity, bo gdy nagle ruszę ręką w jego kierunku to od razu waruje.)
A myślę że coś w niej z goldena-tropowca jest, bo tak tropiła, biegała, bawiła się - psie szczśćie!!

Posted

A myślę że coś w niej z goldena-tropowca jest, bo tak tropiła, biegała, bawiła się - psie szczśćie!!
-Goldek, instynkt instynkt :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Witam. Mam pytanko, gdzie mogą pieski pływać w Warszawie? bardzo proszę o radę, bo mój labradorek musi dużo pływać, aby wyćwiczyć stawy. Niedawno przeprowadziłam się do stolicy i mieszkam na Kabatach. Ale każde miejsce będzie dobre. Zawsze mogę dojechać samochodem. Z góry dziękuję

• 2 weeks later...
Posted

ja mam 50 m do lasu,mieszkam w rejonie bardzo zalesionym,mamy też rezerwat przyrody Kacze Łęgi...lasy piękne,zróżnicowane,struktura mieszana,ukształtowanie terenu również super bo dominują wzgórza morenowe,doliny i potoki,jak to bywa na pojezierzu;)teoretycznie nie powinnam w tym miejscu puszczać psa luzem ale czymże dla nas są zakazy:diabloti:pies się wybiega,wyskacze,wyaportuje,wytropi,wypluszcze,wymęczy czyli generalnie rzecz biorąc jest szczęśliwy:loveu:w wakacje codziennie chodzimy na długie spacery i dzięki tem schudłam a pies nabrał masy mięśniowej,przytył 6 kilo!!:D:D:D:Dale jeszcze się rozwija więc to też należy wziąć pod uwage;)

Posted

Ja najczęsciej chodzę na taki sporawy plac ogrodzony z trzech ston.
Jak nie tam, to nad morze, do parków, na łąke lub do lasu. Wszystko zależy od tego, ile ma trwać spacer i co będziemy na nim robić. No i pogoda, bo jak brzydko i zimno to na plaże nie chodzimy. ;)

Posted

niedaleko od mojego domu jest park z duzymi lakami gdzie chodzimy codziennie
pare razy w tygodniu jezdzilysmy na lotnisko Muchowiec (slyszalam ze maja szczelnie je zamknac bo komus przeszkadzaja psy, wiecie cos dokladniej na ten temat?pare tyg tam juz nie bylm bo irish miala problem z lapa)
jezdzimy rowniez na doline 3 stawow, ostatnio czesto wyjezdzamy z katowic na dluzej, wtedy biegamy w nowych miejscach nad jeziorami, zalewami, na lakach:)