Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]PRZYDOMEK HODOWLANY: Dygotka Srebrne Cisy

IMIĘ DOMOWE: Dygotka

RASA: chiński grzywacz (nagus)

DATA URODZENIA: 02.12.2001

WIELKOŚĆ: 34 cm

UMASZCZENIE: czarna nakrapiana

OCZY: piwne ,czyste

RODZICE: Ch.Pl Fetysz Sasquehanna X Busznica Sasquehanna

HODOWLA: Srebrne Cisy , L.Korbut , Gdynia

RODOWÓD:
[/FONT][FONT=Times New Roman][B]http://img162.imageshack.us/img162/9102/rodekdugibp1.png[/FONT][FONT=Times New Roman]]<<klik>>[/FONT][FONT=Times New Roman]
SPORTY, ZAJĘCIA: Przede wszystkim jest moją ukochaną przyjaciółką , dużo kilkamy i uczymy sie dog dancingu. Ostatnio nawet nakręcamy się na frezbee.
Wystawy owszem ale tylko jako widzowie ;)

[/FONT]http://img128.imageshack.us/img128/4487/dsc04012co8.jpg
[FONT=Times New Roman]
Dydzia od początku miała być płci męskiej. Ale wyszło tak a nie inaczej , po prostu gdy ją ujrzałam powiedziałam tylko ona i żadna inna ! - i tak sie stało.
.Dygotka to mój pierwszy grzywacz a zarówno pies , zajmujący najwięcej miejsca w moim sercu. Po siedmiu latach szukania odpowiedniej rasy , UDAŁO SIĘ !
Trafiła do nas pół roczna cudowna naguska. Mówiąc szczerze nie mogła bym wyobrazić sobie bardziej idealnego psa jak ona :D Jest po prostu moim wspaniałym spełnionym marzeniem !

http://img207.imageshack.us/img207/5527/dsc04024uo9.jpg

Ce****e ją wrodzone opanowanie , dobroć i inteligencja (taka mamuśka). Chodź nie daje sobie w kasze dmuchać. :diabloti:
Miewa ona czasami prawdziwe napady szaleństwa , gdzie biega , skacze i wydaje z siebie różne dziwne odgłosy :)
Zawsze jest chętna do współpracy z człowiekiem .
Ma ogromną pasję pogoni jest bardzo szybka, na pewno ogromną zasługę ma tutaj jej budowa. Świetnie się z nią współpracuje bardzo się na mnie skupia i z wielkim przemyśleniem i dokładnością wykonuje polecenia .Szczeka umiarkowanie, głównie w czasie zabawy z psami i stróżująco. Jest nie ufna wobec obcych i raczej obojętnie przechodzi koło nich. Jej kontakt z psami jest różny , jak u ludzi niektórych się lubi bardziej a niektórych mniej. Czasami się odszczeknie tak na zapas , ale nigdy nic poważniejszego. Dygotkę prowadzą ciekawe linie hodowlane.

MIĘ DOMOWE: Nesca

RASA: w typie chińskiego grzywacz (PP)

DATA URODZENIA: 17.05.2005

WIELKOŚĆ: 32 cm

UMASZCZENIE: srebrne

OCZY: piwne ,czyste

SPORTY, ZAJĘCIA: ćwiczymy non stop klik/smakołyk. Ostatnio nawet nakręcamy się na frezbee. Sztuczne "polowania" na jaskółki - uwielbia je ganiać gdy nisko latają. I dzikie zabawy z Dygotką..

http://img137.imageshack.us/img137/7813/dsc06327hm3.jpg

Zachciał nam się drugiego psiaka aby Dygotce sprawić kumpelę. Gdy mama rano wstając opowiedziała o swoim śnie - że kupowała czarną suczkę powdera. Tata od razu zaczął szukać w necie ogłoszenia gdy ujrzeliśmy małą czarną kruszynkę wiedzieliśmy ,że to jest to. Rodzice pojechali aż za Poznań po rodowodową czarną rezolutną powderkę. A wrócili z małym bez papierów diabłem co wyrósł na srebrną złośnice. Chodź było to złe posunięcie (bo w końcu pies nie z wiadomego źródła , nie wiadomo po czym itd.) no ale nie żałuje ,że moje maleństwo z ADH D jest z nami :) Czasami się zastanawiam , bo gdyby Nesca nie trafiła do nas to kto by ją tak kochał jak nie my. Nesi ma bardzo popsutą psychikę (po poprzednich właścicielach , i zero socjalizacji) , niestety każde metody wychowawcze zawodzą , ale ja nie tracę jednak nadziei i nadal z nią ćwiczę i ćwiczę :)

http://img515.imageshack.us/img515/9422/dsc09183qz7.jpg

Jest to dokładne przeciwieństwo Dygotki. Nesca już od szczeniaka wykazywała się dużą aktywnością, wszystko musiało być pod jej kontrolą ."Maleństwo" bo tak wołamy na nią w domu ma ochotę na pieszczoty 24 godziny na dobę, uwielbia dawać "całuski" jest bardzo zaborcza jeżeli chodzi o psie pieszczoty, ją można głaskać, drapać, tulić i tylko ją . Na spacerach zmienia się z "przytulanki" w prawdziwego diabła. Nie wiadomo co u niej przeważa instynkt czynnej obrony i walki czy ucieczki. Ona sama nie wie czego chce. Czasami wykonuje moje polecenia bez zarzutu a czasem wogule ich nie wykonuje :P Jest trudną "książką" (bardzo przydatną jak dla mnie). Osobiście ona sama nauczyła mnie bardzo dużo , co jest mi potrzebne w dalszej pracy z psem. ćwiczy moją cierpliwość :) i jest bardzo uparta. Za to ja jestem cierpliwa i bardziej uparta niż ona :) Cóż by jeszcze powiedzieć ... Na pewno nie wymieniła bym jej na żadnego innego psiaka., i bardzo ją kocham :)

http://img253.imageshack.us/img253/3306/dsc09977xg5.jpg

Pozdrawiam Serdecznie :)
[/FONT]

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Dygotko :) Ja Twoje suńki znam już z innego forum, pewnie się domyślasz skąd...Nesca i Dygotka jak zawsze piekne :loveu:

[FONT=Times New Roman]Pozdrawia właścicielka chińskich złośnic i przyszła posiadaczka rosyjskiego dżentelmena (borzoja) ;-)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]

[FONT=Verdana]Co ja słyszę? Zagości u Ciebie Borzoi? Gratulacje! ;)

Pozdrawiam
[/FONT] [/FONT]

Posted

Tak tak w sensie ,że za rok , dwa ;P
A może uda się i szybciej :D
Przepraszam za dwa tematy ale napisałam tylko jeden ;P
A są dwa..
Jeśli bym mogła to proszę o usunięcie tamtego tematu :)
Widzę ,że dużo tu Shirowców :)
dobrze , dobrze :D

Niestety z przykrością muszę stwierdzić ,że Nesca została pozbawiona grzywy ! :angryy:

Aż brak słów :placz: Grzywacz bez grzywy :placz: Tosz to nie grzywacz :placz:

Pod pretekstem iż lecą jej włosy do oczków :P
Miało być tylko ładnie podstrzyzone lecz wyglądała jak Pudel(s) . :diabloti:
To ją całą ciach ... Tragedia !

- Zdjęć nie wstawię boą się wstydzę :p

Posted

Dyguś, Twoje posty się mnożą :evil_lol:

Tak tak w sensie ,że za rok , dwa ;P
A może uda się i szybciej :-D

Łaaa super, czekamy na Rosjana :loveu:

A shirowców dużo, ale to chyba dobrze, że nie zaprzątają sobie głowy grą, tylko kynologią. ;)

Kto tak Nescę obciął? :angryy:

Daj fotki, daj ;)

Posted

Tak posty się mnożą z niewiadomych przyczyn ;P

Fotek nie dam bo są na komie a kabelka nie mam :(
Jak porzecze kabelek albo cuś wymyślę aby zrzucić na kompa to dam ;)

A tak szczerze to już do Nesci się przyzwyczaiłam jest taka troszkę insza ale oczy jej widać ;P

No i dziś zrobiłam bloga o grzywaczach bo poprzedni znikł ze świata :mad:
Jeszce go muszę uzupełnić i będzie super :D

http://grzywacze-chinskie.blog.onet.pl/

Jaka się podoba nówka :D ?

Posted

grubasek :loveu:

uśmiech szczęśliwego psa ;)

Babulinka- naprawdę muszę ogolić jej tę mordzię bo ją postarza ;P

Mały pies w dużym łóżko