ann1 Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Witam , w swoich planach na 2014 ujęłam wystawę na Ukrainie. Ponieważ, nigdy nie przekraczałam granicy z Ukrainą, proszę o krótką informację czy na granicy przy przewozie psa na wystawę wymagane jest coś więcej niż paszport i aktualne szczepienie przeciwko wściekliźnie? Z góry dziękuję za pomocne informacje. Quote
Guciek Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 TEORETYCZNIE powinnaś mieć zrobione przeciwciała. W praktyce - podobno nasi celnicy nie sprawdzają. No i ewentualnie kilka hrywien dla upierdliwego ukraińskiego celnika w razie "w" :lol: Quote
mrau Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Guciek napisał(a):TEORETYCZNIE powinnaś mieć zrobione przeciwciała. W praktyce - podobno nasi celnicy nie sprawdzają. No i ewentualnie kilka hrywien dla upierdliwego ukraińskiego celnika w razie "w" :lol: No i legalizacja paszportu jeszcze, pewnie też teoretycznie... Mnie zastanawia to "kilka hrywien" - do czego się przyczepiają? Quote
Guciek Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Nie jeździłam samochodem osobowym na UA, jedynie ciężarowym i bez psa. Ale lepiej mieć niż nie mieć, za stosunkowo niewielkie pieniądze można dużo załatwić ;) Jeśli się ma wszystko w porządku - wiadomo, szanse na doczepienie się o coś są mniejsze. Mimo wszystko "strzeżonego pan Bóg strzeże" :cool3: I nie zapominajcie o naklejce "PL" na aucie! Quote
Recommended Posts