Asiula Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Cześć, Jestem tu nowa:-) W grudniu (1) zaadoptowałam 1,5 rocznego kundelka - Fokusa. Wczoraj byłam z nim na kastracji. Wszystko z nim dobrze ... Tylko że w ogóle nie chce się załatwiać na dworze w kołnierzu !!!! Szoruje nim po ziemi i się o niego potyka. Co robić??? Quote
gryf80 Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 zakładac mu kołnierz tylko w momencie braku kontroli nad psem np.szkoła,praca,sen.gdy jestescie w domu i macie mozliwosc przypilnowania psa to go ściągajcie. Quote
Guest Parysek Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Kołnierz zakłada się w celu ew. lizania rany i szwów przez psa. Może to dla niego stresująca sytuacja dla niego i dlatego nie chce się załatwiać. Moje też się potykały czasami ale na noc miały zakładane. Quote
cicia74 Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 My zakładaliśmy tylko na noc a tak to zawsze ktoś z domowników pilnował psa :) Mamy sznaucerka miniaturkę :) Quote
Izabellaa Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 U nas to samo było ja zdejmowałam kołnierz kiedy szliśmy na spacer powinno pomóc ;) Quote
Maron86 Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 U mnie kołnierz wytrzymał 10minut. Woleliśmy psa przypilnować, tym bardziej że nie interesował się 'tym miejscem'. Spróbuj psu na spacer zdjąć kołnierz. Quote
maxishine. Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Samiec dostaje kołnierz O_o Moje suki miały kubraczek, a najmłodsza miała szwy rozpuszczalne. Quote
Maron86 Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Mój miał, ale tylko chwilę w schronisku bo zaraz go rozwalił. Miał szwy rozpuszczalne więc też jakiś problemów nie było, tylko kontrolna wizyta już u naszego weta. Quote
WiedźmOla Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Mój też miał kołnierz i chwała, bo strasznie go to miejsce swędziało i na bank by je sobie rozlizał i rozwalił. Quote
Recommended Posts