Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W weekend bylismy z Pepe na naszej pierwszej wystawie, co niektorzy juz wiedza o wynikach ale jezeli mozna chcialbym i tutaj sie pochwalic :wink:

A wiec w sobote wygralismy/otrzymalismy (?) NAJLEPSZEGO SZCZENIAKA i BEST OF OPPOSITE SEX, w niedziele NAJLEPSZEGO SZCZENIAKA i BEST OF BREED :laola:

To wszytko, to przeszlo nasze najsmielsze oczekiwania, szczerze mowiac jak bylam tak podekscytowana, zdenerowana, zaszokowana, ze nawet dobrze nie wiedzialam co wygralismy :oops:

Byl to bardzo ciekawy i udany weekend ale zarazem bardzo stresujacy a najbardziej stresujacym przezyciem bylo wejscie na ring gdzie byli wszyscy zwyciezcy z innych ras, tam to mialam nogi z waty, a Pepe byl wszystkim tak zmeczony, ze go juz nic nie interesowalo :lol:

Mysle ze godnie reprezentowalismy nasze :terazpol: PONy.

Wszytkich PONow bylo w sumie 5.

Posted

Ania, gratulujemy serdecznie!!!! :smilecol: :smilecol: :smilecol: :multi: :multi:

Jestesmy naprawde bardzo z Was dumni, ze tak godnie reprezentowaliscie rase! Opowiedz prosze o wystawie, z listu wynika ze sama go wystawialas. Ja szczerze mowiac troszke sie boje, wydaje mi sie ze do polskich wystaw mozna bylo miec nieco "luzne podejscie", a tutaj? Te garsonki, zakiety, garnitury, zielone dywany i co najwazniejsze - psy przygotowane w perfekcyjny sposob, slicznie biegajace po ringu (bez skakania, szarpania). Jednym slowem - mam cykora - :oops: Opowiedz mi prosze o swoich wrazeniach, jako handler.

BTW, w ten sam dzien, byla wystawa w Chicago, mialam przyjemnosc ogladac PONa w BOG, byl naprawde wspanialy, niestety nie znam imienia pieska. :oops:

Posted

Gratulacje!!! :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:

My debiutujemy w przyszla niedziele :errrr: :help1:

I mamy szanse na az zero punktow bo Noelani bedzie jedyna suczka :roll:

Gdzie i kiedy planujecie nastepna wystawe? :)

Masz moze katalog i moglabys mi podac jakie i ile bylo collie smooth? Bylabym bardzo wdzieczna :thumbs:

Posted

Mami, pytasz o moje wrazenia :wink: Dla mnie to byl PIERWSZY RAZ ze wszystkim, wstyd sie przyznac ale ja nawet jako widz nie bylam nigdy na wystawie psow :oops:

Nie moge porownac, nie wiem jak jest w Polsce lub gdzies indziej ja tylko wiem jak bylo w Suffern :wink:

To byl skok w bardzo zimna wode ale bylo to bardzo przyjemny i udany skok. Rzeczywiscie psy byly wspaniale, chodzily jak modele/modelki bez zastrzezen...........moj Pepe chyba tez 8)

Jak, ja dalam rade, to Tobie tez sie uda, pomysl o moim braku doswiadczenia. Na wiele rzeczy zwracalam uwage, przede wszystkim co robia inni, jakie ruchy, jak trzymaja smycz, jak chodza, mialam uszy i oczy szeroko otwarte (pewnie dlatego, nie moge dojsc do siebie, za duza porcja wrazen na raz )

Dywanow nie widzialam, byly tylko maty gumowe (wygladaly jak chodniczki) po ktorych trzeba bylo chodzic z psem, marynarki (ja mialam ubrana, ale taka bardziej sportowa ) ale nie bylo to regula.

Noelani, w sobote i w niedziele bylo 9 Collies Smooth wystawianych.

Ja wam, zycze powodzenia i pomyslcie, ze nie wszyscy ktorzy stoja z wami w ringu sa profesjonalistami. Pewnie sa tam tez Anie bez doswiadczenia :wink:

Powodzenia.

Posted

Ufff... dzieki.

Od razu lepiej mi sie zrobilo. :wink:

Mysle, ze juz po pierwszej wystawie przelamiemy te bariere. Dotad wystawialam psy "innych" i nie stresowalam sie tak bardzo... Ale teraz? Moj wlasny, taka "wizytowka". W dodatku hodowczyni powiedziala, ze pojedzie z nami, i nie chce aby mala w ten pierwszy raz, odstawila na ringu jakis numer :wink: Co prawda czasu na nauke mamy duzo (wystawiamy dopiero w kwietniu), ale na razie niezbyt dobrze nam idzie. :-? Mam jednak nadzieje, ze wszystko bedzie ok.

Ja wam, zycze powodzenia

Serdecznie dziekuje, i wzajemnie. Licze, ze spotkamy sie kiedys na jednej wystawie.

Posted

Witam

W końcu udało mi sie zapisać na to forum. Pozdrawiam wszystkich i składamy wielkie gratulacje dla Ani i Pepe :angel: :angel:

I życzymy wielu kolejnych sukcesów. :P

Ewa i kudłacze