Gusiaczek Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 https://lh4.googleusercontent.com/-MuhWAbSNobI/Ux-HXJTYyhI/AAAAAAAAZlM/-OsGtCw3U0A/s640/%21cid_D5BEAA48-E974-4A4B-A7A3-F9C2090495F3%40Home.jpg Cudowny nochalek :) https://lh3.googleusercontent.com/-BHDkYA_kwYA/UyyMfbW171I/AAAAAAAAaIA/QcQJVW2bTUA/s480/072.JPG mam gulę w gardle patrząc na to zdjęcie ..... Quote
mestudio Posted March 21, 2014 Author Posted March 21, 2014 Beti jest cudną mamą i fantastycznym psiakiem. Psiaki są tak zapchlone, że szok. Natychmiast jechałam z nimi do weta żeby odpchlić i odrobaczyć. Pani Dorota mnie podwiozła na szczęście. Sunie musza posiedzieć w kojcu do niedzieli aż pchły padną. A w przytulisku masakra. Wspominana wcześniej onka z maluchami - 4 samczyki, 2 sunie. Sunia szczeniaczek, jest samiutka. Quote
mestudio Posted March 21, 2014 Author Posted March 21, 2014 Taki mały chłopaczek z krzywym pyszczkiem. Quote
Gusiaczek Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 masakra ...........:placz: Kobieto! jak Ty ogarniasz to psychicznie? Quote
mestudio Posted March 21, 2014 Author Posted March 21, 2014 (edited) Młodziutka sunia, delikatna, troszkę wystraszona. Oddana bo dziecko miało alergię i lekarz tak kazał... Czarny, przypakowany, miły, niskopodłogowy chłopak - on już siedzi tu troszkę. Edited March 21, 2014 by mestudio Quote
inka33 Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Gusiaczek napisał(a):masakra ...........:placz: Kobieto! jak Ty ogarniasz to psychicznie? Podpisuję się tylko... :sad: Quote
TZmestudio Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Gusiaczek napisał(a):masakra ...........:placz: Kobieto! jak Ty ogarniasz to psychicznie? Na pewno wspiera ją TZ i dlatego daje sobie radę :roflt: Quote
Gusiaczek Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 TZmestudio napisał(a):Na pewno wspiera ją TZ i dlatego daje sobie radę :roflt: tak też dumałam .... :evil_lol: Quote
inka33 Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 [quote name='TZmestudio']Na pewno wspiera ją TZ i dlatego daje sobie radę :roflt: Nie ma inaczej! ;) ----------- Nie wiem, po co..., nie wiem, dlaczego..., ale takie coś ulepiłam... :oops: . . Quote
DONnka Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 [quote name='mestudio']Nowe psy w przytulisku. Suka - wiek 2-3 lata z sześcioma szczeniakami - szczeniaki ok 2-3 tygodnie. Ale ma niesamowite oczyska :loveu: Piękna :happy1: Mam 2 chętne domy na sunie w tym przedziale wiekowym, zapowiadają się nieźle, ale nie zostały jeszcze sprawdzone. Jeden w Poznaniu, drugi w Białej Podlaskiej Wyślę zdjęcia suni. Czy znany jest jej stosunek do innych zwierząt ? Kiedy ona najwcześniej byłaby do wzięcia ? Quote
mestudio Posted March 22, 2014 Author Posted March 22, 2014 Suka ma sześć szczeniaków w wieku 2-3 tygodni, nawet same jeszcze nie jedzą. Musi je odkarmić i zostać wysterylizowana więc trudno powiedzieć. Jest bardzo spokojna, ale bojaźliwa, próbuje się schować w ścianę jak wchodzę do boksu. Kilka miesięcy żyła sama w polach. Miała obrożę na szyi więc miała właściciela. Podobno została wyrzucona bo w pierwszych dniach jak się pojawiła to leżała przy ulicy i poruszała się tylko wzdłuż niej. Trzeba czekać jak to będzie. Quote
mestudio Posted March 24, 2014 Author Posted March 24, 2014 Dziś dzień pełen telefonów i dobrych oraz złych wiadomości. Po weekendzie dziś rano pracownik przytuliska znalazł martwego psiaka. Nie wiadomo co się stało bo pan karmiący miał na weekend zmiennika i nie przychodził nakarmić psiaków. O ile dobrze zrozumiałam to ten piesek. Zgłosił się dom stały dla Pchełki FB Psom na Pomoc Mam dom stały dla suni w typie owczarka - Państwo czekają na sunię od tygodnia. Zamieszka w Podkowie Leśnej. Samczyk z tego miotu też będzie miał dom w Warszawie- do sprawdzenia. FB Psom na pomoc Ta sunieczka maleńka też ma DT i niedługo do niego pojedzie dzięki FB. Quote
Gusiaczek Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 https://lh4.googleusercontent.com/-D2CW3ngvR5U/UyyLTCInz0I/AAAAAAAAaBc/ck5qgfr79OA/s640/021.JPG o matulu, nie wiadomo dlaczego .... :( Quote
mysza 1 Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Kurde, jak miło, że taka moc w Psom na pomoc ;) Taki żarcik ze zmęczenia. :D Strasznie żal tego malucha z wadą zgryzu, coraz więcej zagadek w przytulisku... Jutro będę dzwonić, sunia szorstka zwana Goską jest oczekiwana przez DT, muszę tylko ogarnąć transport i dogadać się z wetem. Quote
Ewa Marta Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 [quote name='mestudio']Młodziutka sunia, delikatna, troszkę wystraszona. Oddana bo dziecko miało alergię i lekarz tak kazał... Ta sunia jest kopią mojego zmarłego Idolka.... Udało się znaleźć dla niej DT na 2 miesiące, w związku z tym jak tylko będzie można ją zabrać, bierzemy ją z Ellig pod opiekę. Sunia mieszkałaby niedaleko mnie ze starszą Panią, która ma małego i zgodnego starszego pieska. Mamy czas do 31 maja, bo potem Pani wyjeżdża. Pani jest sprawna, zna się na wychowywaniu psów. Niedawno miała jeszcze 3 psy, w tym dwa duże i radziła sobie z nimi świetnie. To będzie BDT w zamian za karmę i pokrycie kosztów leczenia i utrzymania suni. Będziemy szybko szukały dla niej domku. Quote
Ellig Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Sloneczko, juz bedziesz bezpieczna, Ewuniu ona rzeczywiscie jest bardzo podobna do Idolka.... https://lh4.googleusercontent.com/-AqWCssbXLno/UyyLQQvus8I/AAAAAAAAaAw/FfxezREM9dQ/s640/015.JPG Quote
malagos Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Kamień z serca, super, ze będzie dt dla niej..... Quote
Gusiaczek Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 chyba się zastrzelę ............. dlaczego :( co się stało? Quote
Ellig Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Gusiaczek napisał(a):chyba się zastrzelę ............. dlaczego :( co się stało? malagos napisał(a):Nie. nie wierzę. Sunia zmarła w przytulisku...Nie znamy powodu jej odejscia....:( Quote
mestudio Posted March 30, 2014 Author Posted March 30, 2014 Wczoraj okazało się, że to ta sunia odeszła w weekend z niewiadomych powodów, a nie piesek, którego wcześniej pokazywałam, były razem w boksie. Przyczyna jest nieznana. Może babeszjoza, może sunia była chora i dlatego została oddana, a nie z powodu alergii dziecka? Nie wiem, nie mam pojęcia. Bettina miała w uchu ogromnego kleszcza jak ją zabrałam więc kleszcze z pewnością mają w przytulisku pożywkę. Quote
Ewa Marta Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Ja od wczoraj nie mogę sobie miejsca znaleźć:-( Tak się cieszyłam, że ją zabieramy stamtąd... w piątek dotarła już dla maleńkiej zamówiona karma sucha, puszki i smaczki. Nazywałam ją w myślach Sari, bo przypominala mi białą sarenkę. Pani Bożena czekała w gotowości na sunię:-( Patrzę na jej zdjęcia i przypomina mi się odejście Idolka i łzy same lecą:-( Quote
Recommended Posts