Inez Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Gdy byłam dzisiaj w schronisku pewna pani odprowadziała z powrotem adoptowanego ok miesiąc temu dobermana. Mimo że, jak twierdzi, piesek jest łagodny, lubi dzieci i nie rzuca się na psy to postanowiła go zwrócić ponieważ załatwia sie jej w domu (mimo ze jest wyprowadzany) i ucieka na spacerach. Natomiast poprzedni własciciel oddal psiaka (ponoć)z powodu pilnego wyjazdu za granice. Dobek - Rywal czeka na bardziej wyrozumiałego, doświadczonego i cierpliwego przewodnika. Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinie al. Wojska Polskiego 247 Szczecin 71-346 tel.całodobowy (+91) 487-02-81. tel do mnie: 692 397 531 Quote
dzodzo Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 nie wytrzymam-takie cudo, czy tym ludziom rozum odbiera juz, 2 raz schron Quote
Inez Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 Wydaje mi sie ze ta pani porwała się "z motyką na słońce", nie poradziła sobie z nim. Ale jest zadbany, bardzo ładny, budzi respekt ale nie wykazaywal cienia agresji Doris, allegro jak najabrdziej tylko przydałyby sie jeszcze jakieś zdjęcia, robili mu w schronie, powinny jeszcze dzis być na stronie. Quote
doris_day Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Ok, poszukam nowych zdjec i jutro wystawie aukcje - moze znajda sie chetni :) Quote
Mido Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 :roll: hmm a ile on ma lat ten mlodzieniaszek ?? I jak on ma wogole na imie na stronie schronu MAX tu RYWAL ?? Quote
doris_day Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Hej Mido, wg schroniska ma 6 lat - link z pięknością: http://szczecin.schronisko.net/adopcja5613-0.html Quote
Mido Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 :roll: zle juz ze mna jak patrzalem na strone schronu i imie widzialem a wiek nie :oops: Quote
doris_day Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 AUKCJA NA ALLEGRO - http://www.allegro.pl/item203196869_szukam_domu_doberman_piekny_i_dostojny_szczecin.html Quote
Inez Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 Nie wiem czy Max czy Rywal, u pierwszysch włascicieli chyba nazywal sie Rywal. Zdziwił mnie tylko ten wiek.... wynikalo by z tego ze nie jest wcale taki młodziutki.... Wczesniej też był na stronie i tyle mu nie wpisali a nawet wstawili opis " Młody psiak oddany do nas z powodu wyjazdu własciciela za granicę, można go jeszcze wiele nauczyć i ułożyć po swojemu. Najlepiej było by żeby trafił do domu z ogrodem, gdzie będzie mógł dać upust swojej młodzieńcej energii." http://szczecin.schronisko.net/adoptowany4409.html Cóz, zmianiam tytuł. Quote
amelka0 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Tak,Inez ma rację ,ja pamiętam go jak był pierwszy raz w schronie,to faktycznie był u nich taki opis-Inez a może by pogadać jeszcze raz,aby lek.dobrze się przyjrzał,bo jeśli on młodszy jest,to trochę szkoda go postarzeć,bo to mniejsza szansa na adopcje,tym bardziej,że ludzie takich ras się raczej boją i jeśli szukają to zwykle młodych, bo myślą że nie będzie agresywny i łatwiej go da się ułożyć.... Quote
Inez Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 Amelko, obawiam się ze to co powiem i tak nie zostanie uwzględnione... Quote
amelka0 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Wkleiłam wątek Rywala na forum pomocy dobermanom-mam nadzieję,że ktoś tu zajrzy.... Quote
Inez Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 Rywal smutny siedzi w boksach, nie zaczepia innych psów, panuje zgoda mimo że siedzą tam jeszcze jakieś owczarkopodobne i mixe bullterriera. Dziewczyny kiedy dobek pojawi się na waszej stronie? Niedlugo jest międzynarodowka w Szczecinie, może ktoś by go chcial przynajmniej obejrzeć przy okazji? schronisko jest niedaleko od miejsca gdzie będzie odbywac się wystawa. Quote
dzodzo Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 rzeczywiscie jeszce go tam nie ma, trzeba pogonic wujka Anashara, zeby zadziałal.Alez on jest piekny-jaka jest wersja ostateczna co do wieku Rywala?jakies zapytania z allegro są? Quote
Inez Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 Trudno cos ustalic apropo wieku, ale 6 lat to on nie ma. Doris mówila że na allegro 3 osoby go obserwują, nie wiem czy ktos o cos pytał, moze sama napisze. Quote
amelka0 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Doris,ja Cię przepraszam-nie gniewaj się,że Ci zwracam uwagę,ale wiesz to nie o mnie chodzi,tylko o potencjalnych chętnych-gdybyś mogła tam poprawić że to nie Ona,tylko On,bo wiesz jak ktoś czyta że dziewczynka,a szuka chłopaka,to może tam nie zajrzeć;)I tak cały czas myślę jak z tym brudzeniem,bo w sumie to ma w opisie allegro i nie jest to zachęcające,a nie oto chodzi aby kłamać,ale że trzeba wziąć poprawkę,że większość oddających psa kłamie,tym bardziej że przez parę lat miał pierwszych właścicieli i oddali go do schronu,mówiąc że wyjeżdżają a nie było słowa o tym aby brudził,a przecież gdyby tak było,tym bardziej by o tym wspomnieli bo"czuliby się rozgrzeszeni"że go oddają.Więc myślę(ale to tylko moje zdanie)aby od razu na wstępie o tym nie pisać,a jak ktoś zainteresowany zadzwoni to wtedy można powiedzieć prawdę,że właściciel twierdził rzekomo że"brudzi w domu";) Quote
dzodzo Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 a mnie sie wydaje ze to tylko pretekst do oddania psa-czego to ludzie nie wymysla?kazdy z nas, kto zabral psa ze schroniska mial takie czy inne doswiadczenia, psu trzeba dac czas przeciez-a moze tu zabraklo chęci po prostu i cierpliowsci?ale zgadzam sie , ze moze w opisie na allegro to odstraszyc ewentualnych chetnych Quote
iwop Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 a w allegro napisaliście, że brudzi?:crazyeye: To bez sensu bo przeciez nie wiadomo czy to prawda... nam oddano Kikusia bo podobno nie umiał chodzic na smyczy a teraz Kikus jest w Warszawie i jego nowa pani twierdzi, że na smyczy swietnie chodzi... Trzeba najpierw sprawdzic jak to jest:angryy: Quote
aisaK Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Wysłałam go na stronę dobermana. Jak sie ukaże-dam znać i wstawię linki, trzymam kciuki za chłopaka. Quote
Inez Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 wydawała sie byc calkiem przekonywująca ale nie wiem czy mówiła prawdę, była bardzo zdenerowowana i wlasciwie to już w wejściu chciala psa oddac pracownikom i jak najszybciej pójść. Ale macie racje że to troche dziwne że dorosly pies brudzi w domu, tym bardziej że sprawia wrażenie dobrze wychowanego i zcocjalizowanego. Quote
amelka0 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Mnie to się wydało właśnie dziwne, że w pierwszym domu tyle lat nie sikał,a w drugim nagle niby sika-tym bardziej że nie jest najmłodszy,a w schronie był króciutko,więc zapewne nie zapomniał nawyków czystości!!Ale z tego co zauważyłam, nikt nigdy nie ma odwagi powiedzieć"oddaje psa bo mi się znudził,nie wiedziałem że to taki obowiązek,a tu wakacje się zbliżają":angryy:więc wymyślają te teksty typu"sika""niszczy"lub"gryzie"i nawet nie zdają sobie sprawy jaką krzywdę podwójną robią bo nie dość że porzucają,to jeszcze kartotekę pies ma przegraną i nikłe szanse na dom:-(. Quote
Recommended Posts