Maia Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 (edited) [FONT=lucida grande]Babunia od wielu lat jest w schronisku. [/FONT] [FONT=lucida grande]Sunia jest już leciwa, ma ok. 12 lat a może i więcej. To smutne, że psy w tym wieku mają praktycznie zerowe szanse na adopcje :-( siedzą w schronisku i samotnie czekają, tylko na co? ? ? [/FONT] [FONT=lucida grande]Przecież nikt nie chce starego psa, z góry są skreślane i skazane na schronisko do końca swoich dni :-( Czy i Babunia odejdzie jako niczyja, opuszczona i samotna schroniskowa bieda???? [/FONT] [FONT=lucida grande]A może jednak ktoś da dom Babuni? Może jej słodkie oczka jeszcze kogoś chwycą za serce? Naprawd[/FONT][FONT=lucida grande]ę Babuni niewiele potrzeba do szczęścia, swój człowiek i kawałek podwórka. Starsze psy są zupełnie niekłopotliwe, nie potrzebują tyle uwagi co młode psiaki potrzebujące zajęcia i wybiegania się. Babunia mimo, że jest spokojna to jak na swój wiek ma jeszcze wigor i potrafi żwawo fikać :) Ma dobre relacje z psami. Jest bardzo przyjazna nawet do nieznanych jej osób. Sunia jest do kolan, jest dosyć masywna i ma lekką nadwagę. PROSZĘ ODMIEŃMY LOS BABUNI, POKAŻMY DOBRE OBLICZE CZŁOWIEKA... CZASU JEST NIEWIELE, NIECH BABUNIA JESIEŃ ŻYCIA SPĘDZI W DOMU, A NIE W SCHRONISKOWYM BOKSIE! PROSZĘ... link do albumu: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.780236608670942.1073741860.100000538290473&type=1&l=ed546d42c8 kontakt k.28@wp.pl tel. 515 356 915 Wydarzenie na FB: https://www.facebook.com/events/196515080542164/?notif_t=plan_user_joined Sunia przebywa w Białymstoku, ale szukam jej domu na terenie całej Polski [/FONT] Edited January 31, 2014 by Maia Quote
Maia Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 jeszcze kilka fotek Babuni, babuleńki kochanej Quote
agat21 Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Piękna jest Babunia. :) I to imię nie pasuje do niej, bo na oko, to jeszcze żwawa psinka! :) Quote
zachary Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 A jak pociesznie biegnie w stronę fotografa:lol:... Quote
Maia Posted January 14, 2014 Author Posted January 14, 2014 babunia siedzi na codzień w małym betonowym boksie, w którego mało co widać. Czy uda mi się znaleźć jej domek?????? Quote
zachary Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Wiem, że tak właśnie wygląda jej codzienność....Maia, trzeba w to wierzyć,że sie uda! Szczotka też miała być do socjalizacji, behawiorysty a wystarczyła....roszpunka:loveu::lol: Quote
Raczyna Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 a na tym pierwszym zdjęciu kij u łap Babci to też pewnie przez przypadek:cool3: u nas się o takich mówi "zgoba" w jednej z poprzednich prac miałam ksywkę "Babcia", dokładnie "Grandma", bo reszta pracowników była dużo młodsza ode mnie Quote
Maia Posted January 15, 2014 Author Posted January 15, 2014 Babunia jak na swoje lata jest w dobrej formie, a ma na pewno więcej niż 12 lat. Dobrze, że jeszcze siły jej nie opuściły, ale ciężkie jest życie staruszka w schronisku... A patyczek oczywiście, że nieprzypadkowy, sunia na wybiegu jest pewnie raz na kilka miesięcy lub rzadziej, to musiała się nacieszyć odrobiną ruchu. U mojej cioci 14 letni ogromny pies prawie do końca swoich dni aportował ulubionego misia, oczywiście dreptał pomalutku, ale z misiem w pycholu. Chciałabym, aby Babunia mogła jeszcze mieć swojego człowieka, swoje podwórko, najlepiej aby sunia zamieszkała w domu, w sumie mogłaby mieszkać nawet w budzie, byle by u osoby o dobrym sercu.. Quote
Maia Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 hooopaa, Babunia nie ma nikogo, a czasu pozostało niewiele... Quote
Gosia. Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Kurcze jak ona sobie radzi ??? takie mrozy u Was :( Quote
bakusiowa Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 (edited) Maia. W Jysku są teraz w promocji po niecałe 13 zł dość grube koce polarowe. Może trzeba kupić jej ze dwie sztuki? Jesli będziesz mogła to załatwic to prześlę Ci pieniądze. Edited January 24, 2014 by bakusiowa Quote
Maia Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 MAM CUDOWNE WIEŚCI!!!!! BABUNIA, TERAZ ZUZA MA DOMEK!!!! :-) KTOŚ SIĘ ULITOWAŁ NA STARUSZKĄ I MIMO ŻE MA JUŻ SPORO PSIAKÓW DAŁ MIEJSCE BABCI. JESTEM SZCZĘŚLIWA :-) BABUNIA JEST CUDOWNA RADOSNA I TERAZ MA CIEPŁO I SPOKÓJ. NA RAZIE TO DOM TYMCZASOWY, ALE NAJWAŻNIEJSZE, ŻE NIE SIEDZI W SCHRONIE. ZDJĘCIA MOŻNA ZOBACZYĆ TU NA WYDARZENIU: https://www.facebook.com/events/196515080542164/?fref=ts Quote
zachary Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 I pewnie sama nie wierzy, że już nie marznie w schroniskowym boksie... Quote
bakusiowa Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 To super. Są dobrzy ludzie na tym świecie. Quote
Recommended Posts