TheGreatOne Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Mam problem z młodym Border Collie. Pies ma około 11 miesięcy, jest u mnie od dwóch dni. Wcześniej znaleźli go pewni ludzie w wigilię, lecz uciekł, wrócił niedawno i trafił do mnie. Pies jest trochę wychudzony, ale nie jest w złym stanie. Ogólnie wydaje się zdrowy, jest tylko trochę wychudzony, chętnie się bawi. Weterynarz stwierdził, że jest zdrowy. I tu pojawia się problem: pies jest agresywny i nadpobudliwy. Szczeka nawet na domowników, kiedy do domu wejdzie ktoś obcy nie da się o uspokoić, jest agresywny. Kiedy usłyszy otwieranie drzwi, zaczyna szczekać. Co można z tym zrobić? Jak go tego oduczyć i czy nie jest na to za późno w jego wieku? Quote
czi_czi Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Nie jest za pozno, ale bedzie to wymagalo duzej ilosci pracy z waszerj strony. Skad jestes? Ile spacerow ma pies, co dostaje do jedzenia, co robicie z nim na spacerach? Jak reagujecie gdy pokazuje agresywne zachowania? Quote
Maron86 Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Mojej suce pomogło to: [video=youtube;Jp_l9C1yT1g]http://www.youtube.com/watch?v=Jp_l9C1yT1g[/video] Tyle że zamiast z pralką to była praca 'z drzwiami'. Quote
Recommended Posts