Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies został znaleziony 4 października w nocy który jak mnie zobaczył zaczął mnie lizać po twarzy ,a cieszył się tak jakbyśmy się latami nie widzieli .Pierwszej w nocy spał we mnie wtulony i cicho chrapał .Drugiego dnia został wykąpany opierał wtedy głowę o moje ramie tak jakby prosił aby go już z wanny wyciągnąć .Codziennie robił mi pobudkę o 7 rano .Odkrywając kołdrę gdy to nie pomagało to lizał mnie po stopach i twarzy .Wynosił komórkę pod drzwi ,a jak nadal udawałam że śpię to z całym impetem wskakiwał na mnie :).
Wiedziałam że nie może u mnie zostać bo niestety byłam bezrobotna na utrzymaniu miałam swojego psa i 2 koty i szczura .A odnalezienie jego właściciela nic nie dały .Wiec musiałam mu znaleźć nowy dom zabierałam się do tego 3 dni część mnie go chciała za wszelką cenne zostawić ,ale wiedziałam że nie podołam .
Po niecałym miesiącu udało się ...to była najgorsza niedziela sprowadziłam psa na dół oczywiście przywitał się z przyszłymi właścicielami jakby ich znał pół swojego życia .Popatrzył na mnie i uciekł na górę pod mój pokój .Musiałam go znieść na dół ,a później pojechał do swojego nowego domu ...
Opiekunowie byli z niego zadowoleni był ulubieńcem całej wsi ponieważ każdego z odwiedzających całował .Miał jedną wadę lubił uciekać .Pierwszy raz jak to zrobił Pani dzwoniła do mnie i prawie płakała .Na szczęście odnalazł się Właściciele też zabezpieczyli ogród jednak czegoś nie dopatrzyli bądź pies zniszczył siatkę to już nie jest ważne grunt że pobiegł przed siebie ...od razu zaczęły się poszukiwania .Został znaleziony 5 km dalej (do tej pory mnie zastanawia jak on tyle ubiegł na tych jamniczych łapkach ) wyglądało to na potrącenie przez auta prześwietlenie połamana miednica i złamana z przemieszczeniem łapa .Najgorsze że kręgosłup też był strzaskany ...musieli go uśpić .

Obwiniam się chociaż wiem że nie mogłam niczego przewidzieć ...gdybym miała inną sytuacje materialną ,własne mieszkanie lub domowników którzy bardziej tolerują zwierzęta to bym go nigdzie nie oddawała .....

• 2 weeks later...
Posted

Przypomniałam sobie jak uczyłam go że jednak nie może ze mną spać w łóżku .On wskakiwał ja go odprowadzałam na posłanko i tak przez pół nocy .Kończyło się że rano budziłam się koło czarnego sierściucha :).
Najgorzej miały koty i ich miski z jedzeniem pies potrafił wskakiwać z podłogi na biurko i zjadał wszystko .Ogólnie był bardzo skoczny bez rozbiegu wskoczył mi na metrowy murek bo chciał polizać ówczesnego partnera po twarzy :)

Weterynarz gdy go zobaczył zaczął się śmiać i powiedział że wygląda jak mieszanka jamnika z owczarkiem niemieckim hmm moim zdaniem coś z osła też miał ...czas leci do przodu mi nadal jest przykro

Tu widać jakie miał krótkie łapki a tyle na nich potrafił zrobić :(