Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witamy u Nugata!!!

Nugat to dość duży, sympatyczny psiak - mierzy ok. 60 cm w kłębie i waży 27 kg. Do schroniska trafił 01.12.2013 roku. Ma 3-4 lata. Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi, jednak czasem zdarza mu się skoczyć na człowieka. Z tego powodu nie nadaje się do domu z małymi dziećmi, gdyż mógłby niechcący zrobić krzywdę. Bardzo lubi być głaskany, nieraz sam prosi o porcję pieszczot. Z większością psów dogaduję się bez problemu, lubi się z nimi bawić; lecz czasem potrafi pokazać ząbki. Ten energiczny pies uwielbia zabawę; szczególnie bieganie za piłeczkami. Trochę ciągnie na smyczy, jednak po rozładowaniu energii potrafi iść w miarę ładnie. Czesanie nie sprawia mu większych problemów. Ma krótką, ale gęstą sierść, która będzie wymagała wyczesania raz na jakiś czas. Zna już komendy takie jak: siad, waruj oraz w miarę dobrze reaguje na imię. Jest zaszczepiony, odrobaczony oraz dostanie kupon na bezpłatną kastrację.
Kontakt: 537-046-995 lub klaudia381@poczta.onet.pl

Edited by pela112
  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romina_74 napisał(a):
Jestem u "ulubieńca" chłopaków z ferajny ;)
Wiecie on mi na tym pierwszym zdjęciu przypomina Richarda Gere :lol: - ja kojarzę gościa, bo jestem stara, a Wy sobie wygooglajcie ;)

To chyba ja też :D :D :D

Posted (edited)

Dzisiaj Nugat na spacer poszedł najpierw z Karbonem. Nie było źle, za wyjątkiem początku :eviltong: Siły mu trochę przybyło i chyba zacznę z nim na początku na wybieg chodzić. Potem poszliśmy na wybieg z Atosem i Polą. Pobiegał trochę za piłeczką, ale nie było go łatwo przekonać do oddania. Poćwiczyliśmy też trochę siadanie i warowanie, nawet mu wychodzi :) Powoli, bo powoli, ale zaczyna też reagować na "fe", kiedy skacze. Bym jeszcze zapomniała napisać, że Nugat już jest pewniejszy siebie i jak Karbon na początku na niego szczekał to nie myślał za bardzo o uciekaniu. A w pewnym momencie sam na Karbona szczekał, ciekawe co to będzie później :evil_lol:

Edited by pela112
Posted

A ja słyszałam, że dzisiaj nawet Karbon nie był aż taki wyszczekany w stosunku do Nugata jak ostatnio. Czy to prawda?
A co do pewności siebie - to może już z Czarkiem będzie dało się normalnie spacerować ;)

Posted (edited)

Prawda, prawda :) Może powoli do niego dociera, że na spacerach będzie musiał go tolerować :eviltong: A co do Czarka to też jestem tego ciekawa :) Przy najbliższej okazji chętnie zobaczę ;)

Edited by pela112
Posted

Dzięki za zdjęcia :) I rzeczywiście poza podobna :lol:

A dzisiaj Nugat poszedł na spacer w towarzystwie Karbona. Dziś już mniej ciągnął niż w czwartek oraz coraz łatwiej uspokoić go, kiedy skacze. Po powrocie do schroniska trochę postaliśmy w towarzystwie Czarka, którego Nugat aż tak bardzo już się nie boi. Nawet raz na niego zaszczekał :eviltong: Poćwiczyliśmy też trochę komendy :)