ciapuś Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 Oby nie był ostatnim który znalazł domek Nowy cennik na łódzkie pieski załamał mnie.:-( Jeśli napiszę w ogłoszeniaćh że pies kosztuje 30 ,50 czy 500 zł mogę zapomnieć o zainteresowanych Quote
BarbaraMaria Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 I tego nie potrafię zrozumieć, niby kochają a nie kochają. Wiem, że za 120 zł mogłam kupić "rasowego" szczeniaka z pseudohodowli ale też mogę zapewnić dom bezdomnej nieszczęsnej istotce wyrwanej ze schroniska. Wiem, że są ludzie którzy bezinteresownie zawiozą taką psinkę na drugi koniec Polski poświęcając swój prywatny czas, wiem że ludzie są różni. Quote
rita60 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 ciapuś napisał(a):Oby nie był ostatnim który znalazł domek Nowy cennik na łódzkie pieski załamał mnie.:-( Jeśli napiszę w ogłoszeniaćh że pies kosztuje 30 ,50 czy 500 zł mogę zapomnieć o zainteresowanych :-o:-o:-o od kiedy obowiazuje ten cennik i kto to wymyslił:angryy::angryy::angryy::mad::mad::mad: Quote
KamilaS Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 No proszę!!! Nie zdążyliśmy wyemitować programu telewizyjnego z prezentacją Pussi, a malutka szynszylka już ma domek!!!:multi: Bravo Agnieszko! Quote
ewatonieja Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 a to może w programie jakies inne psy da się zaprezentować? np takie co siedza juz 5 lat? Quote
Reno2001 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Ja w temat łódzkiego schroniska dopiero zaczynam wchodzić, ale... Osobiście adoptowałam schroniskowce dwa razy: raz z Mielca a raz z Józefowa k/ W-wy. W pierwszym przypadku miałam zapłacić za psa kwotę "dowolną" choć nie mniej niz 20 zł ( taka opłata za małe psy-cennik na stronie www.mielec.bezdomne.com ). Sunia była jednak wysterylizowana przez schronisko i ja za to nie płaciłam :p . W przypadku drugim adopcja kosztowała mnie 150 zł (pies nierasowy) rzekomo za sterylkę suni. W rzeczywistości Dotty miała zabieg jeszcze przed oddaniem do schronu przez poprzedniego właściciela, czyli schronisko zabiegu nie opłacało, ale kazało sobie za niego zapłacić :roll: . Ponieważ najważniejszy był dla mnie pies, koszty się nie liczyły i kwota ta mnie nie powstrzymała, choć tak na prawdę mogła :razz: . W sumie nie wiem czy realna jest adopcja za faktyczna złotówkę w jakimkolwiek schronisku. Quote
BarbaraMaria Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Coś Wam powiem dziewczyny, jeżeli ktoś naprawdę chce pomóc psiakowi to zapłaci. Jeżeli nie chce zapłacić ......................... to chyba daje trochę do myślenia. Oczywiście nie mam na myśli kwot rzędu kilkuset zł. Jeżeli ktoś tłumaczy się, że nie stać go na zapłatę kilkudziesięciu zł to nie powinien brać psa. Nie oszukujmy się biorąc psiaka należy sie liczyć z kosztami utrzymania, wizytami u lekarza. Quote
Reno2001 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Ja też uważam, że koszt 20 czy 30 zł jest do zaakceptowania. Tak czy owak trzeba psa zaszczepić odrobaczyć itp, itd. Jeśli nie zrobi tego schronisko trzeba to zrobić samemu po wzięciu psa do domu. Powiedzmy więc, że sa to koszty manipulacyjne. Ale kilka stów to duża przesada. Quote
szajbus Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Kilka stów to wielka przesada. Za taka kasę pojedzie sobie do pseudo hodowcy i kupi młodego szczeniorka, a nie psa po przejściach. Prawda jest to co pisze Reno, ale z drugiej strony pamiętajmy, że nie każdy tak myśli. Dla babci emerytki czy rencistki, która chetnie by przygarnęła psiorka kwota 20 zł to worek karmy, lun część kwoty na szczepienie. Takie osoby szybciej odejmą sobie od ust i nakarmią psa niż zapłacą za niego. Trudno mi zrozumieć takie postępowanie, ale tak jest. Sprawa druga. Mamy powystawiane na allegro psiaki po 1 zł i co teraz? Jak ogłaszając te psiny mamy je sami wycenić? Z tego co pisała ewatonieja to za psa rasy agresywnej w cenniku jest 200 zł a Stelle wycenili na 300 zł. Czy li 100 zł więcej. Jak teraz mamy zmieniać kwoty za psy na allegro??? Quote
Reno2001 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Ja proponuje dołączyc informacje o obowiązującym cenniku schroniska. Nie ma rady. Juz pisałam na innym wątku: jeśli wstawimy cene 300zł jak kwote aukcji nikt na nia nie wejdzie :shake: . Z innej beczki :eviltong: : Załatwiliśmy na sobote po południu samochód z klimą tak więc Pussi jedzie do nowego domku 16.06 w komfortowych warunkach :loveu: :loveu: ! Quote
katya Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 ewatonieja napisał(a):a to może w programie jakies inne psy da się zaprezentować? np takie co siedza juz 5 lat? Program w RET SAT1 nazywa się "Niechciane i Zapomniane" i jest poświęcony fundacji i adopcjom psów przebywających pod jej opieką. Schronisko ma swój udział w podobnym programie w telewizji TOYA, nazywa się "Cztery Łapy", jednak psy, które są tam prezentowane do adopcji to często szczenięta albo psy z kwarantanny, które tak naprawdę znajdą domy bez pomocy tego programu. Skołutunionych psów które siedzą latami w schronie niestety tam nie pokazują... Quote
Reno2001 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Wrzuciłam info o naszym wyjeździe do Tarnowa na transportowy. Jeśli ktos potrzebuje transportu na tej trasie, to w sobotę jedziemy i mamy jeszcze troszkę miejsca . Wyjazd: Łódź-Tarnów-Łódź sobota 16.06 ok 13.00. Quote
BarbaraMaria Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Bardzo dziękuję za pomoc w transporcie Pussi do Tarnowa. Nowi właściciele są szczęśliwi i Pussi z pewnością też będzie szczęśliwa w swoim nowym domku. Jeszcze raz wielkie dzięki.:loveu: :loveu: :loveu: To jest zdjęcie robione komórką i przesłane do mnie po przyjeździe Pussi. Quote
szajbus Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Pussi, bądź szczęśliwa maleńka i ukłony dla twoich nowych właścicieli. Oby więcej było takich ludzi. Quote
ewatonieja Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Pussi w domu, ale ulga :) heh Ewa-REno musi byc wykonczona od 6 szukała Azy ,potem transport, Agnieszka Ciapuś dostarczyła psinke do rąk własnych, to się nazywa zgrany zespół adopcyjny :) Quote
ciapuś Posted June 16, 2007 Author Posted June 16, 2007 Pussi już grzeje dupcie w nowym domku :multi: ,a u mnie w domu tak pusto i cicho :-( Reno 2001 dzięki za podróż Quote
ewatonieja Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 a Ciapuś to chyba odetchnie,jak nie bedzie konkurencji?:razz: Quote
BarbaraMaria Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Jeszcze raz dziękuję, ponieważ mam wiadomości na bieżąco suczka zaaklimatyzowała się w nowym domku i już smacznie śpi. Będę podsyłała fotki, koszty sterylizacji Pussi pokryję ja. Kazałam znaleźć najlepszego weterynarza w Tarnowie i Pussi za 3-4 tygodnie będzie wysterylizowana /jak dojdzie do siebie po antybiotykach/. Quote
Reno2001 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Było widać zaraz po przyjeździe, że Pussi bardzo spodobała się nowe rodzinka. No i do dyspozycji ma swój własny, prywatny ogród :loveu: :loveu: :loveu: . Quote
Kundzia Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Pussi ma już nowy dom,bardzo szybko się zaaklimatyzowała,szaleje z dziećmi po ogrodzie,nie wie z kim ma być ,chodzi od jednego do drugiego domownika,poznaje już swoich.Zachowuje się tak,jakby zawsze tu mieszkała.Trasę spaceru wybiera taką jak jej poprzedniczka.Wogóle zachowuje się tak samo.Siedzi na parapecie okna i obserwuje ulice. Quote
ciapuś Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 bardzo się cieszę z tak dobrych wieści :loveu: i witam na forum:multi: Quote
Recommended Posts