Jump to content
Dogomania

Prawie "wszystko" zjem

Recommended Posts

Guest Parysek
Posted

Witam. Zacznę może od konkretów. Podstawowe komendy typu: siad, zostań, chodź, leżeć, podaj łapę, moje psy znają. Mam pewien problem ze zjadaniem przez nich różnorakich śmieci na spacerach. Chodzi o kosteczki jakieś małe, chrząstki. Czasami wypluwają same, czasami na Moje polecenie a zdarzy się tak po prostu że to zjedzą. Dostają rumen tabs na poprawienie flory jelitowej, żeby nie jadły śmieci i takie tam, różne zastosowanie mają te tabletki. Daję im również witaminy megavit amino biotyn, również z firmy Mikkita. I tutaj jest Moje pytanie czy dawkować im ten RumenTabs tak jak piszę na opakowaniu czyli 1-2 tab codziennie? czy wg. zaleceń Veta, 1 tab. raz na 3 dni bo pani twierdzi że strasznie twarde odchody będą miały po tym. 1 tab. na 3 dni wydaje mi się że nie zdziała wiele, po prostu za mała dawka... Jak myślicie?

Guest Parysek
Posted

Jak wygląda skarmienie? oczywiście zapytam o to. To jest ich druga kuracja Rumen tabsem. Pierwszym razem jadły codziennie po 1 tabletce i odchody wyglądały całkiem normalnie. Nie miały problemów z wypróżnianiem. Śmiało mogę stwierdzić że nie truły tak powietrza gazami bardzo :) hehehe

Guest Parysek
Posted

Yhymm. Czyli one już takie dawkowanie przerobiły i tak jak wyżej pisałem, wszystko było okej :)

Guest Parysek
Posted (edited)

Na opakowaniu ogólnie piszę żeby podawać 1-2tab na 5kg ciężaru ciała. One ważą po 20kg. 1 tab na 3 dni to zdecydowanie za mało. Dostają teraz 1 dziennie i też nie widzę żadnej różnicy w zjadaniu. Kiedyś dostawały po 2 dziennie i wydaje mi się że było okej, nie buszowały tak za śmieciami i różnymi kościami na polu. Zwiększę chyba dawkę na 2 dziennie. Nie wiem po prostu czy to i tak nie będzie mała dawka? niby wcześniej było wszystko okej a przynajmniej było lepiej niż jest teraz.

Edited by Parysek
  • 3 weeks later...