Guest Parysek Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Witam. Zacznę może od konkretów. Podstawowe komendy typu: siad, zostań, chodź, leżeć, podaj łapę, moje psy znają. Mam pewien problem ze zjadaniem przez nich różnorakich śmieci na spacerach. Chodzi o kosteczki jakieś małe, chrząstki. Czasami wypluwają same, czasami na Moje polecenie a zdarzy się tak po prostu że to zjedzą. Dostają rumen tabs na poprawienie flory jelitowej, żeby nie jadły śmieci i takie tam, różne zastosowanie mają te tabletki. Daję im również witaminy megavit amino biotyn, również z firmy Mikkita. I tutaj jest Moje pytanie czy dawkować im ten RumenTabs tak jak piszę na opakowaniu czyli 1-2 tab codziennie? czy wg. zaleceń Veta, 1 tab. raz na 3 dni bo pani twierdzi że strasznie twarde odchody będą miały po tym. 1 tab. na 3 dni wydaje mi się że nie zdziała wiele, po prostu za mała dawka... Jak myślicie? Quote
gryf80 Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 spytaj lek wet czy można by było wpierw "skarmic"psy rumen tabsem a potem aminobiotynem.oczywiście wtedy rumen tabsy codziennie Quote
Guest Parysek Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Jak wygląda skarmienie? oczywiście zapytam o to. To jest ich druga kuracja Rumen tabsem. Pierwszym razem jadły codziennie po 1 tabletce i odchody wyglądały całkiem normalnie. Nie miały problemów z wypróżnianiem. Śmiało mogę stwierdzić że nie truły tak powietrza gazami bardzo :) hehehe Quote
gryf80 Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 skarmienie czyli podawanie codzienne psom określonej il.tabletek do momentu aż się skończą Quote
Guest Parysek Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Yhymm. Czyli one już takie dawkowanie przerobiły i tak jak wyżej pisałem, wszystko było okej :) Quote
Guest Parysek Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 (edited) Na opakowaniu ogólnie piszę żeby podawać 1-2tab na 5kg ciężaru ciała. One ważą po 20kg. 1 tab na 3 dni to zdecydowanie za mało. Dostają teraz 1 dziennie i też nie widzę żadnej różnicy w zjadaniu. Kiedyś dostawały po 2 dziennie i wydaje mi się że było okej, nie buszowały tak za śmieciami i różnymi kościami na polu. Zwiększę chyba dawkę na 2 dziennie. Nie wiem po prostu czy to i tak nie będzie mała dawka? niby wcześniej było wszystko okej a przynajmniej było lepiej niż jest teraz. Edited January 14, 2014 by Parysek Quote
barbarasz49 Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 Moja suka przed ukończeniem roku zjadała kupy,po kuracji Rumen tabs od razu jej ten dziwny "apetyt" minął. Quote
Recommended Posts