Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dostałam maila z prośbą o pomoc:

"Szanowni Państwo

Zwracam się do Państwa z zapytaniem czy jesteście w stanie jakoś pomóc i zapewnić jakis dt dla małego psiaka. Pies od dwóch miesiecy mieszka pod schodami na jednym z osiedli w Mińsku Mazowieckim. Jest dokarmiany przez jednych, przez innych przeganiany. O ile niektórzy mieszkańcy użalaja się nad jego losem ( i na tym kończy się pomoc dla tego psa) to inni ganiaja go z kijem i twierdza ze jak pies nie zniknie to się go sami pozbęda. Jedna z osob twierdzi, że pies miał kiedyś własciciela (pijak, który go bił) ale ten zmarł i psa rodzina wyrzuciła z domu, no bo po co się nim zajmować. Pies jest trochę przestraszony, podchodzi do człowieka, piszczy na jego widok, daje się pogłaskac ale nie na tyle aby go złapać (potwierdzałoby to że mógł byc bity). Jest to mały psiak siegajacy do połowy łydki (zdjecia w załaczniku kiepskie ale tylko takie udało mi sie zrobić). Czy jesteście Państwo jakoś pomóc temu psiakowi? obdzwoniłam juz tyle fundacji i wystosowałam kilkanaści emaili ale odbijam się od drzwi i nikt nie jest w stanie pomóc. szkoda mi psiny bo nie chciałabym aby coś mu sie stało."

Czy ktoś jest w stanie pomóc?
Czy uzbierają się stałe deklaracje, żeby pieska gdzieś zabrać? Może hotelik?

Czy w ogóle ktoś się zainteresuje? Na dom tymczasowy to chyba nie ma co liczyć...

Edited by pumcia02
Posted

U nas pod jedną z przychodni tak mieszkają kotki. Pewna starsza Pani takie lokum im zorganizowała i bardzo dba, aby był tam porządek i czystość. Kotki są straszne dzikusy:( A psiaczka strasznie szkoda, tylko jak mu pomóc?

Posted

Niestety ten piesek przeszkadza części mieszkańców. Ja widzę niestety jedno wyjście - hotel i to szybko. Tylko za co? Na miesiąc, dwa będą pieniądze, a dalej?
Polecacie jakieś hotele Warszawa i najbliższe okolice? Nigdy nie korzystaliśmy z hoteli - były same dt. Ale teraz i brak chętnych dt i brak wolnych tych, które są.

Posted

U astaroth jest dobry hotel i niedaleko Mińska, pod Dębem Wielkim. Nie wiem tylko czy ma miejsce. Moze zabierzcie go do hotelu a jak sie zwolni miejsce w dt to może wtedy ktoś go weźmie.

Posted

Nie mogę znaleźć profilu gajowej.
Do rudypies już napisałam maila, bo na dogo był/a ostatnio w grudniu.
Jeszcze napisałam do Anka_szklanka - Teresin.
Dzwoniłam do megii - nie ma miejsca.
Astaroth nie ma miejsca

Co z nim będzie? :(

Posted

Nie dostałam odpowiedzi od pani, która zgłosiła pieska. Pytałam czy nadal tam jest...
Co robić, co robić? Tyle hoteli, tyle osób bierze na płatne tymczasy, a tego nikt nie chce?

Posted

Może są jakieś dogomaniaczki z Mińska Mazowieckiego? Pumcia02, dobrze by było nawiązać kontakt z tą panią zgłaszającą pieska, bo może ktoś już mu "załatwił" schronisko....a Ty o tym nie wiesz...

Posted

zachary napisał(a):
Może są jakieś dogomaniaczki z Mińska Mazowieckiego? Pumcia02, dobrze by było nawiązać kontakt z tą panią zgłaszającą pieska, bo może ktoś już mu "załatwił" schronisko....a Ty o tym nie wiesz...

Wiem, jeszcze raz napisze maila.

Posted

Psem zaopiekowała się grupa lokalna Vivy "Zwierzaki z Mińska"

Miał przyjechać do naszego hotelu, ale nie było miejsca, więc pojechał do innego hotelu na dosłownie 2-3 dni, bo kroiła się u nas adopcja.
Tam bardzo mocno spodobał mu się jeden pies, mocno sie zakumplowali i dziewczyny z Mińska postanowiły, że nie będą rozdzielać przyjaciół i tam został.

Posted

Nie wiedziałyśmy o tym wątku, koleżanka szukała pomocy gdzie się dało :( Absolutnie nie stać nas na utrzymywanie kolejnego psa w hotelu, zwłaszcza, ze malutki wymaga pracy, tzn musi się przekonać do człowieka. Idzie mu to coraz lepiej, ale jednak małymi kroczkami. Ten pies był "podopiecznym" alkoholika, który go bił. Pies uciekł. albo został wyrzucony.
Jeśli mogę mieć jakąś prośbę do osób już trochę zaangażowanych - może ktoś jest w stanie zrobić jakiś bazarek dla Piaska? Koszt utrzymania to 300zł, do tego dochodzą koszty karmy, badań krwi i w niedalekiej przyszłości kastracji.

Posted

Dobrze, że pies już bezpieczny. Szkoda tylko, że pani, która do nas pisała, nie raczyła nawet odpisać na maila.

Kalinuwka mogę przekazać Ci wątek. Trzeba tylko do modów napisać - na niektóre prośby nie odpowiadają, ale może się uda?