Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MagdaB napisał(a):
Czy są jakieś wiadomości o tej narośli/guzie?

będzie wiadomo jak zostanie wycięty i wysłany na badanie histopatologiczne.

Posted

Mamy kolejne wpłaty !!

Iwona Koslarz 50,-
Teresa Maziarz 100,-
Irek Piontek 20,-
Studio Reklamy 50,-

Razem: 220zł

Pięknie dziękujemy za wspieranie Bezuni :)

Posted

Odwiedziłam Bezunie dzisiaj :loveu:

Sunia ma się dobrze, wita już człowieka merdaniem ogonka ;)
Jak się wchodzi do boksu sunia ucieka, ale za chwilę wraca i idzie w kierunku człowieka, gdy jej zapinam smycz boi się i się "kurczy" na łapkach, jednak znosi to i po wyjściu z boksu troszkę odżywa.
Ponieważ podoba była taka a nie inna byłyśmy tylko na wybiegu.
Bezunia sobie troszkę podreptała sama, a tak to chodziła krok w krok za mną. Podstawiała już łepek do głaskania, a jak przestawałam to się patrzyła na mnie z wyrzutem "dlaczego już nie miziasz?".

Sunia zostanie przed operacją zważona ile przybrała na wadzę.
Za chwilę dołączę jeszcze filmik Bezuni jak reaguje na wołanie ;)

Posted

Szczęście Bezuni z kontaktu z człowiekiem ;)
oraz pilnowanie opiekuna co by nie uciekł :P

[video=youtube;KUYbZuwYDkY]https://www.youtube.com/watch?v=KUYbZuwYDkY&feature=youtu.be[/video]

[FONT=lucida grande]Na tym filmiku widać jak sunia się pilnuje człowieka. [/FONT]
[FONT=lucida grande]Cały czas jest w okolicach nóg opiekuna.
[/FONT]

[video=youtube;Pejpx9dEPfw]https://www.youtube.com/watch?v=Pejpx9dEPfw&feature=youtu.be[/video]

[FONT=lucida grande]Wołanie Bezuni
[/FONT]

[video=youtube;NO_Qv4OAXds]https://www.youtube.com/watch?v=NO_Qv4OAXds&feature=youtu.be[/video]

Posted

[FONT=lucida grande]Witam wszystkich, którym nie jest obojętny los Bezuli..[/FONT]

[FONT=lucida grande]Miałam wczoraj okazję zabrać sunię na spacer. Po wcześniejszych opowieściach, jakie miały okazję obić mi się o uszy o wylęknionym i wycofanym psie mogę śmiało stwierdzić, że Bazka robi ogromne postępy. Pomału odzyskuję wiarę w człowieka. Mimo tego, że miała ze mną wczoraj kontakt poraz pierwszy, nieśmiało pragnęła poznać mnie bliżej. Delikatnie mardała ogonkiem i niepewnie podchodziła po minimalne dawki dotyku i pieszczotliwe słówka. W sytuacjach gdy coś ją zaniepokoiło pyszczkiem tuliła się do mojego uda i szukała we mnie oparcia. Niewątpliwie stwierdzam, że ta suńka doznała w swoim życiu bardzo wielu okropności ze strony człowieka, ale mimo wszystko nie poddała się do końca i przede wszystkim STARA się odzyskać wiarę w ludzi.. [/FONT]

[FONT=lucida grande]Bezulek :**[/FONT]

Posted

[FONT=lucida grande]Koleżanka, która była przy operacji Bezy napisała, że [/FONT]
[FONT=lucida grande]Bezunia została wysterylizowana, został usunięty guz na pyszczku. Guz na listwie mlecznej został do usunięcia na wiosnę. Pani doktor nie chciała jej za bardzo obciążać narkoza. Sunia ma obcięte pazurki i wyczyszczone uszka. Około godziny 15 zaczynała się już wybudzać z narkozy.[/FONT]

Posted

Bezunia wyszła dzisiaj na spacerek

Sunia po operacji czuje się dobrze Nie chętnie wyszła z budynku na spacerek, ale później już jej się podobało Szła ładnie i troszkę nieśmiało, kolejny raz w jej otoczeniu pojawili się nowi ludzie. Sunia była również na kontroli wszystko jest okej z ranami i dostała lek przeciwbólowy i antybiotyk.

Posted

Bezunia jest cudna. Wreszcie się pysio uśmiechął :) Pięknieje dziewczyna. Czekamy na ludzi, którzy ją pokochają. Ja już kocham tylko nie mam jak dziewczyny zabrać :(

Posted

[quote name='yolanovi']Bezunia jest cudna. Wreszcie się pysio uśmiechął :) Pięknieje dziewczyna. Czekamy na ludzi, którzy ją pokochają. Ja już kocham tylko nie mam jak dziewczyny zabrać :([/QUOTE]

Ale zawsze można się umówić na odwiedziny suni :)