Majkowska Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Poszukuję czegoś fajnego na dno klatki dla pointera - macie coś godnego polecenia? Obecnie w klatce ma 3 warstwy - ortalionowy podkład (już bez gąbki bo rozszarpał...) , na to drybed i na to jeszcze materacyk Eukanubowski. Wystarczyłoby spokojnie, ale jest problem tego typu że Waldek zwija wszystko co w klatce ma , wsadza sobie pod głowę a leży na gołej kracie. Na tyłku już sobie poprzecierał ślady na wysokości kości miednicy i wygląda przepaskudnie. Próbowałam dać poduszkę ale nią pogardził - on zwyczajnie musi zwinąć swoje kocyki... Ostatnio oglądałam dość intensywnie pontony i zastanawiam się nad tym. Wprawdzie ponton na moją klatkę kosztuje jakieś 150zł (chyba że ktoś zna tańsze to proszę polecić :)) ale może warto. Zależy mi żeby nie dało się tak łatwo rozszarpać a żeby pies miał miękko. Quote
marmara_19 Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 (edited) Moja suczka border terrier ma w klateczce pontonik z eko skory. Wersja no name z allegro a nie sentina ;) Na to dry bed i w koncu klatki ma kocyk. Pontonik i dry bed sa na calej powierzchni. Kocyk ma specjalnie do "ukladania" ;) 3/4 dlugosci klatki na gorze i z boku jest zakryte cienkim przescieradlem zeby miala "dziuple". To zielone to pianki styropianowe, ktore kladzie sie pod panele. Mieszkam na parterze w starym domu i pode mna jest kotlownia. Ciagnie od podlogi troche. Wiec psika maja zrobiona izolacje styropianowa pod poslaniami ;) Edited January 7, 2014 by marmara_19 dodanie zdjecia Quote
Majkowska Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 A eko skóra jest dla psa przyjemna? Mój jest wersja łysa także on się o wszystko ściera itd. Nigdy nie zwracałam uwagi, ale to co ma na tyłeczku głownie kojarzy mi się z tym co się czasem ogląda u psów zagłodzonych - przetarcie kośćmi miednicy skóry:roll: Zresztą już słyszałam taką sugestię... I nie rozpirzy mi tego pontonika jakby wymyślił że musi go zwinąć sobie pod głowię? Quote
marmara_19 Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Zalezy jakiej firmy jest pontonik. Eko skora jest gladka. Szybko sie nagrzewa. Na nia fajnie polozyc dry beda a na to rzucic koc niech ten sobie uklada po swojemu. Ronnie ma pontonik za 35zl.. Czyli nic szczegolnego. Jak nie ma kocyka to rozkopuje ale dry beda- zazwyczaj jest zlozony na pol. Bo nic innego nie da sie z nim zrobic. A pntonik caly i nie naruszony. Moj owczar ma sentine z eko skory od ponad 3lat i jest ok. Quote
Recommended Posts