Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Serdecznie
Mam 10 tygodniowego staffika, piesek jest z nami od 2 tygodni. Dzisiaj zauważyłem że piesek jak wstał miał zasikane posłanie w kojcu i do tego sika w małych ilościach około dwóch razy na godzinę. Zaraz po przebudzeniu wydaję się oddawać mocz normalnie a później tak posikuję. Czy jest to powód do zmartwienia czy też jest to u szczeniąt normalne ?. Dodam że kolor moczu jest jasno żółty, piesek je normalnie i piję nie wylizuję nadmiernie penisa. Poza objawami oddawania małej ilości moczu nie widzę zmian w zachowaniu. Zastanawiam się też czy może to być spowodowane wczorajszym dłuższym spacerem kiedy było chłodno. Pozdrawiam

Posted (edited)

Dzięki za odpowiedź dzisiaj byłem u weta i on nie zauważył nic niepokojącego, chciał mu przepisać zapobiegawczo antybiotyk ale poprosiłem żeby się wstrzymał dopóki nie przyniosę próbki moczu. Teraz muszę złapać próbkę :P
Update 09/01:
Weterynarz zbadał szczeniaczka i powiedział że wszystko wygląda ok. Badanie moczu wykazało nieco zwiększoną ilość białka w wydalanym moczu, także mam obserwować malucha i przynieść mocz za 2 tygodnie. Mam nadzieje że będzie ok, maluch jest wesoły i przybiera na wadze.

Edited by majki0ne
Posted

gryf80 napisał(a):
no i co tam wyszło w sikach?

No właśnie niby wszystko ok poza tym że ma lekko podniesioną ilość białek w moczu. Mam obserwować pieska i za dwa tygodnie znowu przynieść próbkę moczu.