majki0ne Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Witam Serdecznie Mam 10 tygodniowego staffika, piesek jest z nami od 2 tygodni. Dzisiaj zauważyłem że piesek jak wstał miał zasikane posłanie w kojcu i do tego sika w małych ilościach około dwóch razy na godzinę. Zaraz po przebudzeniu wydaję się oddawać mocz normalnie a później tak posikuję. Czy jest to powód do zmartwienia czy też jest to u szczeniąt normalne ?. Dodam że kolor moczu jest jasno żółty, piesek je normalnie i piję nie wylizuję nadmiernie penisa. Poza objawami oddawania małej ilości moczu nie widzę zmian w zachowaniu. Zastanawiam się też czy może to być spowodowane wczorajszym dłuższym spacerem kiedy było chłodno. Pozdrawiam Quote
gryf80 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 złap mocz od psiaka podstawiając pod niego np.spodek,małą miseczkę(ale nie z podłogi czy posłania)i zanieś do badania. Quote
majki0ne Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 (edited) Dzięki za odpowiedź dzisiaj byłem u weta i on nie zauważył nic niepokojącego, chciał mu przepisać zapobiegawczo antybiotyk ale poprosiłem żeby się wstrzymał dopóki nie przyniosę próbki moczu. Teraz muszę złapać próbkę :P Update 09/01: Weterynarz zbadał szczeniaczka i powiedział że wszystko wygląda ok. Badanie moczu wykazało nieco zwiększoną ilość białka w wydalanym moczu, także mam obserwować malucha i przynieść mocz za 2 tygodnie. Mam nadzieje że będzie ok, maluch jest wesoły i przybiera na wadze. Edited January 9, 2014 by majki0ne Quote
majki0ne Posted January 9, 2014 Author Posted January 9, 2014 gryf80 napisał(a):no i co tam wyszło w sikach? No właśnie niby wszystko ok poza tym że ma lekko podniesioną ilość białek w moczu. Mam obserwować pieska i za dwa tygodnie znowu przynieść próbkę moczu. Quote
Recommended Posts