agutka Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 nie to żaden niedobór ;)z tego co opisujesz to pies jak dla mie biega w dzikim szale tu się stuknie, tam uderzy ttb mają to do siebie że zabawy są niedelikatne i twój pies pewnie nieraz przekoziołkował , a mały spanielek jest jak fruwająca szmatka dla asta ;) zrób rtg nawet jak wet powie że to zbędne , będziesz wiedział na czym stoisz . Jeżeli będzie nic niepokojącego a zakładam że tak będzie to zmniejszyć intensywność danych zabaw czy wysiłku Quote
Guest Parysek Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 agutka napisał(a):nie to żaden niedobór ;)z tego co opisujesz to pies jak dla mie biega w dzikim szale tu się stuknie, tam uderzy ttb mają to do siebie że zabawy są niedelikatne i twój pies pewnie nieraz przekoziołkował , a mały spanielek jest jak fruwająca szmatka dla asta ;) zrób rtg nawet jak wet powie że to zbędne , będziesz wiedział na czym stoisz . Jeżeli będzie nic niepokojącego a zakładam że tak będzie to zmniejszyć intensywność danych zabaw czy wysiłku Ja właśnie nie wiem jak to zrobić bo gdy ma wysiłek rozłożony w jakimś czasie to jest okej. Tak samo było następnym razem ale się bawiły pod koniec i miał ten ból. Wczoraj poganiał 15 minut i też coś tam było :) ehehhe RTG to będzie pewność jak to wygląda wszystko :) Mój pies w typie nie jest taki mały, 49cm w kłębie i 20,3kg wagi a AST tylko 6kg więcej :) hhehehe Jeżeli to nie sprawa niedoboru i serca to te opcje można wykluczyć. Te bóle nie występują zawsze i dlatego nie wiem czego się czepić już :) Quote
agutka Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 o to duży ;) moja bulka też w typie jest bardzo mała bo 40 cm i dość szczupła ale bullowate to nieco silniejsze psy i np jak moja wbiegała w psa to jak parowóz :/ Quote
Guest Parysek Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=2llb5Smm_ks - ich zabawa wygląda tak mniej więcej do 35 sekundy + biegają, ganiają się, ten czarnawy podpalany to tak jak mój Parys. Tak właśnie doskakuje do niej jak się denerwuje, gdy go ona za bardzo męczy :) http://zapodaj.net/06033b5bc5c7f.jpg.html - Tak wygląd mój w typie, tylko że ostrzyżony. Edited January 19, 2014 by Parysek Quote
agutka Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 ma piękne umaszczenie :loveu: typowa szaleńcza bez hamulców zabawa ;) może gdzieś był mocno uderzony a samo żebro jest pęknięte i teraz daje o sobie znać . zrób rtg Quote
Guest Parysek Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 (edited) agutka napisał(a):ma piękne umaszczenie :loveu: typowa szaleńcza bez hamulców zabawa ;) może gdzieś był mocno uderzony a samo żebro jest pęknięte i teraz daje o sobie znać . zrób rtg Dziękuję w imieniu Parysa :) ehehe no szaleńcza, czasami bez hamulców bo bawią się do upadłego albo gdy mają już dosyć to tylko chodzą i niuchają razem, czasami Parys jej patyka zabierze i ucieka, czasami przeciągają się tym patykiem, tylko że się nie gryzą :) Wróciliśmy już z drugiego spaceru i ani rano ani teraz go nic nie bolało a wycieranie nagradzałem kawałkami kurczaka :) Nie wiem czy dobrze zrobiliśmy ale ostrzygliśmy go bo przyszła mi do głowy pewna myśl że może to przez długą sierść. Był wycierany i w ogóle ale sierść była nawet wilgotna później a on lubi leżeć pod drzwiami wyjściowymi, może mu ona nasiąkała, owiewało go, no nie wiem... RTG tak czy owak będzie najlepsze, żeby sprawdzić chociażby czy wszystko okej. Edited January 19, 2014 by Parysek Quote
Guest Parysek Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Teraz wróciliśmy ze spaceru gdzie biegały ok 45 minut luzem no i nic mu nie dolega. Zastanawiam się czy to nie była sprawa sierści. Teraz jest ogolony i cały dzień okej jest. Quote
Maron86 Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 Jak tam psiak, dalej miewa bóle? Zrobiliście prześwietlenie klaty? Quote
Recommended Posts