agutka Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 My również pracujemy intensywnie i dość krótko ;) Dłuższe myślenie to nie dla mojego psa:diabloti: Sagat kiedyś zrobił jak pisała Junoo (złapał,podrzucił i połknął) z tym że to był rozjechany świeży ptaszek:roll: Quote
Talia Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Meri woli się delektować jak coś znajdzie. Ptaszków już miała z 5 w pysiu, ale każdego jej zabrałam :( Dobrze, że na razie zadowalają ją te już "gotowe" do zjedzenia. Quote
Baski_Kropka Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 Po odpisuje wszystkim w poniedziałek, i galerie wasze też nadrobię w poniedziałek, bo jestem codziennie w pracy po 10-12h bo chwilowo jeszcze jednej osoby nam brakuje do pracy i padam na twarz... Nie dość, że sie nastoje, to jeszcze się bardzo intensywnie edukuje i moja głowa pęka w szwach :P Quote
agutka Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Nie rozumiem czemu nadeszła moda na tak długie zmiany :shake: Sama pracowałam kupę lat po 12 godzin ale w zamian miałam sporo wolnego (w tym nocki) Miłego dzionka/pracy ;) Quote
marta1624 Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Czekany na ciebie do poniedziałku ;) Ale długie masz zmiany :crazyeye: Quote
Molowe Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 ja to czekam na jakieś nowe fotki bo ciągle piszesz o agility spacerkach wyjazdach a fotek brak :grins: Quote
kalyna Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Współczuję tyle czasu tkwić w pracy... ale jak będziesz mieć wolne to sobie z Dexem odbijecie :cool3: Quote
Ty$ka Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Jaka zapracowana jesteś. Współczuję Ci tak długiego kiszenia się w pracy, trzymaj się. Czekamy aż będziesz miała troszkę luźniej :) Quote
rashelek Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 W środę będą zdjęcia i jakieś filmiki może nawet, będziemy się agilitkować na biedronkowym sprzęcie u Moniki :D Quote
Baski_Kropka Posted July 14, 2014 Author Posted July 14, 2014 Przespałam prawie cały upalny dzień, z przerwami na spacery i zabawę z psem... A jutro znowu 12stka... sierpniu nastań!! Od sierpnia będzie już spokojniej bez takich wariackich godzin ;) Nawet nei zaglądałam za bardzo w komputer co tu piszczy bo nie mam siły. Ide spać dalej, jutro o 7.0 długi spacer z Dexem i PRACA! Ahoj załogo! Quote
Talia Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Ahoj! Ja za to wczoraj ok 21 przysnęłam i obudziłam się chwilę przed 1. Wykąpałam się, poszłam spać dalej i z przerwą na psie siku i karmienie spałam do 8. Quote
Baski_Kropka Posted July 16, 2014 Author Posted July 16, 2014 Hejo hejo wszystkim! Żyjemy :D Codziennie rano i wieczorem z Dexem sobie szlifujemy posłuszeństwo, nakręcanie na zabawki iiii agilitujemy :D Donoszę, że Dex coraz mniej lubi zrzucać poprzeczki. Pomogły mu w tym chyba zeszłotygodniowe ćwiczenia na prędkość i wydłużenie skoku/kroku :D Donoszę, że hopke i tunek pokonał dzisiaj dwa razy nakręcony mega na piłkę na sznurku :D Potem kilka technicznych spraw pociągnęłam na parówkach bo piłka na razie króciutko i do momentu "ojejualeszałpał" :D Potem piła w odstawkę. Na polach dzisiaj Dex złapał trop i już myślałam, że go będę szukała cholera wie gdzie, ale jak tylko przestałam wołać to się zjawił wystraszony, że się Pani straciła i psa miała w d* Dzisiaj i przedwczoraj miałam wolne więc troche czasu razem spędziliśmy :) Dex na prawdę fajnie pracuje ostatnioy. Ale w dalszym ciągu rozpraszaczy nie może być za wielu. Dzisiaj pracował super, ale zapach spalonego z komina go rozproszył i trochę poszedł łapać zapachy w nos :) Ale co tam, ażne że są postępy! Uwielbiam go normalnie <3 Z życia codziennego to Dexa swędzi tyłek... mam tabletki na robale które mu podam jutro. A jak dalej go będzie swędziało to muszę iść go sprawdzić. Kupiłam mu obrożę łańcuszkową półzacisk bo mi się zamarzył :D Teraz muszę sobie jakiś ładny pejczyk do niej kupić, chyba pleciony sobie zamówię z DS. Zamówiłam Kropie cudaśny komplet w DS. Do 2 tyg mam nadzieje dotrze, bo od 31 lipca Kropula będzie u mnie mieszkała rpzez dwa tygodnie. Już nie potrafie się doczekać!! Ona ma tak wspaniały zapał do pracy, tak ekspresowe tempo nauki, że aż nie potrafię się nadziwić <3 Może jutro nakręcę jakiś filmik jak Dex pracuje na torku ze mną. Chętnie się zobacze. Pewnie macham łapami jak popieprzona :D Tylko czym się nakręcę to nie wiem jak aparat mi zacina nagrywanie :( Ogólnie humor mam super, pomimo, że dużo pracuje. Ale to chybadzięki temu. Mam zajęcie, nie mam czasu na myślenie o głupotach :D Quote
agutka Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Hej,hej fajnie że żyjesz ;) Jak mu dupka swędzi to sprawdź mu gruczoły bo możliwe że się zapchały ;) Quote
Baski_Kropka Posted July 16, 2014 Author Posted July 16, 2014 Nie potrafie tego sprawdzać :P Pies sam w sobie nie śmierdzi...ale interesuje się oczkiem pod ogonem :P Nigdy, żadnemu z moich psów nie musiałam czyścić i nigdy się nie zdarzało, żeby się zapychały. Dexowi wydaje mi się oczyszczają się same, przy kupie. Chyba, że to pryski co wylatują razem z pierwszym czy drugim bobkiem to co innego :P Quote
kalyna Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Super, że u Was jest taaaak zaje*biscie ;) I my chcemy filmik, postaraj się :) edit. też mi się wydaje, ze to mogą być gruczoły.. :roll: Quote
agutka Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 mogą się oczyszczać tak jak opisujesz ale może być także nadmiar ;) Przy suchym łatwo o niekompletne wypróżnianie się zatok ale oczywiście nie jest powiedziane że to jest to ;) moja akurat przy robalach nie skrobała przy tyłku ;) Quote
Recommended Posts