Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My również pracujemy intensywnie i dość krótko ;) Dłuższe myślenie to nie dla mojego psa:diabloti:
Sagat kiedyś zrobił jak pisała Junoo (złapał,podrzucił i połknął) z tym że to był rozjechany świeży ptaszek:roll:

Posted

Meri woli się delektować jak coś znajdzie. Ptaszków już miała z 5 w pysiu, ale każdego jej zabrałam :( Dobrze, że na razie zadowalają ją te już "gotowe" do zjedzenia.

Posted

Po odpisuje wszystkim w poniedziałek, i galerie wasze też nadrobię w poniedziałek, bo jestem codziennie w pracy po 10-12h bo chwilowo jeszcze jednej osoby nam brakuje do pracy i padam na twarz... Nie dość, że sie nastoje, to jeszcze się bardzo intensywnie edukuje i moja głowa pęka w szwach :P

Posted

Nie rozumiem czemu nadeszła moda na tak długie zmiany :shake: Sama pracowałam kupę lat po 12 godzin ale w zamian miałam sporo wolnego (w tym nocki)
Miłego dzionka/pracy ;)

Posted

Jaka zapracowana jesteś. Współczuję Ci tak długiego kiszenia się w pracy, trzymaj się. Czekamy aż będziesz miała troszkę luźniej :)

Posted

Przespałam prawie cały upalny dzień, z przerwami na spacery i zabawę z psem...
A jutro znowu 12stka... sierpniu nastań!!
Od sierpnia będzie już spokojniej bez takich wariackich godzin ;)

Nawet nei zaglądałam za bardzo w komputer co tu piszczy bo nie mam siły. Ide spać dalej, jutro o 7.0 długi spacer z Dexem i PRACA!
Ahoj załogo!

Posted

Ahoj!
Ja za to wczoraj ok 21 przysnęłam i obudziłam się chwilę przed 1. Wykąpałam się, poszłam spać dalej i z przerwą na psie siku i karmienie spałam do 8.

Posted

Hejo hejo wszystkim! Żyjemy :D Codziennie rano i wieczorem z Dexem sobie szlifujemy posłuszeństwo, nakręcanie na zabawki iiii agilitujemy :D
Donoszę, że Dex coraz mniej lubi zrzucać poprzeczki. Pomogły mu w tym chyba zeszłotygodniowe ćwiczenia na prędkość i wydłużenie skoku/kroku :D

Donoszę, że hopke i tunek pokonał dzisiaj dwa razy nakręcony mega na piłkę na sznurku :D
Potem kilka technicznych spraw pociągnęłam na parówkach bo piłka na razie króciutko i do momentu "ojejualeszałpał" :D Potem piła w odstawkę.

Na polach dzisiaj Dex złapał trop i już myślałam, że go będę szukała cholera wie gdzie, ale jak tylko przestałam wołać to się zjawił wystraszony, że się Pani straciła i psa miała w d*
Dzisiaj i przedwczoraj miałam wolne więc troche czasu razem spędziliśmy :)

Dex na prawdę fajnie pracuje ostatnioy. Ale w dalszym ciągu rozpraszaczy nie może być za wielu. Dzisiaj pracował super, ale zapach spalonego z komina go rozproszył i trochę poszedł łapać zapachy w nos :)
Ale co tam, ażne że są postępy! Uwielbiam go normalnie <3

Z życia codziennego to Dexa swędzi tyłek... mam tabletki na robale które mu podam jutro. A jak dalej go będzie swędziało to muszę iść go sprawdzić.
Kupiłam mu obrożę łańcuszkową półzacisk bo mi się zamarzył :D Teraz muszę sobie jakiś ładny pejczyk do niej kupić, chyba pleciony sobie zamówię z DS.
Zamówiłam Kropie cudaśny komplet w DS. Do 2 tyg mam nadzieje dotrze, bo od 31 lipca Kropula będzie u mnie mieszkała rpzez dwa tygodnie. Już nie potrafie się doczekać!!
Ona ma tak wspaniały zapał do pracy, tak ekspresowe tempo nauki, że aż nie potrafię się nadziwić <3

Może jutro nakręcę jakiś filmik jak Dex pracuje na torku ze mną. Chętnie się zobacze. Pewnie macham łapami jak popieprzona :D Tylko czym się nakręcę to nie wiem jak aparat mi zacina nagrywanie :(

Ogólnie humor mam super, pomimo, że dużo pracuje. Ale to chybadzięki temu. Mam zajęcie, nie mam czasu na myślenie o głupotach :D

Posted

Nie potrafie tego sprawdzać :P
Pies sam w sobie nie śmierdzi...ale interesuje się oczkiem pod ogonem :P

Nigdy, żadnemu z moich psów nie musiałam czyścić i nigdy się nie zdarzało, żeby się zapychały.

Dexowi wydaje mi się oczyszczają się same, przy kupie. Chyba, że to pryski co wylatują razem z pierwszym czy drugim bobkiem to co innego :P

Posted

mogą się oczyszczać tak jak opisujesz ale może być także nadmiar ;)
Przy suchym łatwo o niekompletne wypróżnianie się zatok ale oczywiście nie jest powiedziane że to jest to ;)
moja akurat przy robalach nie skrobała przy tyłku ;)