Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']Zarabisty pies,rewelacyjny do pracy...Pierwszy raz mnie widzial a za smaka dal by sie pokroic...
To zaleta? :eviltong: :diabloti:

Posted

BBeta napisał(a):
To zaleta? :eviltong: :diabloti:

Niestety nie jest to zaleta. Podejrzewam, że Ala od Syriusza mogła by coś na ten temat powiedzieć, bo Dex ją wręcz terroryzował.
Jest to niestety efekt uboczny pracy nad jego lękami przed ludźmi. Jeśli widzi, że kogoś akceptuje to on z automatu robi to samo (tyczy się to WYŁĄCZNIE kobiet).

Niestety psy schroniskowe rządzą się swoimi prawami. Już w schronie Dex był mocno socjalizowany z wieloma obcymi ludźmi bo był dzikusem i tak mu zostało branie jedzenia... :/ Dlatego puszczony wolno lata tylko w kagańcu :)

Ale fakt jest taki, że chęć do pracy mnie cieszy bo widzę ogromne postępy, przyrównując do tego co było na początku :)

Onomato dobrzeczytać, że ktos to lubi. Ja wiecznie słysze PO CO MU TAKIE WIADRO :P
I już mnie to zaczyna drażnić :D

Posted

[quote name='Yuki_']https://lh6.googleusercontent.com/-RW0NNWsvPZo/U7KiW3eROHI/AAAAAAAAEIM/iblj0k8RCBg/w532-h709-no/20.JPG :loveu:
https://lh3.googleusercontent.com/-ZbSed7uDLjY/U7Kh_6o-8hI/AAAAAAAAEGs/rlGN8wJmBlo/w487-h650-no/1.JPG Jakbym Figę widziała :lol:
:D
[quote name='rashelek']A o Cekina kagańcu jeszcze nie usłyszałam, że po co mu :diabloti:
Nasze pieseczki były najgrzeczniejsze, taka jestem z nich dumna :loveu:
Oj ja też <3 A byłam pewna, że narobią dym jakiś... ale dobrze jest się mile zaskoczyć :)
[quote name='Ty$ka']Ja też lubię psy w kagańcach.
No i dla mnie pies, który lubi się szkolić z innymi to nie to, czego szukam. Jednak mimo to Dexa uwielbiam. Cieszę się, że macie postęp w szkoleniu ;)

https://lh6.googleusercontent.com/-KVrIs8JwEuE/U7K0loPHeBI/AAAAAAAAEOg/yTi_DNQch8I/w248-h331-no/47.JPG jaki świrus, koooopie :D
To nie jest tak, że on od każdego wszystko weźmie i z każdym poćwiczy... no ale fakt jest tak, że żebractwo jest uciązliwe. I teraz znowu z tym walczę. Najpierw prosiłam ludi, żeby kucneli i dali psu smaka a teraz wręcz zabraniam. No ale coś kosztem czegoś. Najpierw musiał przestać się bać każdego, a teraz muszę odkręcać skutki uboczne :P

A ogóle Dex stróżuje w oknie na ogród czy koteły nie chodzą, dzisiaj jednego obfurczał, odkąd dostał łomot od kotki sąsiadki, chyba przestał je darzyć sympatią :(

Posted

koty potrafią dać niezły wpiernik naszym pieseczkom :evil_lol:
Patryk instytucji kota nie zna - jeży się i podnosi uszy w maksymalnym zaciekawieniu, ale wiem, że gdybym go puściła "się przywitać" to poczuje zew i w najlepszym wypadku przegoni, a w najgorszym - złapie za futro i zacznie się bijatyka.
byliśmy u znajomego, który ma kota - Pat zainteresowany na maksa, a kot się wygiął w pałąk, zrobił 3x większy i ofurczał go groźnie, więc tyle z naszego zapoznawania międzygatunkowego :eviltong:

Posted

Dexowa- przyzwyczaisz się do komentarzy typu wiadro :diabloti:
Ja najczęściej szłysze to w autobusie:) a jak idziemy z całym zbudowanym to już w ogóle straszne historie słyszę za plecami:roll:

Posted

[quote name='marta1624']Śliczne fociaki :loveu:
Zawsze są śliczne bo psoły urocze :P
[quote name='agutka']nooo ładnie turlanko w jasnym ,nowym ubranku:mad:
Ubranko się nie brudzi. Serio taśma nic a nic nie jest brudna, Tylko na uchwycie podszycie z siateczki się brudzi. A tak to jak nowe :D

Dzięki Mikowate za fotałki :D

A ja mam fotke z agilitków wczoraj, bo nas całkiem dużo było, w gościnie mudik i panna wilczakowa bez wilczaka :P
Fotografia by Agnieszka Augustynek.
Może jakieś Dexowe skaczące sie uchowają :)

Chciałam się pochwalić, a w sumie to Dexa, że po porannym zupełnym niezgraniu, wieczorem na agilitkach spisał się rewelacyjnie. Skakał hopsalnie bez naprowadzania ręcznego, przebiegł tunel (kilka razy tulko oszukał :P) po tunelu też cudownie hopsałkę skakał. I wracał tą samą drogą też pięknie <3
Przyznać muszę nieśmiało, że nawet lekki kontakt utrzymywał... ideału jeszcze nie ma bo zdarzało mu się woleć coś powąchać albo pobiec do piesków, ale zabierałam go wtedy na ubocze i wykorzystywałam jako nagroda, jak coś dla mnie zrobi to będzie mógł iść powąchać albo się przywitać :)

Dodatkowo staranował Panią mudikową zamiast wbiec do tunelu to ją wywrócił na trawie... cóż... mówiłam, że trzeba na niego uważać :D :D :D

Posted

marta1624 napisał(a):
Dzielny, dobry Dexiak :loveu: Masz genialnego psiaka ;)

Przydomek genialny dostanie, jak będzie spoglądał na mnie sam z siebie chociaż przez 5 sek prosto w oczy podczas takich ćwiczeń :P

Pani Profesor napisał(a):
ale mega :loveu: zazdroszczę!

Na prawde fajnie było :) Zawsze jest fajnie, ale w nieco większym gronie jest bardzo wesoło :P

cockermaister napisał(a):
Gdzie agilitujecie?

Świetna grupa :D Dexowy jest super ;)

Agilitujemy sobie w Częstochowie/Dźbów(?) w Kamironie :)