Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Baski_Kropka']No taaaaaak, ale rozmawiałyśmy też o tym, że drugi pies musi być stabilny i właśnie z dobrą socjalką co by Dex nie małpował złych zachowań :P

Cekin Cię odrzucił a Dex popatrz jaki cudowny onkowaty pracuś <3

OoO Zmierzchnica! Dorplant ma nawet holenderskiego owczara <3 Chyba ich pomęczę trochę, bo czytałam swojego czasu opis rasy predyspozycje charakter i całkiem mi odpowiadają jeśli chodzi o temperament i w ogóle :)[/QUOTE]

Właśnie urok brania kolejnego psa, trzeba bardzo patrzeć na charakter i dlatego adopcje robią się dużo trudniejsze ;)
Fakt, Dexior to zupełne przeciwieństwo tej poczwarnej mendy i naprawdę go uwielbiam :loveu:

Posted

[quote name='Naklejka']Holendry też mnie trochę zainteresowały, belgi również. No ale ja nie szukam psa, może za 4 lata sobie jakiegoś sprawię, ale pewnie nie porwę się na tak wymagającego psa i wezmę zwykłego kundla ze schronu :eviltong:

Jak pogoda się ogarnia, to zbieram psa na pociąg i przyjedziemy do Tychów :eviltong:[/QUOTE]

Ooo kochanaaaaa my będziemy (tak jak pisałam) w Tychach od piątku aż do środy :D Więc ja bardzo zapraszam! Nawet możemy sobie grubszą wyprawe urządzić na Papry, a potem na działeczke na grilla do mnie ^^
Gdyby ktoś jeszcze miał ochotę to wiecie.... :evil_lol:

Mikulińska... dajcie wy mi po prostu na resocjalizacje poczwara, ostrzegam tylko, że nie wiem potem czy oddam :diabloti:

Posted

[quote name='Baski_Kropka']
Mikulińska... dajcie wy mi po prostu na resocjalizacje poczwara, ostrzegam tylko, że nie wiem potem czy oddam :diabloti:[/QUOTE]

W sensie co, zabierzesz i nie oddasz?! Przywożę go jeszcze dzisiaj :eviltong:

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Naszykowałam już młotek, prąd, obcążki i inne narzędzia szkoleniowe :evil_lol:[/QUOTE]

Żadnych smaczków i titania? Jaki z ciebie szkoleniowiec:shake::diabloti:

Posted

Będę titać prądem i młotkiem w łeb :D
Atak na poważnie, to Dex jest smaczkowo / konsekwentnie uczony. Tj są zasady których nie łamiemy, konsekwentnie wymagamy lub reagujemy na dane zachowania i jets całkiem fajnie. A na prawdę był rozwydrzony i dziki z początku :P

A btw... jak się już Mikowe pochwaliło to i ja.
Zrobiliśmy napad na świnkę skarbonkę i zamówione ma Dexio szelki norwegi, obrożę i smycz :D

Posted

Czarnemu we wszystkim pięknie, ale podobają mi się obróżki :loveu:

Dorplantowe psy są najlepsze! Obserwuję ich od 2(?) lat i jakbym chciała ONa, to tylko od nich ;). Kocham ich pracę i ich szajbusy ;).

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Ooo kochanaaaaa my będziemy (tak jak pisałam) w Tychach od piątku aż do środy :D Więc ja bardzo zapraszam! Nawet możemy sobie grubszą wyprawe urządzić na Papry, a potem na działeczke na grilla do mnie ^^
Gdyby ktoś jeszcze miał ochotę to wiecie.... :evil_lol:

Mikulińska... dajcie wy mi po prostu na resocjalizacje poczwara, ostrzegam tylko, że nie wiem potem czy oddam :diabloti:

Ja wpadnę :lol:

Posted

Uwielbiam różowy kolor tzn, taki po domu, czy na spacery w pola/lasy. Do miasta w różu to bym się nie wybrała :lol:

Jak tylko zestaw przyjedzie to obfoć Dexa w nowinkach, ahh jestem mega ciekawa ;)

[quote name='Ty$ka']Dorplantowe psy są najlepsze! Obserwuję ich od 2(?) lat i jakbym chciała ONa, to tylko od nich ;). Kocham ich pracę i ich szajbusy ;).[/QUOTE]

zgadzam sie :) w realu poznałam 2, a w internetowo to więcej ;)
faktycznie są super te psy, zwłaszcza, ze mają teraz użytki :loveu:

Posted

[quote name='kalyna']Uwielbiam różowy kolor tzn, taki po domu, czy na spacery w pola/lasy. Do miasta w różu to bym się nie wybrała :lol:

Jak tylko zestaw przyjedzie to obfoć Dexa w nowinkach, ahh jestem mega ciekawa ;)
zgadzam sie :) w realu poznałam 2, a w internetowo to więcej ;)
faktycznie są super te psy, zwłaszcza, ze mają teraz użytki :loveu:[/QUOTE]
Obfoce zaraz z każdej strony <3
Mnie to się marzy użytkowa czarnuszka, ale jak zobaczyłam i poczytałam o tych holendrach... noo temperamentem odpowiadający mi pies :)
[quote name='Ty$ka']Już wyobrażam sobie mojego mocno śliniącego się w drodze pieska na śląsk :mdleje:[/QUOTE]
Mój w samochodzie żygał i się slini.. żygał.. boo przepisał nam wet na podróże Metoclopramid czy jakoś tak i działa fajnie :)

[quote name='marta1624']No bardzo daleko nie jest ;) Ty$ka ty jesteś jedna, przyjedź do nas ;)[/QUOTE]
Przyyyyjedź przyjedź :D
[quote name='Ty$ka']Wy na Roztocze przyjeżdżacie, tu najlepiej :D[/QUOTE]
OOo nie Tyskie Paprocany są zarąbiste :D

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Powiem Wam jak to u nas na chwilę obecną wygląda... Najpierw wymiana auta na kombi. Przez wakacje muszę zrobić prawko i pomyśleć o jakimś małym piździku dla siebie. Musimy wynająć większe mieszkanie i wtedy dopiero będziemy myśleć o drugim psie :)
To wszystko jak już pisałam na przestrzeni roku może się pozmieniać :P
Wiecie najpierw muszę być mobilna z dwoma psami, bo pociągiem z dwoma bydlakami nie pojadę :P

Co do użytków to pokochałam szczerze, ale lubie też maliniaki, z tym, że ona juz są nieco mniej stabilne i trudniejsze....:|[/QUOTE]

Aj tam, pojechałabyś z dwoma - duża, materiałowa, rozkładana klatka do przedziału bagażowego, psy do środka i heja ;) Ale fakt, że przy większej ilości psów auto to ogromna wygoda. Coś wiem, bo prawka mimo 3 prób nie zdałam i jestem zdana na pociągi albo łaskę TZa/brata :roll::evil_lol:

Ja znam dwa tak walnięte belgi, że mi OB przeszły na wieki wieków... Wiem, że dwa osobniki nie przesądzają o rasie, ale mimo to, straciłam do nich serce ;) Za to zakochałam się w użytkowych ONach, mimo że w życiu bym nie pomyślała, że mi się użytek spodoba :loveu:

Posted

[quote name='zmierzchnica']Aj tam, pojechałabyś z dwoma - duża, materiałowa, rozkładana klatka do przedziału bagażowego, psy do środka i heja ;) Ale fakt, że przy większej ilości psów auto to ogromna wygoda. Coś wiem, bo prawka mimo 3 prób nie zdałam i jestem zdana na pociągi albo łaskę TZa/brata :roll::evil_lol:

Ja znam dwa tak walnięte belgi, że mi OB przeszły na wieki wieków... Wiem, że dwa osobniki nie przesądzają o rasie, ale mimo to, straciłam do nich serce ;) Za to zakochałam się w użytkowych ONach, mimo że w życiu bym nie pomyślała, że mi się użytek spodoba :loveu:[/QUOTE]
Rozwiń myśl, co kryje się pod określeniem walnięte belgi? :D

[quote name='marta1624']Hejka z ranka Baski ;)[/QUOTE]
Czeeeeeść, właśnie wstałam i jeszcze leże w łóżku.
Ale muszę wstać bo kaganiec jest już w UP Czestochowa i... muszę wypłacić kasę w bankomacie :P

Posted

Noo i kaganiec dotarło i jest do wymiany :( Na długość idealny ale na wysokość okazało się, że za mały i na szerokość nieco mógł by być szerszy ale to akurat samemu można poprawić :P
Więc wymieniam na taki, też z chopo :P
W sumie nawet mi kształtem ten sport bardziej odpowiada. Dex jednak ma torpedę w dupie, więc musi być maksymalnie komfortowy :)
http://ipo-sklep.pl/p1246,kaganiec-owczarek-niemiecki-sport-suka-kod-ch-561.html

Posted

Powiem Wam, że mój zajebisty różowy zestaw spacerowy jest zajebisty :P Brzydko to napisałam wiem... ale jak patrze na ten kolor w ten paskudy dzień to aż mi się lepiej robi :D A jak się wyróżniam wśród tego buro nijakiego ludu :P