Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Baski_Kropka']On sam szaleje, Mika mu tylko futro wyrywa :P[/QUOTE]

Ty się ciesz, że tylko futro, następnym razem mu oczy wydrapie! :eviltong:

Proszę się nie nabijać z Monikowych butków, jak do mnie szła taka różowa blondyneczka to pierwszą myśl miałam "pies ten, ale laska nie ta" :evil_lol:

Posted

Super fotki! :loveu:

https://lh5.googleusercontent.com/-Wqqs6sCkrpA/U2-i9G_LRbI/AAAAAAAABSU/EksSVrrywCQ/w640-h360-no/DSC01485.jpg
Jakbyś napisała, że to znaleziony w lesie trup psa to bym uwierzyła :evil_lol:

https://lh6.googleusercontent.com/-9NzzA_QoMpw/U2-l93nt98I/AAAAAAAABbA/tmm7lcevOQ8/w640-h360-no/DSC01577.jpg
Najdłuższy jęzor świata :diabloti:

Dex skacze świetnie, w ogóle na fotach wygląda jak typowy użytkowy ON ;)

Posted

[quote name='rashelek']Ty się ciesz, że tylko futro, następnym razem mu oczy wydrapie! :eviltong:

Proszę się nie nabijać z Monikowych butków, jak do mnie szła taka różowa blondyneczka to pierwszą myśl miałam "pies ten, ale laska nie ta" :evil_lol:
O jeju... różowe jest zajebiste :P

[quote name='zmierzchnica']Super fotki! :loveu:

https://lh5.googleusercontent.com/-Wqqs6sCkrpA/U2-i9G_LRbI/AAAAAAAABSU/EksSVrrywCQ/w640-h360-no/DSC01485.jpg
Jakbyś napisała, że to znaleziony w lesie trup psa to bym uwierzyła :evil_lol:

https://lh6.googleusercontent.com/-9NzzA_QoMpw/U2-l93nt98I/AAAAAAAABbA/tmm7lcevOQ8/w640-h360-no/DSC01577.jpg
Najdłuższy jęzor świata :diabloti:

Dex skacze świetnie, w ogóle na fotach wygląda jak typowy użytkowy ON ;)

Też bym uwierzyłą gdyby mi ktoś wysłał takie zdjęcie i powiedział, że to psi trup... :P
Dex faktycznie jest bardzo w typie użytkowego onka :) Przez niego się w nich rozkochałam i drugi do towarzystwa bandy na pewno będzie również taki :P

Posted

[quote name='leónowa']I dlatego bardziej wolę takie łONki jak twój niż te wystawowe, jakoś nie zachwyca mnie to niskie kątowanie, a takiego Dexa bym mogła mieć:loveu:[/QUOTE]

Ja nigdy przenigdy nie chciałam ONka pod żadną postacią :P No i cóż...wyszło jak zwykle, z haszczakiem było to samo... nigdy nie chciałam mieć takiego psa... zawsze chciałam dobermana...:P I spędziłam 8 pięknych zaprzęgowych lat z Baskim.. a teraz ponownie odkrywam uroki pieskiego życia z ONkiem... ale przy użytkach już pozostanę nie chcę już psa nie zależnego. Chociaż pewnie życie napisze swój scenariusz :D

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Ja nigdy przenigdy nie chciałam ONka pod żadną postacią :P No i cóż...wyszło jak zwykle, z haszczakiem było to samo... nigdy nie chciałam mieć takiego psa... zawsze chciałam dobermana...:P I spędziłam 8 pięknych zaprzęgowych lat z Baskim.. a teraz ponownie odkrywam uroki pieskiego życia z ONkiem... ale przy użytkach już pozostanę nie chcę już psa nie zależnego. Chociaż pewnie życie napisze swój scenariusz :D[/QUOTE]

Ano, na pewno, ale jeśli celujesz w użytka to bardzo polecam :) Znam jednego z Dorplantu i nie mogę wyjść z podziwu :)

Posted

Ja już też mam dość na jakiś czas psów niezależnych i szukam czegoś twardego, ale nieco bardziej wpatrzonego w ludzia;)

A do ONków ogólnie mam straszny sentyment, bo wychowywałam się z pięknym wilczastym panem, który ledwie kilka lat temu odszedł, ale pustka jest ogromna, choć był to pies mojego dziadka, to miłość do rasy już pozostała i kiedyś pewnie jakiś owczar u mnie zagości:loveu:

Posted

Powiem Wam jak to u nas na chwilę obecną wygląda... Najpierw wymiana auta na kombi. Przez wakacje muszę zrobić prawko i pomyśleć o jakimś małym piździku dla siebie. Musimy wynająć większe mieszkanie i wtedy dopiero będziemy myśleć o drugim psie :)
To wszystko jak już pisałam na przestrzeni roku może się pozmieniać :P
Wiecie najpierw muszę być mobilna z dwoma psami, bo pociągiem z dwoma bydlakami nie pojadę :P

Co do użytków to pokochałam szczerze, ale lubie też maliniaki, z tym, że ona juz są nieco mniej stabilne i trudniejsze....:|

Posted

Mówiłam Ci, że z kolejnym psem masz na mnie czekać, bo ja nie chce chodzić z jednym a Ty dwoma! :P
Co do maliniaka, no to ja bym się na malinę z adopcji w życiu nie porwała. Jednak są bardziej pierdyknięte od ONków, a takie bez socjalki i porządnego wychowania to już w ogóle...
A mnie Poczwar bardzo skutecznie od ONków odrzucił, a już na pewno od tych pseudo, zwykłych buroków zza płotu ;)

Posted

No taaaaaak, ale rozmawiałyśmy też o tym, że drugi pies musi być stabilny i właśnie z dobrą socjalką co by Dex nie małpował złych zachowań :P

Cekin Cię odrzucił a Dex popatrz jaki cudowny onkowaty pracuś <3

OoO Zmierzchnica! Dorplant ma nawet holenderskiego owczara <3 Chyba ich pomęczę trochę, bo czytałam swojego czasu opis rasy predyspozycje charakter i całkiem mi odpowiadają jeśli chodzi o temperament i w ogóle :)

Posted

Holendry też mnie trochę zainteresowały, belgi również. No ale ja nie szukam psa, może za 4 lata sobie jakiegoś sprawię, ale pewnie nie porwę się na tak wymagającego psa i wezmę zwykłego kundla ze schronu :eviltong:

Jak pogoda się ogarnia, to zbieram psa na pociąg i przyjedziemy do Tychów :eviltong: