Baski_Kropka Posted April 17, 2014 Author Posted April 17, 2014 Dex na początku bał się klickera i jakoś nie używam z nim, może to się zmieni, u niego dobrze sprawdza się naprowadzanie i w sumie nie narzekam,a zamiast klikania mówię DOBRZEE. :) Quote
kalyna Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 [quote name='Baski_Kropka']Dex na początku bał się klickera i jakoś nie używam z nim, może to się zmieni, u niego dobrze sprawdza się naprowadzanie i w sumie nie narzekam,a zamiast klikania mówię DOBRZEE. :)[/QUOTE] ja klikam Owczarom.. Ciap też się boi... ale on boi się rzeczy które wydają jakiś dźwięk :roll: Na początku, zanim wypowiedziałam doobrzee, to pies zdążył odwrócić głowę.... :lol: Quote
rashelek Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 To jak będziesz po pierwszych zajęciach koniecznie zdaj relację ;) Kiedy zaczynacie? Niestety, Częstochowa jest tak zacofana, że nawet do parku w centrum z psem nie można wejść. Także trzeba sobie radzić inaczej ;) [quote name='kalyna']w sumie to kto jej nie ma :evil_lol: i jeszcze paru innych...[/QUOTE] Jakich paru innych? :eviltong:Ja potrzebuję "101 psich sztuczek" :D Quote
Ty$ka Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Podeślijcie mi tę książkę w pdfie, o której mówicie, będę mega wdzięczna :D Ciekawy wątek swoją drogą masz. Nie dość, że pies cudowny, no pies marzeń no :loveu: to jeszcze porad szkoleniowych sporo :D Quote
Baski_Kropka Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 Miczkens, ja mam 101 psich sztuczek jeśli chcesz :) Mnie się ta książka nie podoba jakoś :P Mogę odstąpić :) Ty$ka u mnie porady szkoleniowe? WHERE?!:D Ale bardzo mi miło <3 Kalyna, Dex nie lubi piszczących zabawek, a wcześniej u Baskiego piszcząca zabawka działała jak długa smycz :P Jak tylko zapiszczałam to gnał do mnie jak w jakimś transie tak uwielbiał piszczące zabawki :P Quote
Baski_Kropka Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 Zawsze tę łeb obróci od aparatu :P Takie se pod słońce... A ty mój piękny wyeksponowany i zostający w miejscu nawet bez siedzenia na dupce <3 Powiem Wam... że pomimo wątpliwości i trudnych początków, strasznie pokochałam tego psiaka..Jest taki mój i jest między nami TA więź :) Quote
agutka Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 petarda pies;) https://lh6.googleusercontent.com/-wk3OFL0mT6M/U1F5VdNUo0I/AAAAAAAAAdI/4syF-Q_qo-4/w640-h361-no/WP_20140418_00520140418174625.jpg Quote
rashelek Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Dex jest tak uroczy, że naprawdę ciężko go nie polubić :) Także naprawdę fantastycznie, że załapaliście ten kontakt i tak się zbliżyliście :loveu: https://lh6.googleusercontent.com/-wk3OFL0mT6M/U1F5VdNUo0I/AAAAAAAAAdI/4syF-Q_qo-4/w640-h361-no/WP_20140418_00520140418174625.jpg super! Przytyło mu się chyba troszkę? Quote
Ty$ka Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Gratuluję tej więzi :) A Dex jest naprawdę wspaniały, cieszy me oczy :D :loveu: Quote
Naklejka Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 A niech go tylko dopadnę z aparatem :loveu: ooojaacie :loveu: Quote
Baski_Kropka Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 [quote name='agutka']petartydzien https://lh6.googleusercontent.com/-wk3OFL0mT6M/U1F5VdNUo0I/AAAAAAAAAdI/4syF-Q_qo-4/w640-h361-no/WP_20140418_00520140418174625.jpg A jaka bomba jak biega <3 [quote name='rashelek']Dex jest tak uroczy, że naprawdę ciężko go nie polubić :) Także naprawdę fantastycznie, że załapaliście ten kontakt i tak się zbliżyliście :loveu: https://lh6.googleusercontent.com/-wk3OFL0mT6M/U1F5VdNUo0I/AAAAAAAAAdI/4syF-Q_qo-4/w640-h361-no/WP_20140418_00520140418174625.jpg super! Przytyło mu się chyba troszkę? a gdzie tam przytylo! 25,450 i ani kg wiecej, a zre juz energi :P Taka jego uroda... [quote name='Ty$ka']Gratuluję tej więzi :) A Dex jest naprawdę wspaniały, cieszy me oczy :D :loveu: To jest cos takiego hmmm... odczytujemy doskonale nasze nastroje, nie moge byc smutna albo zdolowana, bo on zaraz cos wymysli zeby to zmienic. [quote name='Naklejka']A niech go tylko dopadnę z aparatem :loveu: ooojaacie :loveu: Marze o tym <3 chociaz pewnie najwczesnej uda nam sie sootkac na obi... Teraz kiblujemy w domu a za tydzien jedziemy na urlop.... I po urlopie juz bedziemy do uzytku :) Quote
Naklejka Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 [quote name='Baski_Kropka'] Marze o tym <3 chociaz pewnie najwczesnej uda nam sie sootkac na obi... Teraz kiblujemy w domu a za tydzien jedziemy na urlop.... I po urlopie juz bedziemy do uzytku :)[/QUOTE] Ja na razie w obi nie będę brała udziału, bo mi czasu nie starczy na to i na nasze nowe wyzwanie ;) Ale jak będziesz w Zabrzu (i ja nie będę na planie) to możemy iść na spacerek, tam do tego parku. Quote
Baski_Kropka Posted April 19, 2014 Author Posted April 19, 2014 Ahh no tak,ty teraz bedziesz zyla w cieniu slawy swojego psa :D Jesli w jakas srode nie bedziecie na planie to mozemy przyjechac troche wczesniej :) Quote
zmierzchnica Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Ależ on piękny jest :loveu: Zawsze mi się marzył taki pies - owczarkowaty i czarny. Ale w marzeniach dodawałam mu biały krawat :evil_lol: Kiedyś widziałam takiego psa, dłuuugie nogi, takie czarne wilczyszko z białym krawatem :loveu: Ale odkąd mam Herę zwracam uwagę tylko na psy o szorstkim pysku :diabloti: Tak mi małpa wszystko pozmieniała. Fajnie, że się dogadujecie, będzie coraz lepiej :) Quote
Naklejka Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 [quote name='Baski_Kropka']Ahh no tak,ty teraz bedziesz zyla w cieniu slawy swojego psa :D Jesli w jakas srode nie bedziecie na planie to mozemy przyjechac troche wczesniej :)[/QUOTE] O, super, to jak będziesz się tutaj wybierała, to daj mi znać wczesniej na fejsbuku ;) Quote
Baski_Kropka Posted April 19, 2014 Author Posted April 19, 2014 [quote name='zmierzchnica']Ależ on piekny jest :loveu: Zawsze mi się marzył taki pies - owczarkowaty i czarny. Ale w marzeniach dodawałam mu biały krawat :evil_lol: Kiedyś widziałam takiego psa, dłuuugie nogi, takie czarne wilczyszko z białym krawatem :loveu: Ale odkąd mam Herę zwracam uwagę tylko na psy o szorstkim pysku :diabloti: Tak mi małpa wszystko pozmieniała. Fajnie, że się dogadujecie, będzie coraz lepiej :)[/QUOTE] A mnie sie nigdy owczar nie marzyl...a teraz? Szuk czytam i rozwazam czy niemiemiecki uzytek bedzie mial ze mna dobrze, lub czy podolam maliniakowi... :P [quote name='Naklejka']O, super, to jak będziesz się tutaj wybierała, to daj mi znać wczesniej na fejsbuku ;)[/QUOTE] Pewnie, dam znac :) a ty daj znac jak juz Arnik bedzie w TV :D Quote
rashelek Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Aj no każdy w końcu trafia na psa, który mu całkiem zmienia światopogląd :) Tylko to takie dziwne uczucie, jak wielbiciel haszczaków przestawia się na owczarki :lol: Chociaż mnie Cekin z ONów wyleczył całkowicie. Na pewno pies z dobrej hodowli miałby lepszy charakter i popędy, ale uważam, że to rasa zepsuta przez człowieka i więcej się nie skuszę. No i my raczej zostajemy przy adopcyjniakach jednak, także zobaczymy na co się trafi. Quote
Ty$ka Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 [quote name='rashelek']Aj no każdy w końcu trafia na psa, który mu całkiem zmienia światopogląd :) Tylko to takie dziwne uczucie, jak wielbiciel haszczaków przestawia się na owczarki :lol: [/QUOTE] Mówisz o mnie, prawda? :D Tak, jestem żywym przykładem na to, że pies kompletnie zmienia myślenie. Do tej pory byłam pewna, że moim ideałem jest północniak, już układam sobie zaprzęg: haszczaki i gronki, miałam obcykane wszystkie hodowle, w nocy o północy mogłam wymienić najlepsze hodowle, najnowsze mioty w renomonowanych hodowlach świata... no bo przez 8?9? lat jakoś to samo przychodzi. A teraz? od 2lat oddałam się całkowicie owczarkom :D. ONy są fajne, aleee koniecznie użytki. I najlepiej import. Dlatego raczej mój wzrok kieruje się na ozziki :loveu: I shelti jeszcze (te jednak raczej też z importu, zależy mi na użytkach --> to właśnie pozostałe mi po haszczakach) Quote
Molowe Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 https://lh5.googleusercontent.com/-gyphVfO9yxA/U1AGZBLtyvI/AAAAAAAAAb4/dfHfMvmx0As/w640-h361-no/WP_20140416_009.jpg piękny widok :loveu: https://lh6.googleusercontent.com/-wk3OFL0mT6M/U1F5VdNUo0I/AAAAAAAAAdI/4syF-Q_qo-4/w640-h361-no/WP_20140418_00520140418174625.jpg ślicznie się ten Twój Dexik wyrabia coraz dostojniej wygląda i jaką sierść ma lśniącą :) Quote
Baski_Kropka Posted April 19, 2014 Author Posted April 19, 2014 [quote name='rashelek']Aj no każdy w końcu trafia na psa, który mu całkiem zmienia światopogląd :) Tylko to takie dziwne uczucie, jak wielbiciel haszczaków przestawia się na owczarki :lol: Chociaż mnie Cekin z ONów wyleczył całkowicie. Na pewno pies z dobrej hodowli miałby lepszy charakter i popędy, ale uważam, że to rasa zepsuta przez człowieka i więcej się nie skuszę. No i my raczej zostajemy przy adopcyjniakach jednak, także zobaczymy na co się trafi. Ja bym owczara eksteriera nie chciała... z dobrej hodowli czy nie obojętne, ale ona faktycznie sa troche eknięte :P. Ja marzę o użytkowym psie, z dobrymi popędami takiego z którym będzie się dobrze współpracowało. I teraz rozważam albo owczarka niemieckiego z lini u żytkowej, albo albo maliniaka :) Najpierw muszę się sprawdzić jako dobry przewodnik z Dexem, a potem to sie okaże co bedzie... moze tez z adopcji. Wiadomo, ze ja planuje swoje, a zycie i tak swoje :) [quote name='Ty$ka']Mówisz o mnie, prawda? :D Tak, jestem żywym przykładem na to, że pies kompletnie zmienia myślenie. Do tej pory byłam pewna, że moim ideałem jest północniak, już układam sobie zaprzęg: haszczaki i gronki, miałam obcykane wszystkie hodowle, w nocy o północy mogłam wymienić najlepsze hodowle, najnowsze mioty w renomonowanych hodowlach świata... no bo przez 8?9? lat jakoś to samo przychodzi. A teraz? od 2lat oddałam się całkowicie owczarkom :D. ONy są fajne, aleee koniecznie użytki. I najlepiej import. Dlatego raczej mój wzrok kieruje się na ozziki :loveu: I shelti jeszcze (te jednak raczej też z importu, zależy mi na użytkach --> to właśnie pozostałe mi po haszczakach) Ty$ka nie schlebiaj sobie, nie jestes jedynym zywym przykładem :D ;P Miałam 8 lat haszczaka, starowałam w zawodach z zaprzęgiem i w BJ... i nigdy nie sadziłam ze będę miała innego psa niż północniak... a widać życie pokazało swoje :P Tu masz LINK do naszej poprzedniej galerii :) Baskiego i Bagira juz niestety nie ma, odeszły w zeszłym roku.... [quote name='Molowe']https://lh5.googleusercontent.com/-gyphVfO9yxA/U1AGZBLtyvI/AAAAAAAAAb4/dfHfMvmx0As/w640-h361-no/WP_20140416_009.jpg piękny widok :loveu: https://lh6.googleusercontent.com/-wk3OFL0mT6M/U1F5VdNUo0I/AAAAAAAAAdI/4syF-Q_qo-4/w640-h361-no/WP_20140418_00520140418174625.jpg ślicznie się ten Twój Dexik wyrabia coraz dostojniej wygląda i jaką sierść ma lśniącą :) Niby sie zmienia, sylwetka sierść ale przede wszystkim to jego charakter bardzo sie zmienił... :D A może się Molowe i Mikowe umówimy w tygodniu na spacer na promenadzie i do lasku? :) Quote
kalyna Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 https://lh6.googleusercontent.com/-wk3OFL0mT6M/U1F5VdNUo0I/AAAAAAAAAdI/4syF-Q_qo-4/w640-h361-no/WP_20140418_00520140418174625.jpg piękny :loveu: :loveu: Malina? oj za wysokie progi jak na nasze nogi :evil_lol: Widzę, że nieźle się wkręciłaś w Owczarki :) Quote
Baski_Kropka Posted April 19, 2014 Author Posted April 19, 2014 [quote name='kalyna'] Malina? oj za wysokie progi jak na nasze nogi :evil_lol: Widzę, że nieźle się wkręciłaś w Owczarki :)[/QUOTE] Malina albo niemieckiego uzytka :) Wszystko zalezy od tego jak Dexa poprowadze, jak pójdzie nasza współpraca... :P Ten rok będzie decydujący... staty niestety przy Dexie znowu się czego będę uczyć...Baski i Kropka to zupełnie inna historia a Dex znowu...zupełnie inna :P Tym razem bliskiej wspołpracy z psem musze sie naumieć. Ale idzie nam coraz lepiej więc jestem dobrej myśli ^^ Quote
rashelek Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Jeśli chodzi o spacer, to ja chyba tylko w środę będe musiała skoczyć na uczelnie na chwilę. A tak to do południa jestem wolna codziennie :) Quote
rashelek Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Aaa co do zmiany północniaka na owczarka, to w sumie obie jesteście świetnym przykładem :D Czasem zupełne przeciwieństwo "ideału" jest tym prawdziwym, wymarzonym ;) Quote
Baski_Kropka Posted April 19, 2014 Author Posted April 19, 2014 Rashelkowa, to trzeba się jakos z Molowata dogadać... nie mam jej na FB wiec tam wiadomości nie wyśle a tutaj to ona jakoś w kratke bywa.... :P Ja sie przyznam, ze ani onkowatego ani północniaka nigdy nie planowałam mieć... ale obie te rasy maja swoje niepowtarzalne wspaniałe cechy które w psach uwielbiam i szanuję :) Quote
Recommended Posts