Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Baski_Kropka']No narzazie, rekonwalescencja łapy, urlop i od maja marzę o tym, żeby być w pełnej gotowości w każdą środę :D[/QUOTE]

Ja też muszę się czasowo ogarnać, żeby w środy na obi chodzić.
A też se wyślę zaproszonko, a co! :eviltong:

Posted

No to trzymaj kciuki, bo jak się wszystko z pracą pookłada to się w Zabrzu na obi będziemy widywać ;P z tym, że my będziemy w grupie na świeżaczków xD
Dojazd mamy bezpośredni z Częstochowy do Zabrza więc będziemy kursować, cóż, skoro w okolicy nic nie ma :D

Posted

[quote name='Baski_Kropka']No to trzymaj kciuki, bo jak się wszystko z pracą pookłada to się w Zabrzu na obi będziemy widywać ;P z tym, że my będziemy w grupie na świeżaczków xD
Dojazd mamy bezpośredni z Częstochowy do Zabrza więc będziemy kursować, cóż, skoro w okolicy nic nie ma :D[/QUOTE]

Nie mam pojęcia jak będzie wyglądał podział na grupy i gdzie my wylądujemy ;)
Ja mam na te treningi 20min pieszo :evil_lol:

Posted

[quote name='Naklejka']Ja mam na te treningi 20min pieszo :evil_lol:[/QUOTE]

buuu nie gadam z Wami :placz:

Jestem ciekawa jak Dex będzie sobie radził, Arni oczywiście też :evil_lol:

Posted

[quote name='Naklejka']Nie mam pojęcia jak będzie wyglądał podział na grupy i gdzie my wylądujemy ;)
Ja mam na te treningi 20min pieszo :evil_lol:
My ponad 2h pociągiem z dojściem z dworca... No ale cóż...
Rrrraaaaany teraz mi to uświadomiłaś :P

Kalyna.. ja mam daleko do Zabrza pociągiem mam 2h razem z dojściem na dworzec. Nie piszę już o dojściu z dworca na plac :P

Dobra.. takie tam nudy na fotelu ze spaceru :)

Kwiatki ^^

Przytulaki wieczorne :)

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Picassa mi psikusa zrobiła... patrze co to takie długie i dziwne a to sie coś posklejało :P

fajne to to :evil_lol:

https://lh4.googleusercontent.com/-KhiwkV0nQ6A/U1AGfrSOVTI/AAAAAAAAAcg/Fi8aF46yKQQ/w271-h480-no/WP_20140417_005.jpg on już jest mój, weźmiemy go do domu :lol:

Ale widzę, że się nakręciłaś na to szkolenie, suuper ;)
A jak byś chciała to to książka o obi jest w pdf,bo żeby znaleźć w wersji papierowej to strasznie ciężko jest :shake:

Posted

Już dostałam w PDF tą książkę dogociotki są najlepsze na świcie :D
Teraz troche Dexa rozpieściłam, i czasem leżakujemy razem na kanapie. Ale w naszej obecności może na nią wchodzić tylko na nasze wyraźne zaproszenie :D
Ale potem spróbuj psa przestać głaskać... to łapą zaczepia, a jak to nie daje rady to bierze moją rękę w pysk i kladzie ją na sobie :D

A w ogóle to chciałam powiedzieć, że poczułam się natchnięta bo naoglądałam się filmików dzisiaj i byłam z Dexem na zewnątrz poćwiczyć troszkę iii... zostawanie w pozycji siedzącej idzie mu rewelacyjnie :D chodzenie przy nodze troszkę mniej. Tzn chodzi przy nodze w wersji spacerowej. Czyli idzie obok na luźnej smyczy i już.
Ćwiczyłam z nim też kontakt wzrokowy... i mam trochę zagwozdkę, bo czasami nie wiem czy patrzy na mnie czy na moją kieszeń/saszetkę :P
Ale staram się też wyłapywać kiedy na mnie spogląda po prostu podczas łazęgowania i nagradzam go wtedy :)
Ciesze się, że chociaż na smaki pięknie pracuje...ale wydaje mi się troszkę ubogo bez zabaw... tzn on się ze mną bawi,kiedy ja mu uciekam i robie dzikie zwroty a on mnie goni.. tylko czasem moje ubrania z tych zabaw nie wychodzą bez szwanku...

Niestety zabawki na dworze nadal nie są zbyt interesujące...:(

Posted

Powinnaś mu nosic na spacery rozkladane krzesełko, bo widać że dobry relaks sobieceni :D

Oj picassa robi rózne hece. Kiedyś wgrałam dość nieładne zdjęcie stwierdzając że wgram kumpeli wszystko jak leci, a po wgraniu okazało się że wszyscy ładnie uśmiechnięci, piękni, super :D

Heheh nie martw się , Wald też nie jest za zabawkami. Jedyne co na spacerze go jest w stanie zainteresować to patyczek... Ale piłek noszę cały plecak :D

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Już dostałam w PDF tą książkę dogociotki są najlepsze na świcie :D
Teraz troche Dexa rozpieściłam, i czasem leżakujemy razem na kanapie. Ale w naszej obecności może na nią wchodzić tylko na nasze wyraźne zaproszenie :D
Ale potem spróbuj psa przestać głaskać... to łapą zaczepia, a jak to nie daje rady to bierze moją rękę w pysk i kladzie ją na sobie :D

A w ogóle to chciałam powiedzieć, że poczułam się natchnięta bo naoglądałam się filmików dzisiaj i byłam z Dexem na zewnątrz poćwiczyć troszkę iii... zostawanie w pozycji siedzącej idzie mu rewelacyjnie :D chodzenie przy nodze troszkę mniej. Tzn chodzi przy nodze w wersji spacerowej. Czyli idzie obok na luźnej smyczy i już.
Ćwiczyłam z nim też kontakt wzrokowy... i mam trochę zagwozdkę, bo czasami nie wiem czy patrzy na mnie czy na moją kieszeń/saszetkę :P
Ale staram się też wyłapywać kiedy na mnie spogląda po prostu podczas łazęgowania i nagradzam go wtedy :)
Ciesze się, że chociaż na smaki pięknie pracuje...ale wydaje mi się troszkę ubogo bez zabaw... tzn on się ze mną bawi,kiedy ja mu uciekam i robie dzikie zwroty a on mnie goni.. tylko czasem moje ubrania z tych zabaw nie wychodzą bez szwanku...

Niestety zabawki na dworze nadal nie są zbyt interesujące...:(

polecam się 8)

Posted

Dex i jego relaks to w ogóle jest historia :)
Jak go przywieźliśmy, to on raczej nie szukał z nami bliskiego kontaktu, był taki na dystans...
Teraz to on jest pierwszy to mizianek przytulania ciuciania i w ogóle :D Jedynie jeszcze jak wejdzie na zaproszenie na łóżko to chwila mija zanim wywali brzuszek :P ale ostatni tydzień sumiennie nad tym pracujemy :P
M. był w delegacji to musiałąm mieć się do kogo przytulać :P Więc pies troskę rozdziadowiony, ale kto mu zabroni :P

Posted

I co,idzie wam tak idealnie egzekwowanie że wchodzi tylko nazaproszenie??

Myśmy Waldka nauczyli że do łózka nawet się nie zbliża ale czasem mam ochotę go zaprosić do łóżka,jak np jest wykąpany i pachnący, ale tak raz, awiem że jak wpuszczę raz to jestem pogrzebana :D

Posted

Jak jesteśmy w domu to raczej sam nie wejdzie. Czasem mu się wydaje, że jak jestem w łazience to go nie widzę i kombinuje :P
Ale tak to nie wchodzi.
Oczywiście jak nas nie ma to się na kanapie mości. Ale to wynika z tego że kiedy przyszedł czas pozostawania samemu w domu to to był jego azyl, tu najintensywniej mną pachnie i dopiero po położeniu się na kanapie przesypiał spokojnie czas kiedy nas nie było. Jak kanapę zabezpieczałam przed wchodzeniem na nią to łaził, czasem powył, nie chciałam lęku separacyjnego u niego rozwinąć więc wzięłam się na sposób i rozkładam mu na kanapie kocyk i pozwalam na niej spać :)
Teraz to już przypuszczam jest po prosu jego nawyk ale co mi tam... Baski też właził, tylko że na łóżko :P

Posted

[quote name='rashelek']Podziwiam, że Ci się chce tłuc 2h na godzinę treningu :lol: A to będzie jakiś kurs obi czy jak?
Borze jak mozna spać bez psa w łóżku, nie rozumiem :D[/QUOTE]
Jaką godzinę.... to nie tylko trening to rozrywka ludzie szczęśliwy pies :D W Czewie jest zadupie to trzeba sobie radzić :)
To będzie nie wiem jak to nazwać, szkółka, klub... treningi będą regularne raz w tygodniu z podziałem na grupy zaawansowania z tego co się dowiedziałam :) No i najważniejsze prowadzone z profesjonalistami! :D

Ja nie lubie z psem spać w łóżku :P Nie wygodnie mi:P

Posted

Podeślijcie mi też tą książkę, proszę, proszę :D

Na początku była mowa o zajęciach dwa razy w tygodniu... jak za tą kasę mamy się spotykać raz w tygodniu, to trochę słabo...

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Już dostałam w PDF tą książkę dogociotki są najlepsze na świcie :D [/QUOTE]

w sumie to kto jej nie ma :evil_lol:
i jeszcze paru innych...

na zabawki macie jeszcze czas, dobrze go nakręcaj w domu... a na spacerze to może metodą, aby coś na długim sznurku "uciekało" przed Dexem?
Może jak masz go na lince, to z drugiej strony przywiąż zabawkę... i jak uciekasz to biegniesz tyłem (przodem do Dexa) i ciągniesz tą zabawkę przed nim.. spróbuj, może to coś da...
A ogólnie to grunt to wiedzieć jakie zabawki najbardziej go kręcą...

Dlatego ja nie używam saszetek, bo wiem jak to się kończy :lol:
Ja do nauki kontaktu używam klikera :eviltong: