Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla Gazika każda zabawka jest fajna, z tym, ze z sznurkiem lepiej oddaje :lol:

rashelek napisał(a):
Popatrzyłam teraz na necie i to faktycznie są te piłki SumPlast, o których mi kiedyś pisałaś :) Cekinowi kupujemy rozmiar 3 a Mice 2. Żadne nie ma możliwości jej połknąć, a bez problemu mieszczą się w mordkach, mogą sobie pomemłać itp.

byłam dzisiaj w zoologu i chciałam tą piłkę kupić.. niestety mieli rozmiar tylko 2 i 4, więc i tak wzięłam tylko dla Ciapulca. Czwórki jak wzięłam to do ręki to kurcze ciężka była.. dlatego muszę poszukać 3...
Zobaczymy czy będzie szał, choć jest twardsza i gorzej się odbija niż nasze funny ;)

Posted

A że sznurek jest lepszy to też znam :D Dlatego nie kupuję już Mice zabawek na sznurku, bo niby czemu ja mam trzymać za piłkę? :evil_lol:
Rozmiar 2 https://lh3.googleusercontent.com/-ZfvFymOE0T4/Uu-bl3686nI/AAAAAAAAJWc/f1-hQY7uxts/s640/2014.02.03%2520%25287%2529.JPG
Rozmiar 3 https://lh4.googleusercontent.com/-3Q0GjQl-WEk/Uu-b0F-UkII/AAAAAAAAJY0/mgZgKQuXu4Y/s640/2014.02.03%2520%252826%2529.JPG
Te, które wzięłam na spacer z Wami to były 2 :D

Posted

rashelek napisał(a):
A że sznurek jest lepszy to też znam :D Dlatego nie kupuję już Mice zabawek na sznurku, bo niby czemu ja mam trzymać za piłkę? :evil_lol:
Rozmiar 2 https://lh3.googleusercontent.com/-ZfvFymOE0T4/Uu-bl3686nI/AAAAAAAAJWc/f1-hQY7uxts/s640/2014.02.03%20%287%29.JPG
Rozmiar 3 https://lh4.googleusercontent.com/-3Q0GjQl-WEk/Uu-b0F-UkII/AAAAAAAAJY0/mgZgKQuXu4Y/s640/2014.02.03%20%2826%29.JPG

yy nam sznurek jest potrzebny do przeciągania się... pies trzyma za piłkę, ja za sznurek :diabloti:
to może sprawdzą się u Was te plecione zabawki?

no 2 właśnie z Ciapkiem wytestowałam i już ją pokochał :loveu:
Teraz mnie męczą te trójki :mad:

Posted

No Mika ma jedną zabawkę na sznurku i przy szarpaniu łapie za sznurek :lol: Także piłki zwykłe a szarpaki polarowe :D
Mówiłam, że wszystkie psy kochają te piłki :evil_lol:
Trójki są chyba ciężko dostępne, ja też musiałam specjalnie w sklepie zamówić, żeby dla Cekina była. Tydzień czekałam i tylko jedna przyszła.

Posted

kalyna napisał(a):

byłam dzisiaj w zoologu i chciałam tą piłkę kupić.. niestety mieli rozmiar tylko 2 i 4, więc i tak wzięłam tylko dla Ciapulca. Czwórki jak wzięłam to do ręki to kurcze ciężka była.. dlatego muszę poszukać 3...
Zobaczymy czy będzie szał, choć jest twardsza i gorzej się odbija niż nasze funny ;)

A Dex sie dalj bawi tylko w domu :P Na dworze tylko w ganianegokiedy mu uciekam to mnie goni wiec tu bez zmian :P

rashelek napisał(a):
Rozmiar 2 https://lh3.googleusercontent.com/-ZfvFymOE0T4/Uu-bl3686nI/AAAAAAAAJWc/f1-hQY7uxts/s640/2014.02.03%20%287%29.JPG
Rozmiar 3 https://lh4.googleusercontent.com/-3Q0GjQl-WEk/Uu-b0F-UkII/AAAAAAAAJY0/mgZgKQuXu4Y/s640/2014.02.03%20%2826%29.JPG

Musze mu kupić też taką bez sznurka może faktycznie tę 3. :)

kalyna napisał(a):
yy nam sznurek jest potrzebny do przeciągania się... pies trzyma za piłkę, ja za sznurek :diabloti:

Tak, koniecznie musze pleciony szarpak kupić, takiego frędzla, bo to fajna zabawka szczególnie, że Dex bardzo lubi się siłować i przeciągać.

rashelek napisał(a):
No Mika ma jedną zabawkę na sznurku i przy szarpaniu łapie za sznurek :lol: Także piłki zwykłe a szarpaki polarowe :D
Trójki są chyba ciężko dostępne, ja też musiałam specjalnie w sklepie zamówić, żeby dla Cekina była. Tydzień czekałam i tylko jedna przyszła.

Polarowy szarpak mam, taką ala owce ale nie wypchaną bez wypełnienia taka szmatkowata polarowa, ale to nie to, piłka na sznurku jest hitem :)
Ale na owcy się troche rozhulał :P

marta.k9080 napisał(a):
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/845/bf5a.jpg
śliczny:p

piłeczkę na sznurku rzuciłam kiedyś na drzewo,tak się pięknie zaplątała,że musiałam machać z 15min wielką gałęzią co by to zrzucić:diabloti: myślałam ,że mi ręce odpadną :evil_lol:

U nas może sie jedynie zaplątać o kanape :P

A wiecie co?! Dex dalej robi postępy :D Byliśmy dzisiaj na spacerze socjalizacyjnym, w dalszym ciągu przyzwyczaja się do dworca PKP, przeszedł go dzielnie, przeszliśmy też całe aleje prawie pod jasną górę a kiedy wróciliśmy był u sąsiadki Zuzi sie pobawić troszke:)
Zostaliśmy też zaproszeni na kawkę i wiecie co?! Dex poznał koty :D I zachowywał się idealnie, grzecznie i kulturalnie :) Na prawdę jestem w szoku. CSował do kotów na prawo i lewo :P Nie podchodził i nie miał zapędów polowniczych :P

Ahh jestem dumna z tego mojego psa!
A najlepsze jest to, że przeszedł całą drogę na luźnej smyczy przy nodze jak już weszliśmy bardziej w miasto, na każdych światłach i przejściach dla pieszych kiedy stawaliśmy, siadał przy nodze... ahhh po prostu obrastam w piórka z radości że robi te postępy i stara się być uważny i grzeczniutki <3

Nauczył się już, że kiedy daje mu jedzenie trzeba grzecznie siedzieć i nie można rzucać się na miskę z żarciem, tylko można podejść dopiero jak pozwolę.
A najważniejsze, że staje się coraz bardziej cierpliwy, potrafi już zostawać tzn siedzieć tyłkiem na ziemi dopóki nie ubiorę butów i uczymy się pomału komendy zwalniającej. Coraz częściej czeka, aż po prostu powiek OK, żeby mógł zająć się sobą :) Bo oczywiście jeśli wstanie wcześniej, to powtarzamy czynność i musi czekać....

No ah oh i ehh po prostu dumna jestem z mojego synusia <3

zaraz beda foty :)

Posted

kalyna napisał(a):

A Dex sie dalj bawi tylko w domu :P Na dworze tylko w ganianegokiedy mu uciekam to mnie goni wiec tu bez zmian :P

rashelek napisał(a):
Rozmiar 2 https://lh3.googleusercontent.com/-ZfvFymOE0T4/Uu-bl3686nI/AAAAAAAAJWc/f1-hQY7uxts/s640/2014.02.03 (7).JPG
Rozmiar 3 https://lh4.googleusercontent.com/-3Q0GjQl-WEk/Uu-b0F-UkII/AAAAAAAAJY0/mgZgKQuXu4Y/s640/2014.02.03 (26).JPG

Musze mu kupić też taką bez sznurka może faktycznie tę 3. :)

kalyna napisał(a):

Tak, koniecznie musze pleciony szarpak kupić, takiego frędzla, bo to fajna zabawka szczególnie, że Dex bardzo lubi się siłować i przeciągać.

rashelek napisał(a):

Polarowy szarpak mam, taką ala owce ale nie wypchaną bez wypełnienia taka szmatkowata polarowa, ale to nie to, piłka na sznurku jest hitem :)
Ale na owcy się troche rozhulał :P

marta.k9080 napisał(a):
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/845/bf5a.jpg
śliczny:p

piłeczkę na sznurku rzuciłam kiedyś na drzewo,tak się pięknie zaplątała,że musiałam machać z 15min wielką gałęzią co by to zrzucić:diabloti: myślałam ,że mi ręce odpadną :evil_lol:

U nas może sie jedynie zaplątać o kanape :P

A wiecie co?! Dex dalej robi postępy :D Byliśmy dzisiaj na spacerze socjalizacyjnym, w dalszym ciągu przyzwyczaja się do dworca PKP, przeszedł go dzielnie, przeszliśmy też całe aleje prawie pod jasną górę a kiedy wróciliśmy był u sąsiadki Zuzi sie pobawić troszke:)
Zostaliśmy też zaproszeni na kawkę i wiecie co?! Dex poznał koty :D I zachowywał się idealnie, grzecznie i kulturalnie :) Na prawdę jestem w szoku. CSował do kotów na prawo i lewo :P Nie podchodził i nie miał zapędów polowniczych :P

Ahh jestem dumna z tego mojego psa!
A najlepsze jest to, że przeszedł całą drogę na luźnej smyczy przy nodze jak już weszliśmy bardziej w miasto, na każdych światłach i przejściach dla pieszych kiedy stawaliśmy, siadał przy nodze... ahhh po prostu obrastam w piórka z radości że robi te postępy i stara się być uważny i grzeczniutki <3

Nauczył się już, że kiedy daje mu jedzenie trzeba grzecznie siedzieć i nie można rzucać się na miskę z żarciem, tylko można podejść dopiero jak pozwolę.
A najważniejsze, że staje się coraz bardziej cierpliwy, potrafi już zostawać tzn siedzieć tyłkiem na ziemi dopóki nie ubiorę butów i uczymy się pomału komendy zwalniającej. Coraz częściej czeka, aż po prostu powiek OK, żeby mógł zająć się sobą :) Bo oczywiście jeśli wstanie wcześniej, to powtarzamy czynność i musi czekać....

No ah oh i ehh po prostu dumna jestem z mojego synusia <3

zaraz beda foty :)

Guest wolfheart
Posted

dzielny ,mądry chłopak,brawo Dex:p

Posted

Najwyżej następnym razem na spacer Wam kupię taką piłkę, jeżeli nie możesz ich nigdzie dostać :P Chociaż raczej w większości zoologów są, powinnaś łatwo znaleźć :D
Wspaniale, że macie już takie postępy :loveu: I więź budujcie coraz większą, a potem już wszystko pójdzie łatwiej i szybciej :)

Posted

Angi, mieszkam w Częstochowie, a rodzinne miasto Tychy... Katowice to tylko okolice dworców przez które przejeżdza pociąg bo inaczej nei mam jak :P

A fotki dupa zbita :/ pozmieniali w tej picassie i nie wiem jak robić, żeby sie fotki wrzucały w odpowiednim formacie :P wrzucają mi sie z pełnym rozmiarze ;(

Więź mamy faktycznie coraz lepszą, ale mam konkurenta, Dex szaleje za Mariuszem, zakochał się chłopak i przepadł...ale moje relacje z Dexem a Mariusza są różne. Mariusz jest bardziej od wygłupów, a ja jestem od "musztry" bo Mariusz raczej z psem się bawi i spaceruje od tak, a ja z psem nie próżnuje, daję mu czas na niuchanie i eksploatacje terenu, ale też więcej wymagam ćwiczę sztuczki i posłuszeństwo.
Mariusz potem żeruje na moich wypracowanych osiągnięciach :P
No i też ja daję mu więcej wyzwań, doznań, ja go wyciągam na miasto na centrum i w różne miejsca... no cóż. Mario jest od rozrywki a ja jestem nie koniecznie od rozrywki, chociaż oczywiście też się z psem bawie :P Ale ja wymagam :P

Posted

Igzakli, musisz sama pozmniejszać ręcznie i dopiero wrzucić na Picasę :D
A co do więzi, to u nas jest dokładnie tak samo! Ja psy uczę sztuczek, wymagam przywołania i ładnego mijania piesków, a Adrian jest od nawalanek, gonitw i szaleństw ;) Wiadomo, że ja też się z nimi bawię czy On z nimi ćwiczy, ale to nie w takim stopniu jednak :)

Posted (edited)

No to poczekajcie, musze sobie zrobić akcje na PS żeby mi samo pozmiejszało wszystkie fotki, bo mi sie nie chce recznie tego robić :P

PS kocham Adobe <3

Romantycznie.... <3

A tak se ^^

Obraza majestatu...fosz!

Biegnę mamusiu!!

Niuchanko ^^

A idę se :)

Mariusz wrócił, a nam dalej nie ma kto porobić zdjęć. Chyba powiem mu, żeby zabrał aparat od rodziców i będę go molestowała! A co ^^
W sumie z molestowania to się pewnie ucieszy :diabloti:

Edited by Baski_Kropka
Posted

Baski_Kropka napisał(a):

Mariusz wrócił, a nam dalej nie ma kto porobić zdjęć. Chyba powiem mu, żeby zabrał aparat od rodziców i będę go molestowała! A co ^^
W sumie z molestowania to się pewnie ucieszy :diabloti:

Ale on pewnie miałby ochotę na inne molestowanie :diabloti:

Posted

kalyna napisał(a):

Pewnie, że super się czyta :D My sie włąśnie wybieramy na miasto i do weta na ważenie i po tabsy na robale.

magdabroy napisał(a):
Ale on pewnie miałby ochotę na inne molestowanie :diabloti:

Zapewne, może nawet zapewnie mu taką rozrywkę.... ale na razie zapomniał wziąć aparatu od rodziców :/

rashelek napisał(a):
https://lh5.googleusercontent.com/-iMtDkptwS6w/UxI6e68A9LI/AAAAAAAAAJA/3sWMT-U8UIE/w640-h361-no/WP_20140228_017.jpg powsinoga :loveu: :evil_lol:
No właśnie luby miał wrócić i tyle zdjęć obiecywałaś a tu co :P

No nico... aparatu liby znowu zapomniał pożyczyć :/

Posted

Artystycznie hihi

Stoimu już za dworcem :)

Chill na peronie :)

Idziemy stąd? Idzieeemy ^^

Artystyczny trawniczek ^^
Celowo taki prze kolorowany ^^

Dex dzisiaj na Dworcu był ze mną na trzecim peronie, oglądaliśmy sobie pociąg siedząc na ławeczce, byliśmy pociąg powąchać i przejść się podziemnym przejściem. Byliśmy też na Alejach i u weta, bo musimy zwalczyć robaczki które prawdopodobnie nadal są pomimo wcześniejszego odrobaczenia.

Idąc alejami ćwiczyliśmy sobie posłuszeństwo w rozproszeniach i całkiem fajnie nam poszło, nawet kilka osób nas pochwaliło, jaki to cudowny grzeczny ułożony pies :P HA!
Teraz było żarcie i odpoczywanko <3

P.S. Zapomniała bym napisać, że Dex waży już 25,400 <3