Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Ja kiedyś Paprocany na około obchodziłam prawie codziennie z Baskim i Kropką, dopóki mieszkałam w okolicy :)
Ale nei tylko na około Paprocan fajnie iść, tam są piękne lasy i świetne ścieżki w okolicach. A teraz Paprocany bardzo się zmieniają, ośrodek jest pięknie odremontowany, a miasto robi alejki, żeby można było spokojnie przejść lub przejechać rowerem itp na około brzegiem jeziora :)

Ja dzisiaj czyszczę tapicerkę w samochodzie... Dex zarzygał, to jak już czyściłam tylną kanapę to stwierdziłam, że wyczyszczę wszystko :P

P.S. gdyby ktoś jeszcze nie widział to fotki na poprzedniej! ;P

Edited by Baski_Kropka
Posted

Nie kuś, bo Ci zrobimy wjazd na chatę :evil_lol:
Superaśny filmik, jak Dexior szaleje :loveu: To już jesteście na dobrej drodze, żeby wszędzie go puszczać :D
A jak z Kropką się dogadał?

Posted

[quote name='Bobryna']To super wyprawę mieliście :) Brawa dla Was!
Dexter luzem biegł przy rowerze?
https://lh3.googleusercontent.com/-lDK6eE9k56c/UyF58VPFuPI/AAAAAAAAAPg/B1CZDt9f7bQ/w640-h361-no/WP_20140312_019.jpg przystojniaczek :loveu:
Na filmiku nieźle zasuwa, coś czuje, że z Blusią fajnie by się bawili :D
Przez miasto i przy ulicach biega zapięty przy rowerze :) Ale w lesie i tam gdzie mogę go puścić biega luzem, cały czas się pilnuje, i frajdę ma jak się z czymś zawącha i musi nas gonić więc niech biega :)

[quote name='marta.k9080']bardzo fajny filmik :loveu:
Też mi sie podoba :P

[quote name='marta1624']Świetny filmik :) Ale sobie pobiegał nad wodą ;)
Nie sądziłam, że tak go woda ucieszy. W niedziele też widział wodę i piasek i szału nie było, ale też nie miał okazji tak poganiać :)

[quote name='kalyna']Ale on jest rewelacyjny.... :loveu:

podoba mi się jego budowa, a głupawka wymiata :loveu: pełne szczęście psa :)
Budowe ma super, nabrał troszkę mięśni, ale nadal żebra na wierzchu :( Muszę mu zrobić badania qpy czy wytępiliśmy robale na pewno no i krew. Bo troche mnie to martwi, żre jak smok a nictego po nim nie widać, no i karmę na energy mu zmienie bo może być tak, że on ma po prostu duże zapotrzebowanie. Jednak jest ruchliwy i ganiający na spacerach :) Poza tym prowadzam go w nowe miejsca i w pociągu ze stresu na pewno mega spalał :P
[quote name='rashelek']Nie kuś, bo Ci zrobimy wjazd na chatę :evil_lol:
Superaśny filmik, jak Dexior szaleje :loveu: To już jesteście na dobrej drodze, żeby wszędzie go puszczać :D
A jak z Kropką się dogadał?
Róbcie wjazd :D Mama sie ucieszy, że przyjadę haha jeszcze Ci za to podziękuje xD
Wczoraj puściłam go na łąkach naszych :P Ale ludzie jacyś spacerowali więc miałam pewnoć ze sarnina poleciała na spokojniejsze tereny.
Dex potem musiał mi pomagać szukać telefonu bo jak z nim ganiałam to mi wypadł :/ :P Już myślałam że go straciłam na amen!

Poza tym, mogły byśmy się wybrać w góry :P Podoga fajna (chocaż ma się w weekend popsuć) jakieś wolne na pewno bede miała kiedy nie masz uczelni :P

Posted

Haha no nie wiem, jak byśmy tak wpadli jeszcze z psami, to na pewno byłoby ciekawie :evil_lol:
U nas w lesie też coś te sarny ostatnio łażą bardzo, w weekend mimo tylu ludzi w lesie jedna sobie spacerowała normalnie drogą :splat:
Najważniejsze, że się znalazł :P
Co do tych gór, to strasznie mnie kusi taki wyjazd. Ale to trzeba poczekać, aż pogoda będzie już wyklarowana (a nie cały weekend w deszczu :P) i nastawić się na całodniową wycieczkę :D No i przekonać A., że naprawdę ODPOCZNIE na takiej wyprawie :lol:

Posted

15C to jest optymalna superaśna temperatura :D
Ja jak Mariusz nei ma ochoty to jadę sama, a on niech gnije przed kompem :P
Wczoraj mnie wytargał na rower i czuje, że mam zrujnowane kolana, tylko zastanawiam się dla czego, skoro mam dobrze dobrany rozmiar roweru i prawidłowe ustawienie nogi :( Boli jak diabli :/

P.S. Z Kropeczką się dogadał dobrze :) Mama wyszła na dwór z Kropką więc poznanie było najpierw na dworze i wspólny spacerek po osiedlu,i dopiero do domku. Dex się zakochał, a Kropka nim pomiata, albo zaczpiają się do zabawy i Kropka podgryza go z pod stolika gdzie on nie może się dostać :P

Posted

15-20 :D Żeby bluza była potrzebna, ale nic więcej :D
Sama to się boję, bo w życiu pociągiem nie jechałam :evil_lol:
Ja tam się na rowerach nie znam zupełnie, więc nie wiem, czemu tak Cię bolą kolana. Ale! Ze stawami mam doświadczenie, także kup sobie maść Ketonal Lek i wysmaruj, przestanie boleć po pół godzinie ;)
Haha to widzę Kropka ma swój charakterek :D A Dex zakochany, jak chyba we wszystkich psidłach :lol:

Posted

Ja miałam kiedyś zapalenie stawów i teraz, jak za często albo za długo jeżdżę na rowerze, to potem cały dzień umieram na ból kolana :placz: Ja stosuję Voltaren i po kilku posmarowaniach, ból znika całkowicie ;)
Warto by się zbadać u lekarza z kolanami, bo to może być tylko przeciążenie, ale może być też coś poważnego :roll:

Posted

rashelek napisał(a):
15-20 :D Żeby bluza była potrzebna, ale nic więcej :D
Sama to się boję, bo w życiu pociągiem nie jechałam :evil_lol:
Ja tam się na rowerach nie znam zupełnie, więc nie wiem, czemu tak Cię bolą kolana. Ale! Ze stawami mam doświadczenie, także kup sobie maść Ketonal Lek i wysmaruj, przestanie boleć po pół godzinie ;)
Haha to widzę Kropka ma swój charakterek :D A Dex zakochany, jak chyba we wszystkich psidłach :lol:

20C to już z kolei trochę dużo jak na wysiłek dla psa :P Nie bój się, ja jestem stary wyga jeśli chodzi o podróżowanie pociągiem :)
Także można się kiedyś umówić :D

Co do stawów.. wydaje mi się, że na mamy rowerku dałam im troszkę popalić, jednak tem maminy miejski jest troszkę za mały dla mnie.

magdabroy napisał(a):
Ja miałam kiedyś zapalenie stawów i teraz, jak za często albo za długo jeżdżę na rowerze, to potem cały dzień umieram na ból kolana :placz: Ja stosuję Voltaren i po kilku posmarowaniach, ból znika całkowicie ;)
Warto by się zbadać u lekarza z kolanami, bo to może być tylko przeciążenie, ale może być też coś poważnego :roll:

Ja miałam powikłania po anginach, siadło mi na stawy, ale to nie kolana bolały a biodra :/ Ale musze się do lekarza wybrać :) Może coś na wspomaganie stawów mi da.
Kiedyś lekarka powiedziała mi że mam koślawe kolano i nei mogę jeździć na rowerze chodzić pod górkę i kucać :P Bo protezke trzeba będzie w kolano wstawić :P
Ortopeda się potem jak to usłyszał w czoło postukał :P No ale takie długajki jak ja chyba tak mają, że stawy trochę cierpią...

A Ketonal żel albo voltaren sobie kupie :) Ale to doraźnie, ja potrzebuje, żeby przy wysiłku nie dawały się weznaki :)

Przejechaliśmy wczoraj 30km :D

Posted

No to 30km kobieto, to dużo :)
Ja też nie mogę kucać :roll: Jak obieram ziemniaki dla naszej trójki kucając, to spoko ;) Bo to chwilka i są obrane. Ale jak zapraszamy kogoś na obiad, to wtedy obieram ziemniaki na siedząco, bo inaczej nie wstanę :shake:

Posted

Dzień dobry :D
My tu po raz pierwszy :)
Cudowny psiak, i jakie szalone koła wykonuje (na filmiku)
Będziemy odwiedzać!
Pozdrawiamy,
Justyna i Aron

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
Budowe ma super, nabrał troszkę mięśni, ale nadal żebra na wierzchu :( Muszę mu zrobić badania qpy czy wytępiliśmy robale na pewno no i krew. Bo troche mnie to martwi, żre jak smok a nictego po nim nie widać, no i karmę na energy mu zmienie bo może być tak, że on ma po prostu duże zapotrzebowanie. Jednak jest ruchliwy i ganiający na spacerach :) Poza tym prowadzam go w nowe miejsca i w pociągu ze stresu na pewno mega spalał :P

Jeśli przybrał na wadze, od czasu jak jest u Was i jest jak piszesz, że sam jest dużo w ruchu to nie masz się czym martwić :)
Spróbuj właśnie karmę dla psów aktywnych i zobaczysz jak na niej sobie poradzi. A o jakiej karmie myślisz? i jaką teraz mu dajesz?

Posted

magdabroy napisał(a):
No to 30km kobieto, to dużo :)
Ja też nie mogę kucać :roll: Jak obieram ziemniaki dla naszej trójki kucając, to spoko ;) Bo to chwilka i są obrane. Ale jak zapraszamy kogoś na obiad, to wtedy obieram ziemniaki na siedząco, bo inaczej nie wstanę :shake:

Ja nie kucam bo mi najzwyczajniej krew nie doplywa :P i mrowki mi potem chodza po nogach haha
A na taka trase to juz drugi raz mnie Mariusz wrobil! Mialo byc 20 a wyszlo jak zwykle :P

junoo napisał(a):
Dzień dobry :D
My tu po raz pierwszy :)
Cudowny psiak, i jakie szalone koła wykonuje (na filmiku)
Będziemy odwiedzać!
Pozdrawiamy,
Justyna i Aron

Witamy i zapraszamy :D my rowniez do was zajrzymy ;D

marta.k9080 napisał(a):
heeeeeeeeej:p

Heeeeeeeeeejoooo :P

kalyna napisał(a):
Jeśli przybrał na wadze, od czasu jak jest u Was i jest jak piszesz, że sam jest dużo w ruchu to nie masz się czym martwić :)
Spróbuj właśnie karmę dla psów aktywnych i zobaczysz jak na niej sobie poradzi. A o jakiej karmie myślisz? i jaką teraz mu dajesz?

Teraz je Husse Lamm&Ris, bo w schronisku mial sraczki. Ale dostaje wieksza porcje, plus saszetka smakow na spacerach plus gryzaki, wiec sporo.
Albo kupie mu dalej z husse ale dla aktywnych, albo zmienie bo przyznam, ze je o wiele wiecej niz Baski jadl i 7kg schodzi w 3 tygodnie... I troszke mi drogo, ale musze popatrzec na sklady i ceny innych karm ;)

Posted

7kg w 3 tygodnie to nie wydaje mi się, aby to było dużo.. jakoś tak mało mi się wydaje :hmmmm:
Ja zamiast gotowych smaków to kupuję w Biedrze najtańsze parówki, w domu sobie ładnie kroję i do kieszeni. To chyba najtaniej mnie wychodzi :evil_lol:oczywiście gotowe też kupuję, aby wprowadzić różnorodność ;)

Ja ostatnio jestem zachwycona Brit Care. Nie wiem co ta karma ma w sobie, ale jest szał ciał, a i cenowo da się przeżyć.

Posted

No dostaje po okolo 330g dziennie, to duzo :P

Dex na smaczki dostaje gotowane podroby, najczesciej serduszka, rzadko watrobke, czasem serek zolty lub wlasnie parowki. Czasem czasem jakies udko gotowane tzn miesko z udka :)

Poczytam o Bricie :)
Swoja droga husse munsie juz nudzi ten smak co ma, juz na dworze wypluwa i w domu je spokojnie, moze po prostu ochlonal po schronie juz :)

Posted

Jetsan też je brita care, teraz adulta xl, wcześniej activity.
Arnik je zwykłego brita, bo Jetsan zżera takie porcje (minimum 600g na dzień), że bym się nie wypłaciła :roll: