Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bobryna']
Kurczę, też zastanawiam się nad BARFem, gotowanie jednak mnie męczy (czyt. za dużo czasu pochłania). magdabroy mogłabyś napisać jak z tymi skorupkami jest, czy w dniu kiedy nie ma w posiłku kości, to wtedy dodajesz, czy np. raz w tygodniu?

Moja Tora praktycznie zawsze ma kości w ciągu dnia, bo dobową porcję rozkładam na 2 posiłki ;)
Skorupki, zgniecione w moździerzu, podaję 2-3 razy w tygodniu, dodając do np. jajka albo jogurtu ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Czemu chcesz zmienić na suchą????[/QUOTE]

to co Gandziu wymyśla z jedzeniem to szału dostaję.. szyjek kaczych, indyczych, gęsich niet, dziczyzny niet. Obecnie jedzie tylko na wieprzowinie i od dzwonu kurczak jest, czyli łapki, szyjki ale bez skóry, i korpus... Soniula wcina wsio jak popadnie. To samo Ciap pajacuje, ale on i tak częściowo suchą dostaje, bo dodatków nie je. Więc on gotowane z surowym. Tak ma wymieszane i o dziwo żadnych rewolucji...

Ale też nie mam problemu z motywacją na żarełko, bo mogę im wszystko dać.

ja nie daję skorupek, bo nie nabyłam jeszcze moździerza :angryy: za to dostają wsio inne...

Guest wolfheart
Posted

hej :) Dexter jest uroczy,mam słabość do czarnych:loveu:

Posted

[quote name='kalyna']to co Gandziu wymyśla z jedzeniem to szału dostaję.. szyjek kaczych, indyczych, gęsich niet, dziczyzny niet. Obecnie jedzie tylko na wieprzowinie i od dzwonu kurczak jest, czyli łapki, szyjki ale bez skóry, i korpus... Soniula wcina wsio jak popadnie. To samo Ciap pajacuje, ale on i tak częściowo suchą dostaje, bo dodatków nie je. Więc on gotowane z surowym. Tak ma wymieszane i o dziwo żadnych rewolucji...

Ale też nie mam problemu z motywacją na żarełko, bo mogę im wszystko dać.

ja nie daję skorupek, bo nie nabyłam jeszcze moździerza :angryy: za to dostają wsio inne...[/QUOTE]

To Gandzia jest jakimś podrobionym ONkime :evil_lol:
Wszystkie ONki jakie do tej pory miałam, to patrzyły ile jest w misce, a nie co ;)
Pierwszy ONek w mojej rodzinie, to nawet za sałatą potrafił szaleć :D
Tora ma czasem odpały, ale dobrze wiem kiedy-przy świńskich nogach, bo nie chce jej się gryźć :mad: Wtedy odpuszcza posiłek, ale w porze następnego już zjada bez problemu :)

A moździerz sobie kup :eviltong:

Posted

[quote name='magdabroy']To Gandzia jest jakimś podrobionym ONkime :evil_lol:
Wszystkie ONki jakie do tej pory miałam, to patrzyły ile jest w misce, a nie co ;)
Pierwszy ONek w mojej rodzinie, to nawet za sałatą potrafił szaleć :D
Tora ma czasem odpały, ale dobrze wiem kiedy-przy świńskich nogach, bo nie chce jej się gryźć :mad: Wtedy odpuszcza posiłek, ale w porze następnego już zjada bez problemu :)

A moździerz sobie kup :eviltong:[/QUOTE]

Bo Gandzia dostaje za dużo jedzenia :grins:
więc co mu nie smakuje za bardzo to nie je... jak siedzi w kojcu i nie biega to nie zje tych wielkich kości, ale jak polata, kojec zamknięty to zje.. No ale mniej dostawać nie może, bo jakby nie było jest zima i dupcia mu zmarznie...
U nas nie ma takich hardcorów. Owszem warzywka i owoce są mniam, ale tylko zblendowane.
Noo oczywiście problem gryzienia tez znamy :grins:

Wiem, wiem :eviltong:

Posted (edited)

[quote name='Molowe']Fajna opcja iść grupowo na to agility tylko najpierw trzeba byłoby zorientować się w jakim stanie jest tor,ile to kosztuje itd :)[/QUOTE]
Postaram się dowiedzieć jak to wygląda, wysmaruje do nich maila z zapytaniem co jak i za ile :) Ja może o poziomie sportowo zawodowym nie myślę, ale jeśli to się Dexowi spodoba i będzie się czuł z tym dobrze, to kto wie :P
[quote name='rashelek']Jak nie ma u Was bagna na łąkach, to można i coś wcześniej pomyśleć :diabloti:[/QUOTE]
Nie ma bagna ani na łąkach ani nad rzeką :) Jutro mam wolne :D :D :D ? i dzisiaj ale dzisiaj to już pewnie nikt nie odczyta wiadomości :D
[quote name='marta.k9080']hej :) Dexter jest uroczy,mam słabość do czarnych:loveu:[/QUOTE]
Teraz już faktycznie jest czarny :D Pierwsze tygodnie był siwo brązowy bo miał paskudną sierściuche :D
[quote name='kalyna']Bo Gandzia dostaje za dużo jedzenia :grins:
więc co mu nie smakuje za bardzo to nie je... jak siedzi w kojcu i nie biega to nie zje tych wielkich kości, ale jak polata, kojec zamknięty to zje.. No ale mniej dostawać nie może, bo jakby nie było jest zima i dupcia mu zmarznie...
U nas nie ma takich hardcorów. Owszem warzywka i owoce są mniam, ale tylko zblendowane.
Noo oczywiście problem gryzienia tez znamy :grins:

Wiem, wiem :eviltong:[/QUOTE]
Ja nie znam pojęcia wybredny pies :D Moje piesy jedzą wszystko... tzn OK. Baski żarł wszystko, łącznie z sałatą ogórkiem i pomidorami, Kropka za pomidorem nie przepada, a Dex w ogóle nie rozumie,że warzywa można jeść :P

Oj dziewczyny jak czytam o tym karmieniu surowizną to się zastanawiam :P

Ahhhi zaraz będzie filmik ze spacerku :D Krótki ale treściwy :D

Edited by Baski_Kropka
Posted

Trzeba było mówić, że dzisiaj będziesz miała wolne to bym do południa mogła wpaść :grins: Pogadam z chłopakiem i dam Ci znać, jak z jutrem :) Czekam na filmik! :loveu:

Posted (edited)

[video=youtube;h2sXzYDFYxw]http://www.youtube.com/watch?v=h2sXzYDFYxw&feature=youtu.be[/video]

Pierwsze kroki na wolności dłużeszej niż 10m.
Nad rzeką w miarę bezpiecznie, wody unika jak ognia, z drugiej strony domy i ogrodzenia :)
To takijeden pierwszy filmik, ale ja mu się chowam po krzakach z widokiem co robi i czekam aż się skapnie, że się nie przypilnował... :)
Tu musiałam już gwizdnąć, bo zakręt się zbliżał i nie chciałam stracić go z oka :)

Tak się bawimy, że on sobie idzie, a ja nagle zmieniam kierunek spaceru i biegnę w przeciwną stronę... on do mnie dobiega, a ja zwiewam mu znowu w przeciwną... dzisiaj tak szaleliśmy, że myślałam, że nie złapie tchu z tego szaleństwa... przestałam kiedy zaczął wchodzić na wyższe obroty i warczał kiedy przebiegał, bo skończyło by się to kolejną dziurą w kurtce :D

Jaki on był szczęśliwy... ganiał jak dzieciak ze mną, tak jak by wcześniej nie wiedział, że można tak zasuwać swoimi łapami :D

A na spacerze zapuściliśmy się w nieznane rejony rzeczne, i wyskoczyły na nas dwa młode psy (pies i suka) broniły może swojego, albo po prostu miały nie równo pod kopułą, ale pierwszy raz użyłam gazu. Dexowi kazałam zaczekać za mną a w kierunku psiaków popsikałam gazem, na szczęście się opamiętały i odpuściły... ale jednak gdybym gazy nie wzięła nie wiadomo jak by się to skończyło... a Dex po wszystkim miał taką radochę, kiedy psy ujadały idąc za nami i zwiewały kiedy tylko się odwrócę... dumny był ze swojego przewodnika :P
Wiem też, że spina się troszkę na widok panów menelków żłopiących piwo, więc wtedy muszę go mieć na oku. Nie podchodzi nie warczy, ale ogon stawia i jest na czuwaniu :)

Sprawdzian też był, bo szliśmy spowrotem, i ktoś wystrzelił petardy, zatrzymał się jedynie spojrzał na mnie i widząc, ze spokojnie idę, pomaszerował dalej :)
Ciężka praca popłaca :)

Edited by Baski_Kropka
Posted (edited)

Oj bardzo... zmęczeni jesteśmy oboje, Dex śpi pojedzony, a ja muszę iść z rowerami na myjnie a potem zawieźć mój na serwis przed sezonem wiosennym :P

A ten widok mnie dzisiaj troszkę zmroził... serio aż się zaczęłam rozglądać czy jakieś zwłoki albo coś nie leżą w krzakach....

Filmik wyżej ^^

Edited by Baski_Kropka
Posted

jak pięknie pędził do Ciebie :loveu:

No to aktywnie u Was zaczyna się sezon.. w sumie jeszcze się nie zaczął, a Wy już o dogtrekingu myślicie, rowery szykujecie :crazyeye:

Guest wolfheart
Posted

na początku stycznia ja i 2 inne osoby ,znaleźliśmy zimowe buty nad jeziorem,aż ciarki przeszły nas na myśl ,że mógłby gdzieś być topielec:scared:

Posted

Nie ma się co śmiać.. wczoraj się zastanawiałyśmy z sąsiadkami co z tym zrobić, dzisiaj tam chyba pójdę i to sprawdze :/ Tzn to miejsce jest uczęszczane raczej więc jeśli coś mogło się tam stać to już to znaleźli.. ale chyba lepiej poinformować służby, bo to dla nich istotne w momencie kiedy ktoś zgłasza zaginięcie lub jakieś dziwne wyście z domu w dziwnych okolicznościach... to wynika z rozmowy ze znajomym pracownikiem SM...
Aaa za chwilę wychodzimy na spacer z Ziutką, Dexa dziewczyną <3 Może uda się zrobić fotki albo nakręcę filmik, bo jedną ręką ciężko pstrykać kiedy pies gania jak dziki :D
Także nasza galeria będzie chyba videologiem ^^

A w poniedziałek będzie niespodzianka :P Bo idziemy z pewną personą a nawet dwiema na spotkanie z rana :D

Posted

Nooo tak Mikrusy, bo Pani właścicielka i Pani Miczka :P
cos tam nagrałam, ale nic ciekawego, bo jak sie bawiły to byla masakra :P musialam uwazac na swoje nogi, sąsiadki nogi na line i na to żeby sie nie zabic :D

A avek i banerek to takie na szybkości zrobione bo caly czas mialam Baskowy... :(
Tesknie za Toba piesku... :(

Posted

Myślę, że z pogodą nie powinno być problemów, sprawdzałam na meteo i nie ma padać i być tak ciepło jak jest teraz :)
Mam kilka fotek w przed wczoraj i z wczoraj, boo... byliśmy pierwszy raz na wizycie u kogoś w innym domu. Dostaliśmy zaproszenie do Ziutki...
Dex jest zakochany po uszy ^^
[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/836/45f1.jpg[/IMG]
Zazdrosny też był, bo Ziutka, cały wieczór cisnęła mi się na kolana ^^
[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/837/rehf.jpg[/IMG]
Sępił jak nikt inny, wyżarł Ziutce miche...a do tego wyciągnął z kosza sztuczny liść Paprotki i przyniósł Ziutce <3 Niestety nie dało sie już focić, paskudne zdjecia wychodziiły :/
[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/822/ftzv.jpg[/IMG]

Mały Predator...
[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/547/cgsw.jpg[/IMG]
A tu w odwiedzinach była u nas Tosia i sąsiadki :)
[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/547/67zl.jpg[/IMG]
Buzi buzi... ale na tym się skończyło, miłości nie było bo żarcie na stole leżało :P
[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/836/4bgp.jpg[/IMG]

Teraz idę do pracy, a jak wrócę to muszę nadrobić zaległości u Was w galeriach bo coś mi czas nie pozwolił w wolnym dniu :P