Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

betty_labrador napisał(a):
nie jestes atrakcyjna, wez ze soba kielbase od razu sie zatrzyma przed Toba :>

ja zawsze coś mam, co ty myślałaś :cool1: to nie jest takie proste...

smallpati napisał(a):
hehe :evil_lol: przy tym kopiowaniu błony to chyba jej mózgu wycieli troszkę :eviltong:

jaki pies taka pani... :evil_lol:
smallpati napisał(a):

No możliwe że on tak biega bo nigdy nie miał swobody (bez smyczy) a teraz stara się do ciebie na spacerze nie podchodzić bo myśli że go złapiesz :razz:.

z tym, że ja go nigdy nie wolałam tylko jak chciałam go złapać, chyba że to była jakaś sytuacja kryzysowa, ucieczka czy coś takiego.
smallpati napisał(a):

Inteligentny piesek :eviltong:
i łatwy :cool1: i doświadczoną panią ma.
(nie cytuję całego tekstu bo emotek za dużo)

smallpati napisał(a):

Dobra metoda na psa to 90% sukcesu, pozostałe 10% to ćwiczenia ;)
dokładnie... i nikt mi nie wmówi że mieszankę yorka i shih tzu mam traktować tak samo jak grama : P

smallpati napisał(a):

próbowałaś ucieczki i chowania? spróbuj się chować lub uciekać, może wtedy staniesz się obiektem ciekawszym niż jak stoisz i się drzesz po nim :P

ile to razy już tak robiłam... ten tylko zapachy czuje i fajne odgłosy. Ale jak u sibie pisałam coraz częściej wraca, ostatnio nawet jak uciekł ; )

smallpati napisał(a):

hehe Tinka jest za mało psio-kobieca :eviltong:

ta, a w domu to lata za mną jak jakiś rzep :cool1:

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja zawsze coś mam, co ty myślałaś :cool1: to nie jest takie proste...

ja nigdy, bo mi się nie chce nosić :eviltong:

jaki pies taka pani... :evil_lol:

noo z tym sie zgodzę :eviltong:
Wkurzasz się jak Gram cię nie słucha, a ty sama słuchasz rodziców :diabloti: jaka pani taki pies :eviltong:

z tym, że ja go nigdy nie wolałam tylko jak chciałam go złapać, chyba że to była jakaś sytuacja kryzysowa, ucieczka czy coś takiego.

hmm, to jak go łapałaś? tzn go nie łapałaś bo on zawsze na smyczy, może nie chce podchodzić za blisko bo wie że możesz go z znienacka złapać :razz: sama już nie wiem.
Może zamiast żarciem nakłoń go do powrotu czymś ciekawym z zewnątrz, jakimś patykiem, kamykiem nie wiem co on lubi.

i łatwy :cool1: i doświadczoną panią ma.
(nie cytuję całego tekstu bo emotek za dużo)

łatwa nie jest, bo nie łatwo w nerwach (nie krzycząc) wytłumaczyć coś psu :roll: chociaż przyznaje że nie jest jakoś trudna w prowadzeniu, szybko łapie i rozumie o co człowiekowi chodzi, ale dla początkującego właściciela raczej by się nie nadawała, nie nadaje sie dla kogoś wybuchowego, przy takim kimś miała by miazgę zamiast mózgu, byłaby cały czas wystraszona, ona jest wrażliwa psychicznie, bo fizycznie to można nią rzucać po ścianach :evil_lol: Wbrew pozorom nie łatwo jest uczyć bojaźliwego psa, zawsze musisz być dla niego oparciem, muszę ją wspierać i dodawać pewności, chociaż ona wcale nie jest taka bezradna, potrafi pokazać na co ją stać :diabloti:

A czy jestem doświadczona, hmm raczej nie. Prowadziłam niewiele psów, doświadczony to może być trener a nie ja. Ja się wciąż uczę.

dokładnie... i nikt mi nie wmówi że mieszankę yorka i shih tzu mam traktować tak samo jak grama : P

pewnie że nie. Ja nawet nie pisze jakie mam metody na swoją sukę, bo moja wredota jest całkiem inna niż twój pies. Ale Gram ma troszkę charakter jak Lacki, czyli w domu jest jak "pies dla inwalidy" nie opuszczał mnie na krok, ale na zewnątrz już bardziej niezależny. Owszem był odwoływany, ale jakoś go mało interesowało co ja robie, wolał "zapaszki" :diabloti: no i tak jak Gram miał błonę w uszach :evil_lol::evil_lol:

ile to razy już tak robiłam... ten tylko zapachy czuje i fajne odgłosy. Ale jak u sibie pisałam coraz częściej wraca, ostatnio nawet jak uciekł ; )

hmm to już sama nie wiem :roll:

o booszz:shock:jakie wy tu dyskusje prowadzicie :siara:

żeby nie było że ciągle gadamy, to dodam zaraz zdjęcia

Posted

[quote name='smallpati']żeby nie było że ciągle gadamy, to dodam zaraz zdjęcia
no nareszcie:) przydało by się oko nacieszyć :cool3:

Posted

smallpati napisał(a):
ja nigdy, bo mi się nie chce nosić :eviltong:

leń : P

smallpati napisał(a):

noo z tym sie zgodzę :eviltong:
Wkurzasz się jak Gram cię nie słucha, a ty sama słuchasz rodziców :diabloti: jaka pani taki pies :eviltong:

pai nie ma mózgu, pati nie ma mózgu :evil_lol:
smallpati napisał(a):

hmm, to jak go łapałaś? tzn go nie łapałaś bo on zawsze na smyczy, może nie chce podchodzić za blisko bo wie że możesz go z znienacka złapać :razz: sama już nie wiem.
Może zamiast żarciem nakłoń go do powrotu czymś ciekawym z zewnątrz, jakimś patykiem, kamykiem nie wiem co on lubi.

jak sobie jeszcze biegał spokojnie bez głupienia(bo było też kiedyś tak, że po ulicy przy samochodach mogłam go puścić i nie bałam się że coś głupiego zrobi... :roll:) to przywoływałam go, dawałam smaka i dalej sobie biegał.
patyki i kamyki to on ma w de :cool1: strasznie polubił frisbee ale po rzucie w płot już go nie ma : P

smallpati napisał(a):

łatwa nie jest, bo nie łatwo w nerwach (nie krzycząc) wytłumaczyć coś psu :roll: chociaż przyznaje że nie jest jakoś trudna w prowadzeniu, szybko łapie i rozumie o co człowiekowi chodzi, ale dla początkującego właściciela raczej by się nie nadawała, nie nadaje sie dla kogoś wybuchowego, przy takim kimś miała by miazgę zamiast mózgu, byłaby cały czas wystraszona, ona jest wrażliwa psychicznie, bo fizycznie to można nią rzucać po ścianach :evil_lol: Wbrew pozorom nie łatwo jest uczyć bojaźliwego psa, zawsze musisz być dla niego oparciem, muszę ją wspierać i dodawać pewności, chociaż ona wcale nie jest taka bezradna, potrafi pokazać na co ją stać :diabloti:
a mój szczur to po prostu szkoda gadać, można się drzeć ile sie chce ale on ma zamknięte uszy :cool1: zależy w sumie kiedy. A lubi się o drzwi uderzyć, lubi wisieć zębami na koziołku, którego trzymam ja obracając się dookoła, lubi nawalanki z innymi psami, dzikus : P
smallpati napisał(a):

A czy jestem doświadczona, hmm raczej nie. Prowadziłam niewiele psów, doświadczony to może być trener a nie ja. Ja się wciąż uczę.

]prowadziłaś niewiele psów, ja tak naprawdę jednego :cool1:

smallpati napisał(a):

pewnie że nie. Ja nawet nie pisze jakie mam metody na swoją sukę, bo moja wredota jest całkiem inna niż twój pies. Ale Gram ma troszkę charakter jak Lacki, czyli w domu jest jak "pies dla inwalidy" nie opuszczał mnie na krok, ale na zewnątrz już bardziej niezależny. Owszem był odwoływany, ale jakoś go mało interesowało co ja robie, wolał "zapaszki" :diabloti: no i tak jak Gram miał błonę w uszach :evil_lol::evil_lol:

grami- pies dla inwalidy z błoną w uszach:evil_lol:
smallpati napisał(a):

hmm to już sama nie wiem :roll:
ja wiem, nie mam innego wyjścia :evil_lol: po prostu ćwiczenia, ćwiczenia, ćwiczenia... :roll:

Posted

betty_labrador napisał(a):

Gram jest w wieku dojrzewania jakos wiec pewnie stad jego wybryki, ale tez brakuje Wam wiezi, zeby zwraca na ciebie wieksza uwage ;)

kobieto, co ty gadasz : O gram 30 czerwca 2 lata kończy :roll:

Posted

[quote name='betty_labrador']te kury przypominaja Molinde :D

Gram jest w wieku dojrzewania jakos wiec pewnie stad jego wybryki, ale tez brakuje Wam wiezi, zeby zwraca na ciebie wieksza uwage ;)

o moze tez dodam pare fotek u mnie- to zajrzycie :P

jaką Molindą :mad: kury wcale Molindy nie przypominają, ona wygląda jak wiewiórka a nie jak kura :evil_lol:

A może Tinka dojrzewa i jej się pierniczy w głowie wszystko :eviltong:

co ty mi tu reklamę robisz dla swojej galerii :evil_lol:

pai nie ma mózgu, pati nie ma mózgu :evil_lol:

nooo, dopiero teraz to zauważyłaś :diabloti:

jak sobie jeszcze biegał spokojnie bez głupienia(bo było też kiedyś tak, że po ulicy przy samochodach mogłam go puścić i nie bałam się że coś głupiego zrobi... :roll:) to przywoływałam go, dawałam smaka i dalej sobie biegał.
patyki i kamyki to on ma w de :cool1: strasznie polubił frisbee ale po rzucie w płot już go nie ma :

hmm to nie wiem dlaczego teraz mu wali do głowy. Może suczki mu sie chce :diabloti:;)
To kup 2 latające ufo a nie jojcz :evil_lol:
moja mała dla kamyka życie by oddała :eviltong:

a mój szczur to po prostu szkoda gadać, można się drzeć ile sie chce ale on ma zamknięte uszy :cool1: zależy w sumie kiedy. A lubi się o drzwi uderzyć, lubi wisieć zębami na koziołku, którego trzymam ja obracając się dookoła, lubi nawalanki z innymi psami, dzikus : P

my też robimy świderka na zębach :diabloti: czasami też używam psa do czyszczenia podłogi, chwyci coś a ja nią szoruje po podłodze. Fajnie też jest jak wisi na zębach i tak się wierci że całym ciałem wali o meble albo ściany, super zabawa mówię ci :diabloti:

prowadziłaś niewiele psów, ja tak naprawdę jednego :cool1:

nie tak wiele. No w sumie przy pierwszym najgorzej. Mój pierwszy to miał masę błędów w zachowaniu przez złe wychowanie, oj joj wtedy się działo :diabloti: Na pewno się z książek nie nauczysz, najfajniej jest obserwować w tv jak to robią profesjonaliści i łapać metody od nich

grami- pies dla inwalidy z błoną w uszach:evil_lol:

ale tylko jak jest w domu, bo na zewnątrz to by np. ślepego prosto pod koła wsadził hehe

ja wiem, nie mam innego wyjścia :evil_lol: po prostu ćwiczenia, ćwiczenia, ćwiczenia... :roll:

nooo przede wszystkim ;)

pies pozujący do zdjęcia

widać naszą talię (według moon Moli jest otyła :diabloti:)

skok przez dziurę

Posted

Tinka:) napisał(a):
kobieto, co ty gadasz : O gram 30 czerwca 2 lata kończy :roll:

widocznie on z tych psów "wiecznie niedojrzałych" to takie opóźnienie w rozwoju :evil_lol: ale ciesz się bo moja wredota dojrzała jak miała 8 miesięcy :eviltong:

Posted

[quote name='smallpati']jaką Molindą :mad: kury wcale Molindy nie przypominają, ona wygląda jak wiewiórka a nie jak kura :evil_lol:

co ty mi tu reklamę robisz dla swojej galerii :evil_lol:

http://images34.fotosik.pl/285/a3466756c49e8526med.jpg

dobra ona jest podobna do kuro-lisa :P

hahaha a Ty small juz dojrzalas co?:>

bo nie chcesz zagaldac @

a to nie wiedzialam ze to skok przez dziure -bylam pewna ze ona pranie idzie zbierac :evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):

mi się i tak wszystko pierniczyć będzie :evil_lol::evil_lol:
smallpati napisał(a):

nooo, dopiero teraz to zauważyłaś :diabloti:

nie, ale dopiero teraz przyznałaś mi rację : P
smallpati napisał(a):

hmm to nie wiem dlaczego teraz mu wali do głowy. Może suczki mu sie chce :diabloti:;)
To kup 2 latające ufo a nie jojcz :evil_lol:
moja mała dla kamyka życie by oddała :eviltong:

suczki go nie kręcą, chociaż to dziwne bo jacki mają duży popęd seksualny :evil_lol:
dostalam przed chwilą kasę za sprzątanie wiec może coś w końcu zamówię : P ale z kolei zaraz na zakupy jadę :placz:

smallpati napisał(a):

my też robimy świderka na zębach :diabloti: czasami też używam psa do czyszczenia podłogi, chwyci coś a ja nią szoruje po podłodze. Fajnie też jest jak wisi na zębach i tak się wierci że całym ciałem wali o meble albo ściany, super zabawa mówię ci :diabloti:

mój ma za mało sierści do czyszczenia :cool1:
wiem że super, ale pies się nie męczy :evil_lol:

smallpati napisał(a):

nie tak wiele. No w sumie przy pierwszym najgorzej. Mój pierwszy to miał masę błędów w zachowaniu przez złe wychowanie, oj joj wtedy się działo :diabloti: Na pewno się z książek nie nauczysz, najfajniej jest obserwować w tv jak to robią profesjonaliści i łapać metody od nich

a co to za profesjonaliści w tv :cool1: już lepsze youtube : P
ostatnio oglądałam jacki z frisbee, masakra :loveu:

smallpati napisał(a):

ale tylko jak jest w domu, bo na zewnątrz to by np. ślepego prosto pod koła wsadził hehe

i jeszcze pokazał gdzie coś dobrego do jedzenia znaleźć można : P
Gram nie lubi mięsa, woli owoce : O kiedyś jak go jeszcze spuszczałam(:cool1:) dorwał się do czegoś w trawie, wiedziałam że tam leżał zdechły ptak no i leżał, ale obok niego zgniłe owoce no i je jadł :evil_lol:

smallpati napisał(a):
widocznie on z tych psów "wiecznie niedojrzałych" to takie opóźnienie w rozwoju :evil_lol: ale ciesz się bo moja wredota dojrzała jak miała 8 miesięcy :eviltong:

mój pies nie jest niedojrzały tylko głupi :evil_lol:

Posted

ja nigdy nie dojrzeje :diabloti::evil_lol:

bo teraz mało co na dogo siedzę, spędzam ostatnie chwile z Molą :placz:

a tak, tak bo zaczynało kropić i biegła ciotce pranie pozbierać :evil_lol:

Euro 2008 :loveu:

Posted

[quote name='Tinka:)']mi się i tak wszystko pierniczyć będzie :evil_lol::evil_lol:

już ci się pierniczy, większej szkody nie będzie :eviltong:

nie, ale dopiero teraz przyznałaś mi rację : P

oj tam, trzeba było wcześniej zauważyć to :evil_lol:

suczki go nie kręcą, chociaż to dziwne bo jacki mają duży popęd seksualny :evil_lol:
dostalam przed chwilą kasę za sprzątanie wiec może coś w końcu zamówię : P ale z kolei zaraz na zakupy jadę :placz:

ooo nie wiedziałam że Jacusie są takie napalone :diabloti: może faktycznie Gram jeszcze nie dojrzał ;)

Ja kasę zarobie za miesiąc :diabloti: hyhy ale nazamawiam badziejstw dla Moli, no i lustrzaneczka hyhy
A nie mówiłam, chyba jednak pojadę na 2 miesiące, ale po miesiącu przyjadę was odwiedzić, bo moja siostra co miesiąc przyjeżdża na pare dni :evil_lol: jak pojadę na 2 miesiące to kupie lustrzankę i wyremontuje sobie pokój :multi:

mój ma za mało sierści do czyszczenia :cool1:
wiem że super, ale pies się nie męczy :evil_lol:

moja ma tak prawie sierści do wycierania kurzu, ale nie martw się gładkowłose są idealne do polerowania paneli :diabloti:
Moja się męczy i odpoczywa 5 min, a później znów zwarta i gotowa do sprzątania, tyle że ja już nie mam siły jej podnosić :razz:

a co to za profesjonaliści w tv :cool1: już lepsze youtube : P
ostatnio oglądałam jacki z frisbee, masakra :loveu:

ja animal planet wiecznie oglądałam :loveu:
a widziałaś jacka i kurs na psa obronnego? świetnie wyglądał taki dupek jak rzucał się na rękaw :eviltong::evil_lol:

i jeszcze pokazał gdzie coś dobrego do jedzenia znaleźć można : P
Gram nie lubi mięsa, woli owoce : O kiedyś jak go jeszcze spuszczałam(:cool1:) dorwał się do czegoś w trawie, wiedziałam że tam leżał zdechły ptak no i leżał, ale obok niego zgniłe owoce no i je jadł :evil_lol:

hehe dobry jest
Moja nie rusza niczego co jest w trawie, nawet jak mi spadnie ciacho jak chciałam jej dać, to franca nie podniesie :razz: ale za to lubi się wytarzać w takiej pleśniawce :mad:
A dziś widziałam 2 zdechłe młode myszki, bo kot babci poluje i przynosi je, zostawia koło drzewa i idzie dalej, później pełno zwłok leży. Nie zauważyłabym ich bo to mysie dzieci ale Mola wywęszyła i ją bardzo interesowało, ale powiedziałam fee i odpuściła :multi:
mój pies nie jest niedojrzały tylko głupi :evil_lol:

jaka pani taki pies :eviltong:

czarne to moje ......

Posted

[quote name='betty_labrador']wiadomo jak wyżywa sie na własnej pani seksualnie to po co mu jakies suczki :P

wow Moli gra w pilke :-o

no baaa :evil_lol:
2 godziny w piłkę grała. Lubi każdego rodzaju piłki, a że tej nie mogła ugryźć bo twarda jest to za nią biegała cały czas :evil_lol:

Tosia nie gra?

Posted

[quote name='betty_labrador']Small nieeeeeeeeeeee.... nie przyjezdzaj za miesiac, bedzie spokoj na dwa :D

spokojnie, do ciebie nie przyjdę :diabloti: przyjdę tylko do Tinki :evil_lol:

Posted

[quote name='betty_labrador']wiadomo jak wyżywa sie na własnej pani seksualnie to po co mu jakies suczki :P
spadówa :evil_lol::evil_lol:

[quote name='smallpati']
już ci się pierniczy, większej szkody nie będzie :eviltong:
oj może być, może :evil_lol::evil_lol:
ooo nie wiedziałam że Jacusie są takie napalone :diabloti: może faktycznie Gram jeszcze nie dojrzał ;-)
już wiesz : P dojrzał, jacki zawsze takie goopie : P

Ja kasę zarobie za miesiąc :diabloti: hyhy ale nazamawiam badziejstw dla Moli, no i lustrzaneczka hyhy
A nie mówiłam, chyba jednak pojadę na 2 miesiące, ale po miesiącu przyjadę was odwiedzić, bo moja siostra co miesiąc przyjeżdża na pare dni :evil_lol: jak pojadę na 2 miesiące to kupie lustrzankę i wyremontuje sobie pokój :multi:
takiej to dobrze :cool1: a ja mam analoga i też mi zdjęcia wychodzą, nie ma tak łatwo jak w cyfrze :loveu:
moja ma tak prawie sierści do wycierania kurzu, ale nie martw się gładkowłose są idealne do polerowania paneli :diabloti:
Moja się męczy i odpoczywa 5 min, a później znów zwarta i gotowa do sprzątania, tyle że ja już nie mam siły jej podnosić :razz:
łeee, słaba jesteś :cool1:

ja animal planet wiecznie oglądałam :loveu:
a widziałaś jacka i kurs na psa obronnego? świetnie wyglądał taki dupek jak rzucał się na rękaw :eviltong::evil_lol:
ja też, ale tam nic takiego nie ma :razz:
a widziałam, wszystko z jackami widziałam, ale i tak frisbee wymiata : P

hehe dobry jest
Moja nie rusza niczego co jest w trawie, nawet jak mi spadnie ciacho jak chciałam jej dać, to franca nie podniesie :razz: ale za to lubi się wytarzać w takiej pleśniawce :mad:
A dziś widziałam 2 zdechłe młode myszki, bo kot babci poluje i przynosi je, zostawia koło drzewa i idzie dalej, później pełno zwłok leży. Nie zauważyłabym ich bo to mysie dzieci ale Mola wywęszyła i ją bardzo interesowało, ale powiedziałam fee i odpuściła :multi:
Gramowi trzeba powiedzieć fe zanim coś dorwie bo wtedy nie ruszy ; )

jaka pani taki pies :eviltong:
źle ci? :evil_lol: