Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czesc, wstawilas znow ta cudownea mordke :smile:

a ja zapomnialam smerfow obejrzec :-(

ojej traumatyczne przeżycie :diabloti::evil_lol:

dobrze ci tak :eviltong:

[quote name='BBeta']Co jej rzucasz, że tak skacze?

witam cię u mojego spasionego psa :diabloti:

kamyki albo piasek zlepiony, jak robią się kulki z niego (po nich ma tak brudno w japie) :evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):
bo mu na to nie pozwalasz pewnie :diabloti:
ja małą sama zachęcam do wariactw w piasku, błocie, wodzie itp bo wiem że ona to kocha :loveu: Nie mówię fee, fuj, ble itp jak się zmoczy czy wybrudzi, wybabra się to ją umyje i znów czysta

Mówisz tak Gramowi? może dlatego boi się wybrudzić

P.S to są zdjęcia z telefonu ;)

A niech se robi co chce tyle, że on nie lubi. Bo to taki francuski piesek :evil_lol: na kafelkach lub parkiecie się nie położy, bo w dupcię zimno, kałuże omija szerokim lukiem.

Posted

[quote name='Tinka:)']A niech se robi co chce tyle, że on nie lubi. Bo to taki francuski piesek :evil_lol: na kafelkach lub parkiecie się nie położy, bo w dupcię zimno, kałuże omija szerokim lukiem.

jeso co za pies :crazyeye: z nim to jak z księciem :roll:

[quote name='betty_labrador']small juz mnie nie lubi :cry: :cry: :cry:

ide sie powiesic :( :grab:

dać ci sznur czy jesteś samo wystarczalna? :diabloti:

jestem zła za historię z rysunkiem Komy :mad:

200 nam minęło
jak ten czas szybko biegnie :eviltong:

:smilecol:

Posted

smallpati napisał(a):
jeso co za pies :crazyeye: z nim to jak z księciem :roll:

żebyś wiedziała :evil_lol: francuski piesek. musi być miękko i ciepło, najlepiej jeszcze żeby pańcia głaskała :evil_lol:
Ze spaceru może od razu do łóżka wskoczyć, ewentualnie wytarcie łapek, nigdy nie wrócił tak brudny, żeby go kąpać trzeba było (chyba, że spacer z Leną, ale to przez nią, bo ona cała brudna :evil_lol:)

Posted

A to na moją sukę dama mówią :evil_lol:
kąpanie, a przynajmniej płukanie nóg i brzucha to 6 razy dziennie nawet jest :eviltong: ostatnio polubiła tarzanie się w śmierdzących rybach :evil_lol:
Ona błoto i piasek uwielbia, najlepiej jak jest jedno z drugim bo wtedy biegnie po błocie i wpada do piasku, ehhh ta mieszanka w siersc, super uczucie :diabloti:
Tyle dobrze że jak do domu wchodzi to czeka i nie ruszy się, dopóki nie będzie czysta :loveu:
Ze spaniem, hmm wiadomo kanapa i moja poduszka najlepsza, ale jak ją zrzucę to podłogą też nie pogardzi (nie ma innego wyjścia :diabloti:) ;)
Pływać lubi, ale najlepsze kąpiele w rzece to te gdzie obok wody jest pył i sucha ziemia :razz: bo super się do futra przylepia na mokro :diabloti:

Ale mi to wcale nie przeszkadza, lubię patrzeć ja jest szczęśliwa biegając po błocie, lubię wyraz jej pyska jak sie tarza w piesku i pyle :loveu: to nic że później siedzę 3h żeby ją doprowadzić do porządku :evil_lol:

Posted

cudne fotki:)
niemoge sie na nia napatrzec najlepszy jest ten jej pyzior:D taki słodki:)
a jaka ubrudzona jest szczęśliwa:):)
i jak fajnie skacze;)

Posted

Dlatego ciesze się, że nie mam długowłosego psa lubiącego się tarzać : P Grami tarza się tylko po jedzeniu żeby pyska wyczyścić :cool1: ale ja się ciesze, że on taki :loveu: każdego okrucha z ziemi podniesie, mówimy na niego często odkurzacz :evil_lol: do tego jeszcze pozuje do zdjęć :evil_lol:

Posted

betty_labrador napisał(a):
znajde sobie jakis sznur :D

jak to zła za historie z rysunkiem Komy? nie rozumiem?

za to że mi nie wierzyłaś że wiedziałam że to Koma ale nie napisałam :eviltong:

xxSweetGirl93xx napisał(a):
cudne fotki:)
niemoge sie na nia napatrzec najlepszy jest ten jej pyzior:D taki słodki:)
a jaka ubrudzona jest szczęśliwa:):)
i jak fajnie skacze;)

noo brudny pies to szczęśliwy pies :evil_lol:
Mola jest skoczkiem wyborowym, jeżeli ma się tylko dużo kamieni w ręce :eviltong:

Tinka:) napisał(a):
Dlatego ciesze się, że nie mam długowłosego psa lubiącego się tarzać : P Grami tarza się tylko po jedzeniu żeby pyska wyczyścić :cool1: ale ja się ciesze, że on taki :loveu: każdego okrucha z ziemi podniesie, mówimy na niego często odkurzacz :evil_lol: do tego jeszcze pozuje do zdjęć :evil_lol:

hehe ale za to dugowłose są cudne, jak im wiatr rozwiewa te pióra :loveu: mmm rozmarzyłam się :evil_lol: chyba zapuszczę Moli żeby miała dłuższą siersc :loveu:
Ona jest niejadkiem, więc nie ma się po czym tarzać, no jedynie po starych śledziach na zewnątrz :diabloti:
Śmieci z ziemi czy z podłogi nie ruszy w ogóle i bardzo dobrze bo nie chciałabym żeby jadła wszystko na zewnątrz, a tak mam spokój bo nic nie weźmie do japy, mój Lacky (spaniel) znów jadał wszystko co w trawce leżało, im starsze tym lepsze, dla mnie wcale nie było przyjemne to że musiałam mu z ryja śmierdzące mięso wyciągać :mad: którego z resztą bez walki nie chciał oddać, raz nawet wszamał worek foliowy bo pachniał mięsem :crazyeye::angryy:

Posted

smallpati napisał(a):

hehe ale za to dugowłose są cudne, jak im wiatr rozwiewa te pióra :loveu: mmm rozmarzyłam się :evil_lol: chyba zapuszczę Moli żeby miała dłuższą siersc :loveu:
Ona jest niejadkiem, więc nie ma się po czym tarzać, no jedynie po starych śledziach na zewnątrz :diabloti:
Śmieci z ziemi czy z podłogi nie ruszy w ogóle i bardzo dobrze bo nie chciałabym żeby jadła wszystko na zewnątrz, a tak mam spokój bo nic nie weźmie do japy, mój Lacky (spaniel) znów jadał wszystko co w trawce leżało, im starsze tym lepsze, dla mnie wcale nie było przyjemne to że musiałam mu z ryja śmierdzące mięso wyciągać :mad: którego z resztą bez walki nie chciał oddać, raz nawet wszamał worek foliowy bo pachniał mięsem :crazyeye::angryy:

no właśnie, i można je czesać, obcinać... :loveu::loveu: :evil_lol:
ale nie wiem, jak ludzie wyciągają z ciemnych długowłosych kleszcze jak mi na swoim ciężko znaleźć :razz:
mój też nie źre, chyba, że to się rusza :cool1: na puść lub fe puszcza wszystko, hallelujah :evil_lol:
mój lubi wylizywać worki foliowe po mięsie na grilla :cool1: :evil_lol:

Posted

noooo długowłose mmmm...:loveu::loveu::loveu: (ale 2 psa chce i tak krótkowłosego, jak na razie :diabloti:)
Ja bym z tym nie miała problemu bo u mnie nie ma kleszczy praktycznie w ogóle :multi: żaden z moich stworów nie miał.
W sumie na czarnym długowłosym nie ma tak źle, ja jak tylko poszłam do znajomych i przejechałam ręką po sierści to od razu wyczułam kleszcza, ja to mam do nich szczęście, gdzie nie pójdę do znajomych z psami to znajduje u nich kleszcza, a moja suka w ogóle ich nie łapie :loveu:
Wylizać a pochłonąć cały worek to różnica :mad:

Moli poluje na ptaki, kury, gołębie, wróble wszystko co lata :angryy: nie przeszłaby grzecznie bez smyczy jakby nie pogoniła ptaka :mad: ale to moja wina bo ją kiedyś zachęcałam do gonitw no i teraz mam :oops:muszę ją oduczyć

Posted

smallpati napisał(a):
za to że mi nie wierzyłaś że wiedziałam że to Koma ale nie napisałam :eviltong:

ah to!!!! :eviltong: o jasoo jakas Ty pamietliwa :P to sie fochaj jak se chcesz. Dzownie na poczte by odeslali do mnie rysunek Molindy :P

Posted

no właśnie, i można je czesać, obcinać... :loveu::loveu: :evil_lol:
ale nie wiem, jak ludzie wyciągają z ciemnych długowłosych kleszcze jak mi na swoim ciężko znaleźć :razz:

hmm ja mam czarna troche dlugowlosa sunie i powiem Ci ze mozna sie przyzywczaic ja czasem widze jak po niej laza jak lezy ode mnie jakis metr czy dwa. Poza tym glaszcze ja gesto i wtedy mozna latwo wyczuc kleszcze- ale tego sie mozna nauczyc, bo na pozcatku nie wiedzialam jak szukac kleszczy :)

Posted

mój ma najczęściej na ogonie, bo tam jest najwięcej sierści. jak nie znajdę od razu po spacerze to znajduję je zdechłe na Gramie bądź w pokoju. Mnóstwo tu kleszczy...
Duszka przez te durne stwory poroniła :placz:

hmm ja mam czarna troche dlugowlosa sunie i powiem Ci ze mozna sie przyzywczaic ja czasem widze jak po niej laza jak lezy ode mnie jakis metr czy dwa. Poza tym glaszcze ja gesto i wtedy mozna latwo wyczuc kleszcze- ale tego sie mozna nauczyc, bo na pozcatku nie wiedzialam jak szukac kleszczy :)

ja do swojego się przyzwyczaić nie mogę : P ale z kolei flaty nie mają aż tak dużo sierści jak np. niufki :roll:

Posted

no co Ty u Was tez duzo kleszczy? :-o u nas tez , moze obecnie nieco ucichly jakos ;) jak to poronila? przez babeszje?

no tak racja- nie wiem wlasnie jak wyciagac kleszcze np z niufka ;p

strasznie dużo... raz pies był 5min na łące i złapał 6 kleszczy... :roll:

chyba tak, już drugi raz ma... :roll::-(

może niufki nie łapią kleszczy? :razz: :evil_lol::evil_lol:

Posted

strasznie dużo... raz pies był 5min na łące i złapał 6 kleszczy... :roll:

chyba tak, już drugi raz ma... :roll::-(

może niufki nie łapią kleszczy? :razz: :evil_lol::evil_lol:

moze niufki plywaja w wodzie a tam kleszczy nie ma ;) szkoda -babeszja to okropna choroba- Tosca miala juz ja 4 razy :( ale zyje na szczescie i dawno jej nie miala (odpukac).

powiem Ci ze u mnie w okresach wysypu pies lapie dziennie srednio 30 i wiecej kleszczy- wiec 6 to nie duzo, serio ...

Posted

moze niufki plywaja w wodzie a tam kleszczy nie ma ;) szkoda -babeszja to okropna choroba- Tosca miala juz ja 4 razy :( ale zyje na szczescie i dawno jej nie miala (odpukac).

powiem Ci ze u mnie w okresach wysypu pies lapie dziennie srednio 30 i wiecej kleszczy- wiec 6 to nie duzo, serio ...

Grami jak narazie zdrowiutki cały czas :razz: odpukać.
nie wszystkie niufki zawsze pływają : P

ale 6 w ciągu 5min to dużo ; )

Posted

no tak wiem ze nie wszystkie niufki plywaja, tak smao jak nie wszystkie jacusie zagryzaja szczury zawodowo :D :P

no sporo na 5 min :)

a ja rysowalam ciagle kto zobaczy jak u mnie? :razz: small na Ciebie juz nie licze bo sie sfochalas :D

Posted

ah to!!!! :eviltong: o jasoo jakas Ty pamietliwa :P to sie fochaj jak se chcesz. Dzownie na poczte by odeslali do mnie rysunek Molindy :P

uraziłaś moją dumę :evil_lol:
A rysunek już dawno poszedł więc go nie odwołasz :diabloti:

no dokładnie, kwestia przyzwyczajenia. Ja jestem wyczulona na kleszcze, więc bez problemu je znajduje na czarnych czy białych psach. Znalazłam nawet u kundelka czarnego który ma mnóstwo sierści i podszerstka, ale jak jeździłam po nim ręką to wyczułam zgrubienie.

no tak racja- nie wiem wlasnie jak wyciagac kleszcze np z niufka ;p

z niufka? Prosto :diabloti: po każdym spacerze bierzesz grzebień i przeczesujesz dokładnie psa :evil_lol:

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: ile? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Żaden z moich psów nie miał nigdy kleszcza (a trzy z nich były czarne) u mnie w ogóle mało kleszczy występuje na szczęście :loveu: jak ja kocham Małopolskę :multi:

a ja rysowalam ciagle kto zobaczy jak u mnie? :razz: small na Ciebie juz nie licze bo sie sfochalas :D

a zasłużyłaś? :cool3:

Posted

smallpati napisał(a):
kamyki albo piasek zlepiony, jak robią się kulki z niego (po nich ma tak brudno w japie) :evil_lol:

Biedny pies, nawet jej piłki nie kupisz, kamieniami się musi bawić :shake: :diabloti: