NightQueen Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 i dwa ostatnie ;) moja całuśna, brudna paszcza :evil_lol: z małym błotkiem w środku :diabloti: i Molinda podskakująca Quote
betty_labrador Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 czesc, wstawilas znow ta cudownea mordke :) a ja zapomnialam smerfow obejrzec :( Quote
NightQueen Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 czesc, wstawilas znow ta cudownea mordke :smile: a ja zapomnialam smerfow obejrzec :-( ojej traumatyczne przeżycie :diabloti::evil_lol: dobrze ci tak :eviltong: [quote name='BBeta']Co jej rzucasz, że tak skacze? witam cię u mojego spasionego psa :diabloti: kamyki albo piasek zlepiony, jak robią się kulki z niego (po nich ma tak brudno w japie) :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 smallpati napisał(a):bo mu na to nie pozwalasz pewnie :diabloti: ja małą sama zachęcam do wariactw w piasku, błocie, wodzie itp bo wiem że ona to kocha :loveu: Nie mówię fee, fuj, ble itp jak się zmoczy czy wybrudzi, wybabra się to ją umyje i znów czysta Mówisz tak Gramowi? może dlatego boi się wybrudzić P.S to są zdjęcia z telefonu ;) A niech se robi co chce tyle, że on nie lubi. Bo to taki francuski piesek :evil_lol: na kafelkach lub parkiecie się nie położy, bo w dupcię zimno, kałuże omija szerokim lukiem. Quote
betty_labrador Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 small juz mnie nie lubi :cry: :cry: :cry: ide sie powiesic :( :grab: Quote
NightQueen Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 [quote name='Tinka:)']A niech se robi co chce tyle, że on nie lubi. Bo to taki francuski piesek :evil_lol: na kafelkach lub parkiecie się nie położy, bo w dupcię zimno, kałuże omija szerokim lukiem. jeso co za pies :crazyeye: z nim to jak z księciem :roll: [quote name='betty_labrador']small juz mnie nie lubi :cry: :cry: :cry: ide sie powiesic :( :grab: dać ci sznur czy jesteś samo wystarczalna? :diabloti: jestem zła za historię z rysunkiem Komy :mad: 200 nam minęło jak ten czas szybko biegnie :eviltong: :smilecol: Quote
Unbelievable Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 smallpati napisał(a):jeso co za pies :crazyeye: z nim to jak z księciem :roll: żebyś wiedziała :evil_lol: francuski piesek. musi być miękko i ciepło, najlepiej jeszcze żeby pańcia głaskała :evil_lol: Ze spaceru może od razu do łóżka wskoczyć, ewentualnie wytarcie łapek, nigdy nie wrócił tak brudny, żeby go kąpać trzeba było (chyba, że spacer z Leną, ale to przez nią, bo ona cała brudna :evil_lol:) Quote
NightQueen Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 A to na moją sukę dama mówią :evil_lol: kąpanie, a przynajmniej płukanie nóg i brzucha to 6 razy dziennie nawet jest :eviltong: ostatnio polubiła tarzanie się w śmierdzących rybach :evil_lol: Ona błoto i piasek uwielbia, najlepiej jak jest jedno z drugim bo wtedy biegnie po błocie i wpada do piasku, ehhh ta mieszanka w siersc, super uczucie :diabloti: Tyle dobrze że jak do domu wchodzi to czeka i nie ruszy się, dopóki nie będzie czysta :loveu: Ze spaniem, hmm wiadomo kanapa i moja poduszka najlepsza, ale jak ją zrzucę to podłogą też nie pogardzi (nie ma innego wyjścia :diabloti:) ;) Pływać lubi, ale najlepsze kąpiele w rzece to te gdzie obok wody jest pył i sucha ziemia :razz: bo super się do futra przylepia na mokro :diabloti: Ale mi to wcale nie przeszkadza, lubię patrzeć ja jest szczęśliwa biegając po błocie, lubię wyraz jej pyska jak sie tarza w piesku i pyle :loveu: to nic że później siedzę 3h żeby ją doprowadzić do porządku :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 znajde sobie jakis sznur :D jak to zła za historie z rysunkiem Komy? nie rozumiem? Quote
Sweet Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 cudne fotki:) niemoge sie na nia napatrzec najlepszy jest ten jej pyzior:D taki słodki:) a jaka ubrudzona jest szczęśliwa:):) i jak fajnie skacze;) Quote
Unbelievable Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Dlatego ciesze się, że nie mam długowłosego psa lubiącego się tarzać : P Grami tarza się tylko po jedzeniu żeby pyska wyczyścić :cool1: ale ja się ciesze, że on taki :loveu: każdego okrucha z ziemi podniesie, mówimy na niego często odkurzacz :evil_lol: do tego jeszcze pozuje do zdjęć :evil_lol: Quote
NightQueen Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 betty_labrador napisał(a):znajde sobie jakis sznur :D jak to zła za historie z rysunkiem Komy? nie rozumiem? za to że mi nie wierzyłaś że wiedziałam że to Koma ale nie napisałam :eviltong: xxSweetGirl93xx napisał(a):cudne fotki:) niemoge sie na nia napatrzec najlepszy jest ten jej pyzior:D taki słodki:) a jaka ubrudzona jest szczęśliwa:):) i jak fajnie skacze;) noo brudny pies to szczęśliwy pies :evil_lol: Mola jest skoczkiem wyborowym, jeżeli ma się tylko dużo kamieni w ręce :eviltong: Tinka:) napisał(a):Dlatego ciesze się, że nie mam długowłosego psa lubiącego się tarzać : P Grami tarza się tylko po jedzeniu żeby pyska wyczyścić :cool1: ale ja się ciesze, że on taki :loveu: każdego okrucha z ziemi podniesie, mówimy na niego często odkurzacz :evil_lol: do tego jeszcze pozuje do zdjęć :evil_lol: hehe ale za to dugowłose są cudne, jak im wiatr rozwiewa te pióra :loveu: mmm rozmarzyłam się :evil_lol: chyba zapuszczę Moli żeby miała dłuższą siersc :loveu: Ona jest niejadkiem, więc nie ma się po czym tarzać, no jedynie po starych śledziach na zewnątrz :diabloti: Śmieci z ziemi czy z podłogi nie ruszy w ogóle i bardzo dobrze bo nie chciałabym żeby jadła wszystko na zewnątrz, a tak mam spokój bo nic nie weźmie do japy, mój Lacky (spaniel) znów jadał wszystko co w trawce leżało, im starsze tym lepsze, dla mnie wcale nie było przyjemne to że musiałam mu z ryja śmierdzące mięso wyciągać :mad: którego z resztą bez walki nie chciał oddać, raz nawet wszamał worek foliowy bo pachniał mięsem :crazyeye::angryy: Quote
Unbelievable Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 smallpati napisał(a): hehe ale za to dugowłose są cudne, jak im wiatr rozwiewa te pióra :loveu: mmm rozmarzyłam się :evil_lol: chyba zapuszczę Moli żeby miała dłuższą siersc :loveu: Ona jest niejadkiem, więc nie ma się po czym tarzać, no jedynie po starych śledziach na zewnątrz :diabloti: Śmieci z ziemi czy z podłogi nie ruszy w ogóle i bardzo dobrze bo nie chciałabym żeby jadła wszystko na zewnątrz, a tak mam spokój bo nic nie weźmie do japy, mój Lacky (spaniel) znów jadał wszystko co w trawce leżało, im starsze tym lepsze, dla mnie wcale nie było przyjemne to że musiałam mu z ryja śmierdzące mięso wyciągać :mad: którego z resztą bez walki nie chciał oddać, raz nawet wszamał worek foliowy bo pachniał mięsem :crazyeye::angryy: no właśnie, i można je czesać, obcinać... :loveu::loveu: :evil_lol: ale nie wiem, jak ludzie wyciągają z ciemnych długowłosych kleszcze jak mi na swoim ciężko znaleźć :razz: mój też nie źre, chyba, że to się rusza :cool1: na puść lub fe puszcza wszystko, hallelujah :evil_lol: mój lubi wylizywać worki foliowe po mięsie na grilla :cool1: :evil_lol: Quote
NightQueen Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 noooo długowłose mmmm...:loveu::loveu::loveu: (ale 2 psa chce i tak krótkowłosego, jak na razie :diabloti:) Ja bym z tym nie miała problemu bo u mnie nie ma kleszczy praktycznie w ogóle :multi: żaden z moich stworów nie miał. W sumie na czarnym długowłosym nie ma tak źle, ja jak tylko poszłam do znajomych i przejechałam ręką po sierści to od razu wyczułam kleszcza, ja to mam do nich szczęście, gdzie nie pójdę do znajomych z psami to znajduje u nich kleszcza, a moja suka w ogóle ich nie łapie :loveu: Wylizać a pochłonąć cały worek to różnica :mad: Moli poluje na ptaki, kury, gołębie, wróble wszystko co lata :angryy: nie przeszłaby grzecznie bez smyczy jakby nie pogoniła ptaka :mad: ale to moja wina bo ją kiedyś zachęcałam do gonitw no i teraz mam :oops:muszę ją oduczyć Quote
betty_labrador Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 smallpati napisał(a):za to że mi nie wierzyłaś że wiedziałam że to Koma ale nie napisałam :eviltong: ah to!!!! :eviltong: o jasoo jakas Ty pamietliwa :P to sie fochaj jak se chcesz. Dzownie na poczte by odeslali do mnie rysunek Molindy :P Quote
betty_labrador Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Tinka:) napisał(a):no właśnie, i można je czesać, obcinać... :loveu::loveu: :evil_lol: ale nie wiem, jak ludzie wyciągają z ciemnych długowłosych kleszcze jak mi na swoim ciężko znaleźć :razz: hmm ja mam czarna troche dlugowlosa sunie i powiem Ci ze mozna sie przyzywczaic ja czasem widze jak po niej laza jak lezy ode mnie jakis metr czy dwa. Poza tym glaszcze ja gesto i wtedy mozna latwo wyczuc kleszcze- ale tego sie mozna nauczyc, bo na pozcatku nie wiedzialam jak szukac kleszczy :) Quote
Unbelievable Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 mój ma najczęściej na ogonie, bo tam jest najwięcej sierści. jak nie znajdę od razu po spacerze to znajduję je zdechłe na Gramie bądź w pokoju. Mnóstwo tu kleszczy... Duszka przez te durne stwory poroniła :placz: betty_labrador napisał(a):hmm ja mam czarna troche dlugowlosa sunie i powiem Ci ze mozna sie przyzywczaic ja czasem widze jak po niej laza jak lezy ode mnie jakis metr czy dwa. Poza tym glaszcze ja gesto i wtedy mozna latwo wyczuc kleszcze- ale tego sie mozna nauczyc, bo na pozcatku nie wiedzialam jak szukac kleszczy :) ja do swojego się przyzwyczaić nie mogę : P ale z kolei flaty nie mają aż tak dużo sierści jak np. niufki :roll: Quote
betty_labrador Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 no co Ty u Was tez duzo kleszczy? :-o u nas tez , moze obecnie nieco ucichly jakos ;) jak to poronila? przez babeszje? no tak racja- nie wiem wlasnie jak wyciagac kleszcze np z niufka ;p Quote
Unbelievable Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 betty_labrador napisał(a):no co Ty u Was tez duzo kleszczy? :-o u nas tez , moze obecnie nieco ucichly jakos ;) jak to poronila? przez babeszje? no tak racja- nie wiem wlasnie jak wyciagac kleszcze np z niufka ;p strasznie dużo... raz pies był 5min na łące i złapał 6 kleszczy... :roll: chyba tak, już drugi raz ma... :roll::-( może niufki nie łapią kleszczy? :razz: :evil_lol::evil_lol: Quote
betty_labrador Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Tinka:) napisał(a):strasznie dużo... raz pies był 5min na łące i złapał 6 kleszczy... :roll: chyba tak, już drugi raz ma... :roll::-( może niufki nie łapią kleszczy? :razz: :evil_lol::evil_lol: moze niufki plywaja w wodzie a tam kleszczy nie ma ;) szkoda -babeszja to okropna choroba- Tosca miala juz ja 4 razy :( ale zyje na szczescie i dawno jej nie miala (odpukac). powiem Ci ze u mnie w okresach wysypu pies lapie dziennie srednio 30 i wiecej kleszczy- wiec 6 to nie duzo, serio ... Quote
Unbelievable Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 betty_labrador napisał(a):moze niufki plywaja w wodzie a tam kleszczy nie ma ;) szkoda -babeszja to okropna choroba- Tosca miala juz ja 4 razy :( ale zyje na szczescie i dawno jej nie miala (odpukac). powiem Ci ze u mnie w okresach wysypu pies lapie dziennie srednio 30 i wiecej kleszczy- wiec 6 to nie duzo, serio ... Grami jak narazie zdrowiutki cały czas :razz: odpukać. nie wszystkie niufki zawsze pływają : P ale 6 w ciągu 5min to dużo ; ) Quote
betty_labrador Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 no tak wiem ze nie wszystkie niufki plywaja, tak smao jak nie wszystkie jacusie zagryzaja szczury zawodowo :D :P no sporo na 5 min :) a ja rysowalam ciagle kto zobaczy jak u mnie? :razz: small na Ciebie juz nie licze bo sie sfochalas :D Quote
NightQueen Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 betty_labrador napisał(a):ah to!!!! :eviltong: o jasoo jakas Ty pamietliwa :P to sie fochaj jak se chcesz. Dzownie na poczte by odeslali do mnie rysunek Molindy :P uraziłaś moją dumę :evil_lol: A rysunek już dawno poszedł więc go nie odwołasz :diabloti: betty_labrador napisał(a):hmm ja mam czarna troche dlugowlosa sunie i powiem Ci ze mozna sie przyzywczaic ja czasem widze jak po niej laza jak lezy ode mnie jakis metr czy dwa. Poza tym glaszcze ja gesto i wtedy mozna latwo wyczuc kleszcze- ale tego sie mozna nauczyc, bo na pozcatku nie wiedzialam jak szukac kleszczy :) no dokładnie, kwestia przyzwyczajenia. Ja jestem wyczulona na kleszcze, więc bez problemu je znajduje na czarnych czy białych psach. Znalazłam nawet u kundelka czarnego który ma mnóstwo sierści i podszerstka, ale jak jeździłam po nim ręką to wyczułam zgrubienie. betty_labrador napisał(a): no tak racja- nie wiem wlasnie jak wyciagac kleszcze np z niufka ;p z niufka? Prosto :diabloti: po każdym spacerze bierzesz grzebień i przeczesujesz dokładnie psa :evil_lol: betty_labrador napisał(a): powiem Ci ze u mnie w okresach wysypu pies lapie dziennie srednio 30 i wiecej kleszczy- wiec 6 to nie duzo, serio ... :crazyeye::crazyeye::crazyeye: ile? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Żaden z moich psów nie miał nigdy kleszcza (a trzy z nich były czarne) u mnie w ogóle mało kleszczy występuje na szczęście :loveu: jak ja kocham Małopolskę :multi: betty_labrador napisał(a): a ja rysowalam ciagle kto zobaczy jak u mnie? :razz: small na Ciebie juz nie licze bo sie sfochalas :D a zasłużyłaś? :cool3: Quote
BBeta Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 smallpati napisał(a):kamyki albo piasek zlepiony, jak robią się kulki z niego (po nich ma tak brudno w japie) :evil_lol: Biedny pies, nawet jej piłki nie kupisz, kamieniami się musi bawić :shake: :diabloti: Quote
Recommended Posts