Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Acctiually to tylko jak będziesz mnie potrzebować to daj znać, za niewielką opłatą :diabloti: wypożyczę Moli do aktu morderstwa

Tilia no w sumie racja, jaminki, bassety to też takie rozgrajdane łapki mają :evil_lol: Mi się to u Moli podoba, ale znalazłam na dogo wątek że ktoś się chciał tego pozbyć więc się troszkę wystraszyłam :roll: ale skoro to nie robi różnicy to niech sobie chodzi jak żaba :evil_lol:

Moli w ubranku pooperacyjnym, ciągle mi sie o pranie ociera :mad:

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

powinno mieć ubranko pooperacyjne w kolorze różowym :D :D :D
Postawa francuzka jest wadą u większości ras. Przy takiej postawie inaczej pracują kończyny, inaczej zużywają się chrząstki i męczą ścięgna, łapa jest TEORETYCZNIE bardziej narażona na urazy. Ale dotyczy to praktycznie tylko dużych, ciężkich psów, a i też niekoniecznie, sporo molosów ma takie lub o wiele gorsze łapy i nic się z tymi łapami złego nie dzieje. No i na wystawach jest to wada, może dlatego ktoś chciał "wyprostować" łapki? z resztą różne są też przyczyny takiego ustawienia łap.

Posted

ubranko jest zielone bo różowych nie było :evil_lol: żartuje, ona wcale nie jest taka słodka i różowa, róż jest niepraktyczny na naszych spacerach bo ona lubi kąpiele błotne, także w różach wychodzi tylko na smyczy :diabloti:

Nie wiem czy tamtego chcieli prostować bo był wystawowy czy jak, to był border collie. Zalecali mu ćwiczenia np. żeby pies szedł przed właścicielem i ciągną go itd. to był młody psiak, Moli już ma utwardzone kości więc nic pewnie by to nie dało, ale to nic.
Urazy łap to ona ma często :-( bo bardzo wariuje, tak że wiecznie coś sobie wbija, bo włazi wszędzie, albo źle skoczy i później kuleje, trudno ją upilnować. Później ją muszę masować bo chodzi poszkodowana :shake:

Posted

Jeśli młodemu psu krzywią się łapy to naleźy zacząćod zbadania mu krwi na poziom wapnia/fosforu no i konsultacji z ortopedą- może zalecić np zrobienie RTG kości łap, lub po prostu zmienić dietę. Dorosłemu psu raczej nic nie zmienisz.

no, zasiedziałam się w pracy- czas do domu, a po drodze trrruskaweczki :D :D :D

Posted

No to Wy macie coś bardziej praktycznego po operacji niż mieliśmy my - Pieg miał kołnierz, który nieustannie ściągał. Ale przynajmneij zyskiwałam na czasie. :evil_lol:

Posted

gops napisał(a):
hej :)
na ile tniesz maszynka molinde?
na 12mm? bo taka jet najdluzsza chyba koncowka w maszynkach ..:razz:

no coś ty na 12mm to by miała masakryczne długie włosy, tak jak ma na nogach :evil_lol:
grzbiet jadę na 3mm, ale i tak to nie tnie tak dokładnie, na moje oko to zostawia siersc długości 1,5cm. Tak się robi na Moli włosach bo ma miękkie i maszynka trudno je łapie.
szyje golę bez końcówki, samą tą metalową częścią ;) i dopiero wtedy ma bardzo krótką siersc, taką na niecały 1cm ;)
a czemu pytasz? nie wiesz którą końcówką golić? wypróbuj wszystkie, zaczynając od 12mm do najmniejszej, zobaczysz jaka długość ci odpowiada ;)

Bonsai napisał(a):
No to Wy macie coś bardziej praktycznego po operacji niż mieliśmy my - Pieg miał kołnierz, który nieustannie ściągał. Ale przynajmneij zyskiwałam na czasie. :evil_lol:

łoo Moli to w kołnierzu by w ogóle się nie poruszała, bo byłaby obrażona :evil_lol: Facetom gorzej założyć jest takie ubranko jak ma Moli bo oni mają pylka na środku więc by się w tym nie wysiusiał :evil_lol: chociaż ja Moli i tak ściągam to jak wychodzimy na zewnątrz, bo raz że na dworze się szwami, a dwa to nie chciała w tym siusiać (pewnie się bała że się obsika:eviltong:)
Ona już tak przywykła do tego ubierania ubranka, że od razu jak przyjdzie do domku to idzie do mnie i czeka aż ją ubiorę, chyba jej się to nawet podoba ;)

Posted

smallpati napisał(a):

Ona już tak przywykła do tego ubierania ubranka, że od razu jak przyjdzie do domku to idzie do mnie i czeka aż ją ubiorę, chyba jej się to nawet podoba ;)

Mój to by to najwyżej rozszarpał. :eviltong:

A na siusiaka zrobiłoby się dziurkę. :evil_lol:

Posted

Bonsai napisał(a):
Mój to by to najwyżej rozszarpał. :eviltong:

A na siusiaka zrobiłoby się dziurkę. :evil_lol:

Moli lubi chodzić w ubrankach :loveu:

jakbyś zrobiła dziurkę na siśka to dostałby się też do rany, bo psy mają dłuuugie jęzory :evil_lol:

A bo bym zapomniała :diabloti: Zamówiłam suczydłowi bluzę fioletową :loveu:

Posted

gops napisał(a):
no bo 12 juz rozwalil..ma taka siersc ze sie polamala na nim :diabloti:
i maszynk sie pospula wogole ale poszlam pozyczylam druga zaraz sprobuje go na 6 przejechac ;)

hehe co ty wyprawiasz z tymi maszynkami :evil_lol: ja mam swoją od grudnia i jeszcze działa ;)
próbuj próbuj, najwyżej przejedź go 3 :evil_lol:

Posted

no bo 12 juz rozwalil..ma taka siersc ze sie polamala na nim :diabloti:
i maszynk sie pospula wogole ale poszlam pozyczylam druga zaraz sprobuje go na 6 przejechac ;)

Posted

[quote name='gops']no bo 12 juz rozwalil..ma taka siersc ze sie polamala na nim :diabloti:

no nie źle :evil_lol: z Bastera ostry facet jest :eviltong:
Od kogo pożyczyłaś maszynkę? ciekawe czy ten ktoś wie do czego ci ona potrzebna :evil_lol:

[quote name='Tinka:)']:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

no co? :diabloti:

[quote name='betty_labrador']a truskaweczki to ja jadlam wczoraj, zanim Ty kupilas je dzis :D :)

http://images26.fotosik.pl/221/9fba22dde04c7226med.jpg wow jaka profesjonalna sesja zdjeciowa :D prawie jak do CKM :evil_lol:

Widze ze wątek o pielegnacji sie tu szerzy :cool3:

ja przedwczoraj też miłam truskawki, dziś też mam, co dziennie mam odkąd się pojawiły bo je uwielbiam :diabloti: po za tym mam jeszcze arbuza i duże zielone jabłuszko :loveu:

Pff moja gwiazda jest warta więcej niż byle CKM :diabloti::eviltong:

[quote name='Acctiually']Hejjjjjjjjjjjjjjjjj:)
Jak tam Moli:)??
Jak się ranka goi:)?

Heloł
Moli ma się coraz lepiej, dziś juz szalała w parku w "piaskownicy" (boisko pokryte piaskiem) :evil_lol:
ranka się goi bardzo dobrze, coraz mniejsza jest :multi:

później dam zdjęcia z szalonej wyprawy mojej wydry ;)

Posted

[quote name='Acctiually']To dobrze że szybko się goi:) O widać że już pełna życia szaleje:) Ale się słodko ubrudziła:loveu:

bardzo szybko dochodzi do siebie :multi: i bardzo dobrze bo sie już stęskniłam za moim wariatem :loveu:

słodko, ale zazwyczaj jak ma taką japę to idzie mi dać buziaka od razu i to juz nie jest słodkie :evil_lol:

skoczne psisko :diabloti:

Posted

bo mu na to nie pozwalasz pewnie :diabloti:
ja małą sama zachęcam do wariactw w piasku, błocie, wodzie itp bo wiem że ona to kocha :loveu: Nie mówię fee, fuj, ble itp jak się zmoczy czy wybrudzi, wybabra się to ją umyje i znów czysta

Mówisz tak Gramowi? może dlatego boi się wybrudzić

P.S to są zdjęcia z telefonu ;)

skoczna kolejka