NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 może są jeszcze w Tesco te obroże, musiałabyś zobaczyć sobie, 6zł płaciłam chyba za nią ;) Dla Moli musi być coś śmiesznego :) kolorowego :evil_lol: Nie chce Jacusia bo za mały, chce średniego albo dużego psa ;) tak 15kg i więcej :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 smallpati napisał(a):ten zielony taki dość żywy kolor, ta obroża jest z Tesco więc może kojarzysz? Wklejałam dawno temu zdjęcia tutaj w tej obroży ;) Krowy fajne ale chyba na moim maści Moli będą sie źle komponować, lepiej coś bardziej kolorowego ;) Nie jest prosto, wcale nie jest fajnie jak ciągle mama i siostra wyjeżdżają :-( W sumie to mam tylko Mole, później się dziwić że mam na jej punkcie bzika :evil_lol: Przygadywałam mamie o 2 psie i stanęło na słowach "Jakiego chcesz?" :eviltong: czyli nie jest źle, bo już nie ma stanowczego nie :evil_lol: chociaż tym się raduje :p też taką chcem :placz::placz: u Moli to tak, ale u Su jak najbardziej pasować będą :cool3: no u mnie też się dziwią :cool1: razem a obok siebie :roll: Jacusia weeź :evil_lol::evil_lol: Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 smallpati napisał(a):może są jeszcze w Tesco te obroże, musiałabyś zobaczyć sobie, 6zł płaciłam chyba za nią ;) Dla Moli musi być coś śmiesznego :) kolorowego :evil_lol: Nie chce Jacusia bo za mały, chce średniego albo dużego psa ;) tak 15kg i więcej :evil_lol: mały problemik- najbliższe Tesco jest w warszawie :cool1: to Bajgla : P albo bordera, bo ty lubisz z psem pracować :cool3: Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 Tinka:) napisał(a):mały problemik- najbliższe Tesco jest w warszawie :cool1: to Bajgla : P albo bordera, bo ty lubisz z psem pracować :cool3: uuu to pomarzyć możesz o zielonej obroży :eviltong: myślałam nad beaglem ale nie do końca mi się podobają z wyglądu i charakteru. nie mogę mieć też psa bardzo ruchliwego ze względu na Moli bo ona się boi takich wariatów :roll: kompletnie nie mam pojęcia jaką rasę bo kilka już odpadło po selekcji, jakbym małej nie miała to bym mogła mieć każdego ale teraz muszę barć pod uwagę ją ;) Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 smallpati napisał(a):uuu to pomarzyć możesz o zielonej obroży :eviltong: myślałam nad beaglem ale nie do końca mi się podobają z wyglądu i charakteru. nie mogę mieć też psa bardzo ruchliwego ze względu na Moli bo ona się boi takich wariatów :roll: kompletnie nie mam pojęcia jaką rasę bo kilka już odpadło po selekcji, jakbym małej nie miała to bym mogła mieć każdego ale teraz muszę barć pod uwagę ją ;) no mogę :placz: boi się? ale wszystkich? Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 Tinka:) napisał(a):no mogę :placz: boi się? ale wszystkich? nie wszystkich, ma wybrane wielkości i kształty psów których się boi panicznie. Przerażają ją labradory i beagle bo mamy strasznie wyjący przypadek w sąsiedztwie. nie lubi psów które podbiegają i skaczą bo chcą się bawić, ona jedyne z kim się bawi to ze mną :diabloti: lubi raczej małe lub średnie psy, które są spokojne, podchodzą, przywitają się i wtedy sobie z nimi maszeruje i sama zaprasza do zabawy, ale jak inny pies ja zacznie zapraszać pierwszy to się oburzy i idzie sobie :roll: taka humorzasta jest :eviltong: Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 Tinka:) napisał(a):czyli musi być coś spokojniejszego... pomyślę, może mi coś do głowy przyjdzie :razz: a sznaucer średniak? no sznup to jest jedna z opcji :loveu::loveu: Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 smallpati napisał(a):nie wszystkich, ma wybrane wielkości i kształty psów których się boi panicznie. Przerażają ją labradory i beagle bo mamy strasznie wyjący przypadek w sąsiedztwie. nie lubi psów które podbiegają i skaczą bo chcą się bawić, ona jedyne z kim się bawi to ze mną :diabloti: lubi raczej małe lub średnie psy, które są spokojne, podchodzą, przywitają się i wtedy sobie z nimi maszeruje i sama zaprasza do zabawy, ale jak inny pies ja zacznie zapraszać pierwszy to się oburzy i idzie sobie :roll: taka humorzasta jest :eviltong: czyli musi być coś spokojniejszego... pomyślę, może mi coś do głowy przyjdzie :razz: a sznaucer średniak? Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 Moli nie wychowa szczeniora i tu problem, ona jest bardzo uległa i to szczenie wychowa ją prędzej :roll: Mam złe skojarzenia z terrierami (irlandzkimi, walijskimi), walijski rzucił się na Moli :shake: a Mudik myślałam nad tą opcją, ale wolałabym krótszą siersc bo Mola pochłania mi dużo czasu na pielęgnacje Quote
WŁADCZYNI Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 sznupy też ruchliwe. Ale weź pod uwagę że to Moli jest duzia i wychowa sobie gluta:diabloti: Albo go zje. Moje następne szczęscie do jrt będzie i będę siać postrach w parku. Wymiziałam potwora. Terier irlandzki? Mudik? Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 smallpati napisał(a):no sznup to jest jedna z opcji :loveu::loveu: skazesz dzisiaj jak pchła jakaś :cool1: trafłam : P WŁADCZYNI napisał(a):sznupy też ruchliwe. Ale weź pod uwagę że to Moli jest duzia i wychowa sobie gluta:diabloti: Albo go zje. Moje następne szczęscie do jrt będzie i będę siać postrach w parku. Wymiziałam potwora. Terier irlandzki? Mudik? właśnie wydaje mi się, że jeżeli będzie znać psiaka od małego glutka to nie będzie się go bać a on będzie na nią uważał. mój to przyjazny do wszystkich piesów, dziwol jakiś bo jego mamusia to tylko okazji do jatki szuka :cool1: mudik miał być po sznupie : P Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 nie wiem jeszcze jakiego, nie prędzej ja za rok psa drugiego nie będę miała więc mam czas na przemyślenia ;) Quote
joanika Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Ja już jestem zdecydowana na drugiego psa :p za rok zawita do mnie śliczna sunia AT :loveu: teraz tylko kwestia wyboru hodowli i mnóstwo pytań do właścicieli AT. Dopiero po czasie zobaczyłam fotki Moli po zabiegu i przeczytałam co pisałyście (dużo tego), Najważniejsze że Moli już w domu i dobrze się miewa. Quote
NightQueen Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 joanika napisał(a):Ja już jestem zdecydowana na drugiego psa :p za rok zawita do mnie śliczna sunia AT :loveu: teraz tylko kwestia wyboru hodowli i mnóstwo pytań do właścicieli AT. Dopiero po czasie zobaczyłam fotki Moli po zabiegu i przeczytałam co pisałyście (dużo tego), Najważniejsze że Moli już w domu i dobrze się miewa. Nie za wcześnie na 2 psiaka? Ja chce psa jak Moli będzie starsza, bo rok to dzieciak jeszcze ;) Moli jest 2 dzień po zabiegu. Jest coraz żywsza (aż za bardzo, muszę ją ciągle pilnować żeby szwów nie rozerwała) wszamała mięsko z marchewką, serek żółty i połowę parówki :multi: zaczęła sama pic wodę z miski i nawet zrobiła kupkę :multi::multi: siusia regularnie. Robi się nieznośna jak zawsze :evil_lol: Jest coraz lepiej, jutro idziemy znów do kontroli. Mówiłam wam że płaciłam za sterylkę 250zł :crazyeye: za 5kg psiaka :-o do tego zapłaciłam 20zł za wizytę w sobotę i za ubranko 20 zł, a będą jeszcze następne wizyty :razz: sporo policzyli sobie. Quote
Unbelievable Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 strasznie dużo :cool1: i pierwszy raz słyszę żeby się za wizytę płaciło, u mojej cioci tego nie ma :cool1: Quote
NightQueen Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Tinka:) napisał(a):strasznie dużo :cool1: i pierwszy raz słyszę żeby się za wizytę płaciło, u mojej cioci tego nie ma :cool1: Małe miasto więc więcej zdzierają na usługach weterynaryjnych :angryy: no ale trudno, niech biorą ile chcą ważne żeby Moli była zdrowa i żeby się szybko goiło (na co nie narzekam) ;) nie płaci się za wizytę tylko za środek przeciwbólowy i antybiotyk Quote
Unbelievable Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 smallpati napisał(a):Małe miasto więc więcej zdzierają na usługach weterynaryjnych :angryy: no ale trudno, niech biorą ile chcą ważne żeby Moli była zdrowa i żeby się szybko goiło (na co nie narzekam) ;) nie płaci się za wizytę tylko za środek przeciwbólowy i antybiotyk moje miasto też duże nie jest ; ) dokładnie- zdrowie najważniejsze, a jak za leki to ok ; ) Quote
betty_labrador Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 u mnie na wsi tez malo ludzia i w ogole, a za wizyte jeszcze nigdy nie wziąłm :cool1: tez jestem z lekka zdziwona ;) ale cóż. Ale np za sterylke niewazne jakiej wielkosci psa biora tez 250 zl, a za kota 150. Natomiast pociesz sie ze w Wawie za sterylke psa potrafia zedrzec nawet 350 zl i wiecej ;) (nie wiem jak z kotem :roll:) jak sie ma Molaczek nasz kochany? Quote
gops Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 witanko :multi: dawno nas nie bylo ale to tylko dlatego ze was tez u nas dawno nie bylo i mi sie zapomnialo :eviltong: ale nadrobilam wszysko i fotki piekne :loveu: Quote
NightQueen Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 [quote name='Tinka:)']moje miasto też duże nie jest ; ) dokładnie- zdrowie najważniejsze, a jak za leki to ok ; ) dziś byłam na kolejnej wizycie i znów 15zł poszło ;) no ale trudno się mówi. [quote name='betty_labrador']u mnie na wsi tez malo ludzia i w ogole, a za wizyte jeszcze nigdy nie wziąłm :cool1: tez jestem z lekka zdziwona ;) ale cóż. Ale np za sterylke niewazne jakiej wielkosci psa biora tez 250 zl, a za kota 150. Natomiast pociesz sie ze w Wawie za sterylke psa potrafia zedrzec nawet 350 zl i wiecej ;) (nie wiem jak z kotem :roll:) jak sie ma Molaczek nasz kochany? No jakby doliczyć kasę za wizyty to zapłaciłam 285 zł (20zł ubranko), a jeszcze czeka nas wizyta jedna :razz: Moleczek ma się dobrze, rozwydrzyła się i wszystkich wykorzystuje :mad: nie chce jeść z miski tylko z ręki koza mała, wodę tak samo, czyste lenistwo :evil_lol: ale jak się wykuruje to nie będzie miała tak dobrze :diabloti: Dziś dostała jeszcze antybiotyk i miała mierzona temperaturę i jest dobrze :multi: Pogadałam z panią Ewą (wet) chyba 30 min, tak o wszystkim, gadałyśmy o ropomaciczu i o pseudo hodowlach i mówiła że kiedyś przyszedł do niej właściciel z suką z ropomaciczem i powiedział że ma ją tak leczyć żeby mogła mieć szczeniaki :crazyeye: bo jemu nie potrzebny pies bez macicy :angryy: bo na takiego szkoda pieniędzy na jedzenie :angryy::angryy: [quote name='gops']witanko :multi: dawno nas nie bylo ale to tylko dlatego ze was tez u nas dawno nie bylo i mi sie zapomnialo :eviltong: ale nadrobilam wszysko i fotki piekne :loveu: Witaj ;) Mnie u was dawno nie było bo zjechała się rodzina i nie miałam czasu siedzieć na dogo w ogóle praktycznie, ale już nadrabiam ;) A to Molinda wczoraj (2 dzień po sterylce) odpoczywa Ona potrafi się tak przekręca że wyplątuje się z tego ubranka :-o wyciąga przednie łapy a ma przecież sznurki tak dopasowane i ściśnięte że to praktycznie nie możliwe :crazyeye: no ale to jest cała Mola kombinator :evil_lol: co dziwne wcale tego nie robi żeby się dostać do rany, tylko ma taką zabawę :mad: Quote
betty_labrador Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 ale kochana psiunia :loveu: Pogadałam z panią Ewą (wet) chyba 30 min, tak o wszystkim, gadałyśmy o ropomaciczu i o pseudo hodowlach i mówiła że kiedyś przyszedł do niej właściciel z suką z ropomaciczem i powiedział że ma ją tak leczyć żeby mogła mieć szczeniaki bo jemu nie potrzebny pies bez macicy bo na takiego szkoda pieniędzy na jedzenie :roll::roll::roll: :angryy::angryy: :shake: :shake: Quote
NightQueen Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 dokładnie pomyślałam sobie to samo :angryy: Byłam na poczcie i przelałam pieniążki ;) Quote
Tepes Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Ojojoj witamy naszą pooperacyjną ślicznotkę:) Jak tam u niej?? Quote
NightQueen Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 [quote name='Acctiually']Ojojoj witamy naszą pooperacyjną ślicznotkę:) Jak tam u niej?? u niej dobrze, aż za dobrze. Wykończy mnie ona kiedyś :evil_lol: nauczyła się wykorzystywać wszystkich po zabiegu. NIe je z miski tylko z reki, wodę też trzeba jej podawać z ręki, ale jak nikogo nie ma to pije z miski :mad: Trzeba ją nosić bo siądzie i udaje że dalej nie dojdzie. Uduszę ją, bo ściemnia, nic jej nie jest ale udaje żeby być w centrum zainteresowania bo ona to kocha :evil_lol: Quote
Recommended Posts