Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='smallpati']
a tak tak agentki :evil_lol::evil_lol: a pochrzaniło mi się z atomówkami :eviltong:

na jakiś czas zaprzestałam robienia banerów bo mi się nie chce, a po za tym czasu nie mam, cieplutko sie robi wiec ciągle z psiura siedzę na zewnątrz
Jak mogłaś je pomylić!:shake:

Leń i włóczęga! :diabloti:
[quote name='Tilia']
Small, czym lejesz suczysko, że na kleszcze masz 3 miesiące spokoju??? te które znam daja na kleszcze 3-5 tygodni...
właśnie... i mam w takim plastikowym zakraplaczu, a nie w strzykawce...

http://images25.fotosik.pl/192/53e0572829e19ea4med.jpg
chyba dostała zgłoszenie od Jerrego :evil_lol:

Posted

[quote name='anne269']Co za śliczniasty pyszczolek:loveu:
http://images23.fotosik.pl/192/b0642269fb541697med.jpg
A to, to normalnie królewna lew:lol:

Witamy ;) po raz pierwszy :multi:
kocica z niej :evil_lol:

[quote name='Vitka']Moli się uśmiecha:loveu::loveu::loveu: Jak cię gdzieś zobaczę z Moli to uważaj bo ci ją ukradnę :megagrin::megagrin::megagrin:

ani się waż kraść mi psa, bo naśle na ciebie cale wojsko i NKWD :eviltong:
I tak musiałabyś mnie najpierw ukraść żeby mieć i ja, bo ona wszędzie jest ze mną (na poczcie, w sklepie) :eviltong:

[quote name='betty_labrador']czesc, witamy sie. Dopiero wstalam :roll:

tej to dobrze :diabloti:

[quote name='Tilia']http://images34.fotosik.pl/212/f458c8e64fb1f94fmed.jpg - piesek z kreskówki ;)

Small, czym lejesz suczysko, że na kleszcze masz 3 miesiące spokoju??? te które znam daja na kleszcze 3-5 tygodni...

hehe mogła by grac w bajce pt. Najgłupsze psy świata :eviltong: dziś przechodzi sama siebie, zaraz ja uduszę :mad: dostała jakiegoś głupa do głowy :angryy: szczeka jak porąbana

Dostaje, zaraz ci przepisze co ma w książeczce o ile sie doczytam co tam pisze :eviltong:
pewnie źle to napisze bo lekarz jak to lekarz ma nieczytelne pismo :mad: FIPANIL SPOF ON (?) chyba coś takiego to jest ;)

[quote name='aleb']http://images34.fotosik.pl/212/f458c8e64fb1f94fmed.jpg
Śliczna Moli :loveu:

W mojej galerii wkrótce pojawią się zdjęcia twojej ulubienicy Ery :evil_lol: ;)

no wreszcie :multi: ile to człowiek sie musi nacierpieć, ile wyczekać :mad: No masz szczęście bo już planowałam zamach na ciebie :evil_lol:

wpadnę pooglądać moją kochaną Erusie :loveu:

właśnie... i mam w takim plastikowym zakraplaczu, a nie w strzykawce...

ona to ma w butelce, ale na szczypawkę odciąga żeby lepiej sie jej zakraplało,

Posted

Small jest napisane a nie pisze ;);) A to chodziło Ci o fipronil ,to jest w takiej tubce.Ja kupuje na duże psy i strzykawką dzielę na wszystkie:razz::razz::razz::cool3:

Posted

ani się waż kraść mi psa, bo naśle na ciebie cale wojsko i NKWD :eviltong:
I tak musiałabyś mnie najpierw ukraść żeby mieć i ja, bo ona wszędzie jest ze mną (na poczcie, w sklepie) :eviltong:

Hmmm.... pies dobrze strzeżony :loveu:

Posted

Mudik napisał(a):
Small jest napisane a nie pisze ;);) A to chodziło Ci o fipronil ,to jest w takiej tubce.Ja kupuje na duże psy i strzykawką dzielę na wszystkie:razz::razz::razz::cool3:

ale mowicie o kroplach na kleszcze?

gdzie kupujesz i po ile?????

Posted

Mudik napisał(a):

:P mówię nie poprawną polszczyzną :evil_lol:
Byc może to ten płyn, nie wiem bo nie mogę sie doczytać ;)
Ja kupuje u weta, ona ma to w butelce i do szczykawki naciąga, w szczykawce mam dawkę do 15 kg

Vitka napisał(a):
Hmmm.... pies dobrze strzeżony :loveu:

no oczywiscie :D:D Jeszcze BOR zatrudnię :diabloti:

betty_labrador napisał(a):
ale mowicie o kroplach na kleszcze?

gdzie kupujesz i po ile?????

Oj Betti nie czyta lektury :mad: stronę wcześniej pisałam ile płace, ale napisze ci raz jeszcze ;) Kupuje u weta i place 15 zł za dawkę do 15 kg

Posted

Fipronil to substancja czynna zawarta np we Frontline, czy w Fiprexie, ale nie działa 3 miesięcy na kleszcze, tylko standardowo- 3-5 tygodni. Na pchły faktycznie dłużej, ale jeśli macie kleszcze w okolicy lepiej nie ryzykuj. Fipronil jest z resztą składnikiem preparatu rolniczego na stonkę ziemniaczaną ;) jest tani i jak ktoś ma dużo psów to faktycznie bardzo opłaca się kupować butle tego preparatu i dawkować na psy.

Posted

Ja podaje Moli dawkę do 15 kg a ona wazy 5, w tamtym roku miała go na 3 miesiące i przez ten czas ani pół kleszcza nie miała, a chodzi po polach, lasach i w miejscach obleganych przez kleszcze. Może to właśnie przez większą ilość kropli jaka jej daje, ale naprawdę działało 3 miesiące ;) W ciągu roku zakrapiam ja 2 razy, (teraz i później od razu po 3 miesiącach, wiec na cały okres pchelno-kleszczowy :evil_lol: i jest czyściutka, spanielowi też tak podawałam i też go nic nie podgryzało)

Posted

Small, Fipronil nie działa odstraszająco. On zabija kleszcza, jak kleszcz napije się krwi - czyli w ciągu 24-48 godzin od wgryzienia się. Być może po prostu macie mało kleszczy w okolicy, zazdroszczę :)

Posted

mimo tego że ona jest zakropiona ja po każdym spacerze (w lesie czy innym niebezpiecznym miejscu) przegrzebuje jej sierść i nic dotąd nie znalazłam ;)
nie wiem czy tak mało, bo już kilkakrotnie w tamtym roku i juz raz w tym roku znalazłam kleszcza u psa który nam towarzyszył a nie był zakropiony, nie wiem czy to wybitne szczęście Moli czy skutek działania preparatu :p w każdym bądź razie ja i Molinda jestem zadowolona :evil_lol:

I reszta pstryków ;)

szczery uśmieszek :loveu: (zobaczcie jak ona ma dziwnie nosek ubarwiony, ma brązową kreskę na środku, w rzeczywistości dużo jaśniejsza jest )

taki mam wielki jęzor

Babciu a dlaczego masz takie ogromne uszy? :diabloti:

padł pies

z dziadostwem w pysku, blleee

Posted

[quote name='smallpati']

szczery uśmieszek :loveu: (zobaczcie jak ona ma dziwnie nosek ubarwiony, ma brązową kreskę na środku, w rzeczywistości dużo jaśniejsza jest )

mój też tak ma, aczkolwiek jak się ociepliło ściemniała mu i jest ledwo widoczna.

Posted

[quote name='Tinka:)']mój też tak ma, aczkolwiek jak się ociepliło ściemniała mu i jest ledwo widoczna.

Ona jak malutka była to miała czarny a później jej wyjaśniał i ma taki śmieszny pasek, ale uwielbiam całować ja w to miejsce :loveu::loveu:

suczydło kombinujące żeby wejść do ścieku :angryy:

ściemnia że tam jej coś wpadło

i już wlazła wredna Małpa :mad: a żeby tylko nogi pomoczyć :angryy: a cuchła jakby wyszła ze stajni z krowami :shake:

pies w błocie, pies szczęśliwy

ściemnia że mnie nie widzi, ale patrzy żebym jej nie uciekła czasem

Posted

nom kupie mu:) tylko musze porozmawiac z mamą co do wzorku na nich:P hehe:)
bo mama chce czerwone a ja chce niebieskie:D
hehe:P
ale sie moli cieszyła jak przyszła pewnie:)) cała brudna i wesoła:)

Posted

gops napisał(a):
ile moli ma w klacie? :diabloti:

ona ma 43cm, a jak zarośnie to 45 :evil_lol:

xxSweetGirl93xx napisał(a):
nom kupie mu:) tylko musze porozmawiac z mamą co do wzorku na nich:P hehe:)
bo mama chce czerwone a ja chce niebieskie:D
hehe:P
ale sie moli cieszyła jak przyszła pewnie:)) cała brudna i wesoła:)

heh no to trzymam kciuki za konfrontacje i twoja wygrana :diabloti:

pewnie ona sie zawsze cieszy jak wchodzi do wody czy błota, ale ja za to wściekła jestem :angryy:

Posted

smallpati napisał(a):
heh no to trzymam kciuki za konfrontacje i twoja wygrana :diabloti:

pewnie ona sie zawsze cieszy jak wchodzi do wody czy błota, ale ja za to wściekła jestem :angryy:

heh:) dzieki:)
bo jak chłopiec to niebieskie;P czerwone ma juz jedne:P niebieskie moze na czarnej sierści mało widoczne bedą ale mi sie podobają:) pogadam z mamą tylko .........

heh:) nie dziwie sie że jestes "zła" bo musisz ja wykąpac:P a ona i tak sie cieszy:P heh:) to samo mam z kabim on zawsze specjalnie przbiegnie przez środek kałuży:P taki juz urok psiaków:):)

Posted

ja bym mu kupiła szelki w wzorek z krowimi łatami :loveu:

zła jestem, bo zawsze się urządzi jak mam z nią gdzieś jechać, i później wiecznie ludzie myślą ze ona taka ubrudzona ciągle chodzi :razz:

Posted

gops napisał(a):
alez ona szerokoklatna :loveu: to szelki Mki w takim razie?

hehe M-eczka jak nic :evil_lol::evil_lol:

dziwne nie, takie krótkie nogi a taka szeroka klata :evil_lol: ale w tali ma juz malutko, ale nie wiem ile