Unbelievable Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 smallpati napisał(a):ooo szkoda :roll: faktycznie głupie babsko z niej jest rude, wredne :evil_lol::evil_lol: Quote
NightQueen Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Tinka:) napisał(a):rude, wredne :evil_lol::evil_lol: noo rudzi to są wredni :diabloti: Żebyście mi tu o Moli nie pozapominali to dzisiejszy spacerek :loveu: Aaaa bym zapomniała :) dziewczyna ma nową fryzurę ;) tak wygląda Mola prosto od fryzjera (czyli mnie) :evil_lol: błaganie o rzucenie kamyczka :mad: no i pogoń :evil_lol: zakończona skokiem w błotko :diabloti: kolejna prośba kamyczkowa pies jedzący trawe ominę trochę historii bo mam zdjęcia nie po kolei, w każdym bądź razie taka była zmęczona w połowie spaceru :loveu: Quote
NightQueen Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Historia psa który chciał złapać lecący kamień, a pod nogami miał ich miliony :evil_lol: wyskok poleciałooooo :diabloti: nie dobra pani tak daleko rzuca i jak odmówić takim oczom :loveu: Tak wygląda Moli której przerwało się zabawę żeby powtórzyć komendę leżeć :diabloti: ale już chwile po komendzie dalej fruwamy Quote
Sweet Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Śliczna Moli:) zreszta jak zawsze:) A gdzie kupowałas jej szelki?? bo bardzo mi sie podobaja a kabiemu chciałam nowe kupic:P Quote
NightQueen Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 szelki hmm gdzie ja je kupiłam :evil_lol: aaa wiem już :p ja je zamówiłam na allegro bo akurat były ale są w innych sklepach internetowych i są różne wzory :) to są szele z firmy rogz na tych stronach możesz je zamówić www.animalia.pl www.zoolandia.pl www.zoozakupy.pl www.pelna-miska.pl www.czterylapy.pl www.nasze-zoo.nazwa.pl albo kupić w Poznaniu w Zoo Natura C.H. Marcelin Quote
Sweet Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 smallpati napisał(a):szelki hmm gdzie ja je kupiłam :evil_lol: aaa wiem już :p ja je zamówiłam na allegro bo akurat były ale są w innych sklepach internetowych i są różne wzory :) to są szele z firmy rogz na tych stronach możesz je zamówić www.animalia.pl www.zoolandia.pl www.zoozakupy.pl www.pelna-miska.pl www.czterylapy.pl www.nasze-zoo.nazwa.pl albo kupić w Poznaniu w Zoo Natura C.H. Marcelin hehe:) A jaki masz rozmiar?? bo ja nie wiem jakie kabi by musiał miec bo na jego nie ma rozmiaru... i chyba s albo m by musiał miec... A zobacze w necie:) tylko musze znaleźć gdzie najtańsze beda:P A mogłabym sie przejechac do poznania Go C.H marcelin ale to na końcu miasta jest:P a autobusem nie wiem jak dojechac:P a mamy nie bede naciągac na taka wyprawe bo powie ze coś wymyślam:P hehe:) Zobacze w necie narazie:):) Quote
NightQueen Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 w necie w sumie lepiej bo większy wybór jest ;) my mamy 16mm ale nie wiem co to za rozmiar, chyba S :p One mają dość dużą regulacje, więc można zmiejszac albo powiększać, a ile ma Kabi w klacie? Quote
Sweet Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 smallpati napisał(a):w necie w sumie lepiej bo większy wybór jest ;) my mamy 16mm ale nie wiem co to za rozmiar, chyba S :p One mają dość dużą regulacje, więc można zmiejszac albo powiększać, a ile ma Kabi w klacie? nom:) tylko gorzej jak kupie za małe albo za duże;P ale lepiej za duże bo mozna zmniejszyć:P i mysle ze M chyba powinnam mu kupic:P On ma w klacie ok.40 cm:):P duży jest:P hehe:) Quote
NightQueen Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Moli też ma M sprawdziłam teraz, S będzie za mała bo jest do 32cm w klacie, ;) M kosztuje ok 40 zł Quote
Sweet Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 smallpati napisał(a):Moli też ma M sprawdziłam teraz, S będzie za mała bo jest do 32cm w klacie, ;) M kosztuje ok 40 zł :) to kabi takie same by musiał miec:P hehe;) No w necie sa wszystkie za 40:) Quote
NightQueen Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Moli ma 43 w klacie :) czyli na pewno Kabi będzie miał M dobra ;) Mi się udało kupić na allegro za 33 ale raz tylko były wystawione, poznej ich nie widziałam Quote
NightQueen Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Reszta zdjęć żyraffaaa :evil_lol: grzebu, grzebu łapką :diabloti: no i łapiemy kamyki skaczemy do góry jak kangury :multi: gdzie on leci? Quote
Sweet Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 smallpati napisał(a):Moli ma 43 w klacie :) czyli na pewno Kabi będzie miał M dobra ;) Mi się udało kupić na allegro za 33 ale raz tylko były wystawione, poznej ich nie widziałam A to napewno beda dobra kabiemu:) musze mu kupic niedługo:) tylko musze odłożyc troche kasy na nie w sumie to mam 40zł ale chciałam cały komplet ze smyczką dorazu to bedzie jakies 70zł prawie wiec wiesz.. no ale kupie mu:) ale narazei sie wstrzymam:) dzisiaj dostał od mamy smyczke automatyczną zwykłą czerwoną i szelki takie ze smyczka ale one mnie sie tak nie podobaja że nie wiem... musze mu jakies ładne kupic bo te mi sie nie podobają... takie w jakoby indiaństiw wzorki;/ nie lubie takich...;/ Quote
NightQueen Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 wiem że dużo kasy na to idzie ;) (sama mam manie kupowania obroży i smyczy :diabloti:) Mi się nie podobają w ogóle te wzorki indiańskie :shake: widzę że mama też lubi psie zakupy :evil_lol: mogłaś jej od razu pokazać wzory z rogz'a może by sie skusiła :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 hehehe jakie sweetasne foteczki :loveu: a o mnie small juz zapomnialas :( Quote
NightQueen Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 small jest brzydka i nie zagląda do Beti ale small sie poprawi :roll: tylko pierwsze sobie idzie pooglądać STEP UP 2 (trzeci raz w dni dzisiejszym) :diabloti: a później small będzie robić nowe rasy psów w the sims 2 zwierzaki :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 smallpati napisał(a): błaganie o rzucenie kamyczka :mad: Żeby mojego Grama tak łatwo było zająć :placz: smallpati napisał(a): ominę trochę historii bo mam zdjęcia nie po kolei, w każdym bądź razie taka była zmęczona w połowie spaceru :loveu: właśnie... mojemu nic nie robi 3 godz biegania :placz::placz: dalej by chciał :mad: po spacerze nawet spać nie pójdzie :razz: Quote
Sweet Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 smallpati napisał(a):wiem że dużo kasy na to idzie ;) (sama mam manie kupowania obroży i smyczy :diabloti:) Mi się nie podobają w ogóle te wzorki indiańskie :shake: widzę że mama też lubi psie zakupy :evil_lol: mogłaś jej od razu pokazać wzory z rogz'a może by sie skusiła :evil_lol: No niestety:P ale na nasze ubrania tez troche idzie kasy:P No ja najlepiej to bym wyrzuciła te indiaństie wzorki ale nie bede taka.. mówiłam mamie że nie ma kupowac ale ona sie uparła;/ ochydne to jest.. no tak jakoś ją wzięło żeby kupic:P najgorsze jak bede musiała jej oddac te 80zł:p hehe to bedzie śmiesznie.. a jak chce jej te z rogz kupic to musze sama bo mama powiedziała ze jak chce inne to mam sobie sama kupic:P trudno:) No a jeszcze mocne sa te szelki?? a przed wszystki to do czego zaczepia sie smyczke to kółeczko???? śliczne te foty co dodałas:D Quote
NightQueen Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Tinka:) napisał(a):Żeby mojego Grama tak łatwo było zająć :placz: właśnie... mojemu nic nie robi 3 godz biegania :placz::placz: dalej by chciał :mad: po spacerze nawet spać nie pójdzie :razz: ją tylko zajmiesz kamykiem i patykiem, nic innego jej nie interesuje, nawet zabawki które nosze jak głupia w kieszeniach a ona się i tak nimi nie bawi :shake: Ona raczej się szybko męczy, nie trzeba jej wiele a juz zipie, z tym że nawet taka zmęczona nie ma dość biegania :p, biega a jęzor ciągnie sie za nią 2 metry dalej :evil_lol: xxSweetGirl93xx to zacznij zbierać pieniążki :evil_lol: Szelki są bardzo mocne, kółko solidne :p Ludzie prowadzą owczarki na takich szelkach i wytrzymują bo to dobra firma więc nie powinno się z nimi nic stać :p Quote
Sweet Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 O to dobrze:) pieniązki mam tylko przkonać mame na zakup przez internet ze napewno bedą dobre kabiemu:P hehe:) no nic bede próbowac:) Quote
Unbelievable Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 smallpati napisał(a):ją tylko zajmiesz kamykiem i patykiem, nic innego jej nie interesuje, nawet zabawki które nosze jak głupia w kieszeniach a ona się i tak nimi nie bawi :shake: mój to tylko ptaki, myszy i psy :angryy: smallpati napisał(a): Ona raczej się szybko męczy, nie trzeba jej wiele a juz zipie, z tym że nawet taka zmęczona nie ma dość biegania :p, biega a jęzor ciągnie sie za nią 2 metry dalej :evil_lol: mój zipie tylko przy 30 stopniach gorąca :evil_lol::evil_lol: smallpati napisał(a):xxSweetGirl93xx to zacznij zbierać pieniążki :evil_lol: Szelki są bardzo mocne, kółko solidne :p Ludzie prowadzą owczarki na takich szelkach i wytrzymują bo to dobra firma więc nie powinno się z nimi nic stać :p mój Gram jeszcze nie porwał- polecam :diabloti: Quote
NightQueen Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 xxSweetGirl93xx napisał(a):O to dobrze:) pieniązki mam tylko przkonać mame na zakup przez internet ze napewno bedą dobre kabiemu:P hehe:) no nic bede próbowac:) to powodzenia życzę :evil_lol: i trzymam kciuki obiema rękami ;) Tinka:) napisał(a):mój to tylko ptaki, myszy i psy :angryy: mój zipie tylko przy 30 stopniach gorąca :evil_lol::evil_lol: Moli też na ptaszki i kotki poluje ale ja mam z nią dobry kontakt więc ona się bardziej interesuje mną i to czym ja rzucam niż to co gdzieś biega czy lata, chociaż czasami ją poniesie i biegnie na oślep ale jest odwołalna, więc nie mam problemu z tym ;) Moli jest szybka ale kiepska na długie odległości, szybko pada, ale równie szybko się regeneruje, po za tym te 12 cm nogi to troszkę problemowe są bo nie współpracują z jej ochotą na bieganie tak jak by chciała :evil_lol: Quote
NightQueen Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 Właśnie wróciłam z wystawy zwierząt - tak naprawdę to była zwykła giełda :angryy: To co tam zobaczyłam to straszne, do teraz nie mogę się uspokoić :angryy: Jak ludzie mogą robić coś takiego i jeszcze bezczelnie twierdzą że kochają zwierzęta :placz: Ale po kolei: Tata zaproponował mi że pojedziemy na wystawę zwierząt hodowlanych (króliki, gołębie, kaczki, kury ...) do Pszczyny, a ja że uwielbiam zwierzaki z przyjemnością pojechałam, wstęp 5 zł od osoby (żałuje że tam wchodziłam). Przeszłam przez bramę i patrze na dzień dobry masa ptaków w ciasnych klatkach bez wody i jedzenia, z których cześć próbuje odfrunąć (przy tym prawie łamiąc sobie skrzydła) a cześć jest tak zestresowana i osowiała ze sie nie rusza w ogóle :-( Już miałam dość, nawet mój tata który do najwrażliwszych nie należy był w szoku ze tak trzymają ptaki, idę dalej, przebijam się pomiędzy tłumami ludzi (tylko ludzi że ktoś ciągle nadeptuje mi na stopę, popycha i dobija do klatek ze zwierzakami) z tego tłumu wypatruje coś czarnego w pudle, patrze mały cocker spaniel :placz: góra 5 tygodni, tak osowiały że nie reaguje na żadne dotyki (taki tłum ludzi przechodzi i go dotyka a on nic) biedny leży bez ruchu w pudle kartonowym, oczywiście zero wody :angryy:głaskałam go a on nic, był ogromnie zestresowany, Ja już dostaje nerwicy i miałam zrąbać młodego chłopaczka który z nim był ale tłum mnie wypchał dalej :-( Idziemy dalej, przechodzę ostrożnie miedzy klatkami i mijam 50 gołębi w klatce o długości 50cm, gdzie ptak siedzi na ptaku, pawie w klatkach gdzie nie mogą wstać, bo klatka za niska, mijam gęś w torbie i głowa jej wystaje na zewnątrz bo tak jest dopięta zamkiem od torby ze nie może sie ruszyć, były też ptaki egzotyczne np. żako w klatce gdzie nie mógł się nawet poruszyć (ciekawe czy legalne to było, czy mieli certyfikat na niego):placz: pełno bestialstwa i tyle :angryy: Dochodzę i widzę psiaki w misce na pranie, 3 bernardynki w malej misce, psy osowiałe, zero jakiej kolwiek reakcji jeden leżący na drugim psie :placz: Stoi małżeństwo- pseudo właściciele i się mnie pyta czy pieska nie chce (myślał że młoda głupia to sobie szczeniaczka kupi bo taki słodki ) no to ja z nerwami już się pytam ile mają szczeniaki, facet mówi 5 tygodni, mi się aż miękko pod kolanami zrobiło :shake: Już cała zdenerwowana mówię że to za wcześnie, a facet na to że szczeniaki im już w domu przeszkadzają i nie mają co z nimi zorbie, ja oczywiście posypałam tekstem, że nie powinno sie takich maluchów sprzedawać itd. a oni mi na to że one już same jedzą :angryy: ja im wyjechałam że psy będą mieć zrąbaną psychikę itd. to się nic nie odezwali, ja już prawie z łzami w oczach poszłam dalej :placz: Jeszcze nie przeszłam 3m od bernardynów i patrze coś białego w kartonie, taki lisek tylko biały, okazało się że to szpic niemiecki, szczenie starsze, miał kilka miesięcy, jak podeszłam bliżej to nie mogłam uwierzyć w to co widzę, psiak był tak przerażony że trząsł się cały :placz: podeszłam i zaczęłam go głaskać, a to biedactwo patrzyło na mnie z takim bólem i strachem w oczach, załzawione oczka, mi łzy poleciały, chętnie bym go wykupiła ale jaki to miało by sens?! :angryy: Jak znów by sobie rozmnożyli sunie bo sie szczeniaczki sprzedały :shake: Tak mi go żal było, ciągle widzę ten jego biedny wzrok :placz: Jak można być aż taką bestią żeby do tego dopuścić :shake: Przecież to niewyobrażalne. Wyszłam z stamtąd, mój tata był w szoku po postu i sam powiedział że by nie kopił zwierzaka tam, ja jeszcze bardziej zła, zrozpaczona, rozżalona, sama nie wiem co to za uczucie było, jedno jest pewne, nigdy, prze nigdy nie kupie zwierzaka na giełdzie :angryy: Nie mam dużo zdjęć bo nie wolno było robić, więc potajemnie zrobiłam kilka telefonem, ale nie mam niestety psiaków, i zwierząt które były w tych najgorszych warunkach :shake: tu są gołębie z lokami (ta klatka była jedna z lepszych gdzie były dobre warunki) upchane gołębie w jednej klatce :placz: (na zięciach nie widać za bardzo, ale na żywo wyglądało to strasznie, ptaki nie mogły sie ruszać :shake:) żeby koguty ładnie wyglądały to je przywiązywali za nogi i stały na klatkach z innymi zwierzakami tak ryby leżały od rana :-( Quote
gops Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 ....straszne :shake: poprostu niewiem nawet jak to skomentowac bez brzydkich wyrazow :-( ja nie jezdze na takie gieldy wlasnie dlatego bo pewnie bym nie wytrzymala ..a w jakim miescie byla ta gielda? ja bylam w pruszczu gdanskim i jest to samo..:angryy: Quote
NightQueen Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 tragedia po prostu, najśmieszniejsze że to legalne jest :shake: Trzeba by było zrobić coś z tym bo to jest niewyobrażalne :angryy: To w Pszczynie było Quote
Recommended Posts