Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja dopiero 29 czerwca po szkole :eviltong: musze sie pilnie uczyc do konca a nie tak jak wy :evil_lol:

pewnie tak moje tez myslaly ze wiosna a tu snieg spadl :roll:

Posted

gops napisał(a):
ja dopiero 29 czerwca po szkole :eviltong: musze sie pilnie uczyc do konca a nie tak jak wy :evil_lol:

pewnie tak moje tez myslaly ze wiosna a tu snieg spadl :roll:

:P my tez sie pilnie uczymy:evil_lol:
tylko robimy sobie odpoczynek podczas szkoły:D:D
nie można sie przecież przemęczac:D
A we włoszech tez fajnie:)
Moi rodzice byli:):):)
Ja za to na wakacje chyba potem nigdzie nie jade:( ale w końcu coś za coś...:)

Posted

ja zostalam obudzona szklanka wody mineralnej na mej twarzy :roll: oczywiscie super jest miec rodzenstwo :roll:

ja mam jeszcze dzialke na wsi i po wloszech jade na reszte wakacji na dzialke ze znajomymi no i oczywiscie biore moje psiny :razz:

Posted

O to fajnie masz;) ja nie mam działki bo w domku mieszkam:P
znaczy mam działke:P nad morzem ale tam nic nie ma tylko trawa wiec wiesz;p hehe:) na namiot mozna jechac tylko daleko od morza;/
To sie twoje psiny wybiegają:D:D

Posted

no baster juz od 10 lat ze mna tam jezdzi a kelli to beda pierwsze wakacje :)

ja mam ta dzialke na mazurach nad jeziorem i domek jest :) ale mieszakm w bloku tak wogole :roll:

Posted

Mudik napisał(a):
Surowe?, skąd masz?

nie to jest wędzone ;) surowych chyba nie ma w sprzedaży, albo są bardzo rzadko, ja suce nie daje surowego mięsa bo go nie przyswaja, a po za tym gdzieś czytałam że psiak może się zarazić jakaś choroba od surowego mięsa, ale nie pamiętam jaka to nazwa była

Posted

Pewnie masz na myśli chorobę Ajuszkiego (od wieprzowiny surowej-ale to bardzo rzadka choroba)
Ale wygląda to ucho jak surowe;-)
Pozdrawiamy i Zapraszamy
P.S ta obroża od taks jest boska

Posted

no możliwe że ona tak się nazywała ;) ja mam szczęście do rzadkich chorób więc wole nie ryzykować :p
Już byłam u was w galerii kilka razy ale się nie ujawniałam :)
wasza obroża od taks też fajna (ta z tasiemek)

Posted

gops napisał(a):
o foteczki :multi: piekniaste :loveu: a jakie wielkie to ucho :evil_lol: na dwa dni jej starczy :evil_lol:

jakie dwa dni, ona ma to ucho już 4 dni :evil_lol::evil_lol:

Posted

Moje by w pół godziny pochłoneły a sucz jeszcze szybciej chyba:evil_lol:
To miło ,że bywasz, a tę obrożę to specjalnie chciałam w kolorach narodowych mojej rasy:lol:
Pozdrawiamy!

Posted

Mudik napisał(a):
Moje by w pół godziny pochłoneły a sucz jeszcze szybciej chyba:evil_lol:
To miło ,że bywasz, a tę obrożę to specjalnie chciałam w kolorach narodowych mojej rasy:lol:
Pozdrawiamy!

fajny pomysł z ta obrożą ;)
Bywamy u ciebie ale traz obiecuję że się będę ujawniać :evil_lol:

gops napisał(a):
small 4 dni?? moj baster ma wedzone kosci ktore maja po 40 cm dla psow srednich i zjada w dwa dni :evil_lol:

Moli jest niejadkiem, ucho i tak szybko zjada :diabloti: ona 4 dni go ma, a jeszcze jej została połowa ;) bo ona nie gryzie tego tylko liżę i czeka aż się samo rozpuści-leń mały :evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):
nie to jest wędzone ;) surowych chyba nie ma w sprzedaży, albo są bardzo rzadko, ja suce nie daje surowego mięsa bo go nie przyswaja, a po za tym gdzieś czytałam że psiak może się zarazić jakaś choroba od surowego mięsa, ale nie pamiętam jaka to nazwa była

czesc smallllll :loveu::loveu::loveu:

fajną łapówkę dałąś nową :p

Co do choroby, faktycznie istenieje, główne skupisko jest w wielkopolsce podobno. Ale i tak choroba rzadka-jak napisała Mudik. Tosca jest na Barfie 3 lata juz, i je od poczatku wieprzowine..jakos ryzykuje i jest ok ;) ale wiadomo strach zawsze jest. To choroba atakująca układ nerwowy. Świnie na nią rzadko chorują, najczęściej są jej nosicielami. Choroba Aujeszkyego jest niestety nieuleczalna :shake:

jak po świętach Pati? :multi: