betty_labrador Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Przykro z powodu tylu nieszczęść :( Oby mama wyzdrowiała! Duużo zdrówka Patiku dla Ciebie i najbliższych. Kciuki trzymamy z Tosia! Oskar to Twój piesio? :) Quote
NightQueen Posted March 31, 2013 Author Posted March 31, 2013 Dziękuje za wsparcie, życzenia ze zdrowiem jej się przydadzą i to bardzo. Mam nadzieje że wszystko w końcu dojdzie do normy i zła passa się skończy. Oskar to nie mój pies, przychodzi co jakiś czas na strzyżenie a raczej golenie, bo sypie się z niego włos okrutnie (widać na zdjęciach) i właściciele nie dają sobie z nim rady, więc co jakiś czas golimy go bo to zmniejsza wypadanie włosa. Quote
wedara Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Zdrówka ! I głowa do góry ;) Grunt to nigdy się nie poddawać ;) Quote
NightQueen Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 Problemów końca nie ma :shake: W sobotę coś się stało Moli, zaczęła kuleć, w ogóle nie stawała na łapie, myślałam że musiała przy skoku czy chodzeniu nogę źle postawić więc czekałam, od niedzieli do dziś kuleje, zrobi kilka kroków i podnosi nogę do góry, trzyma ją luźno i na niej nie staje w ogóle :roll: Byłam z nią przed chwilką u weterynarza, posprawdzał i póki co sam nie wie co to jest, mówi że wydaje mu się, aczkolwiek pewny nie jest że ma luźne kolano, dostała zastrzyki, w sumie to nie wiem co to jest - tolfedyna, betamol(y?), linko-spectin i vitamin AD3E, do piątku mam ją obserwować, jak się nie poprawi to będzie miała robione RTG :roll: Dwa lata temu miała zabieg rekonstrukcji rzepki ale w drugiej nodze - prawej, teraz znów lewa noga. Ja przez nią kiedyś oszaleję, przez te jej rewelacje zdrowotne :shake: Pojechałam do weta z mamą i pierwszy i ostatni raz ją zabrałam ze sobą :mad: bo poopowiadała panu jaka to ja nie jestem zła bo psa dokarmiać nie pozwalam :diabloti: co gorsze pan weterynarz powiedział że Moli wcale nie jest za gruba, tzn. mogła by schudnąć ale to co na dogo wszyscy oceniają na tłuszcz jest faktycznie zbitą tkanką mięśniową :diabloti: pod luźną skórą tłuszczu nie ma i co prawda ja o tym wiedziałam, ale moja mama nie musiał, teraz mi zacznie dokarmiać psa ze zdwojoną siłą :angryy: Quote
Amber Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Jak ma coś z nogą to powinna nie ważyć zbyt dużo. Może spróbuj to przetłumaczyć mamie ;) Quote
NightQueen Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 [quote name='Amber']Jak ma coś z nogą to powinna nie ważyć zbyt dużo. Może spróbuj to przetłumaczyć mamie ;)[/QUOTE] nie waży aż tak dużo przy jej wzroście Taa przetłumacz mamie jak pan wet powiedział że jest w sam raz :mad: Quote
Rinuś Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='NightQueen']nie waży aż tak dużo przy jej wzroście Taa przetłumacz mamie jak pan wet powiedział że jest w sam raz :mad: ahhh pamiętam te problemy...Brutus jest od poniedziałku ze mną u mamy i już przytył :shake: Quote
betty_labrador Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 ojezu, najgorsze jak mama rozpieszcza pieska bo tak lubi jeść chlebek, miesko :P czemu żałować zwierzaczkowi :roll: ludzie maja czekoladki a piesek też musi mieć coś od życia ... :eviltong: I jak Moli z łapka? coś dalej wiadomo? Quote
dog193 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Ach, jakie te szczeniaczki są fajne :loveu:... u kogoś innego :diabloti: Quote
NightQueen Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 [quote name='vege*']twoje toto? :)[/QUOTE] w życiu :diabloti: nigdy więcej takiego szczeniaka :evil_lol: młoda jest psem siostry [quote name='dog193']Ach, jakie te szczeniaczki są fajne :loveu:... u kogoś innego :diabloti:[/QUOTE] fajne? okropna jest - je, sika, je sika, śpi, sika, je, sika, a jak trzeba żeby była spokojna to włącza jej się ADHD i lata i pląta się pod nogami :mad: chodzi i jojczy, wiecznie musi być w centrum uwagi, żeby do niej ciućkli a jak to robimy to ma nas w nosie :diabloti: ale ciućkać trzeba bo jojczy :evil_lol: masakra jakaś... nie ogarniam szczeniąt kompletnie, jak będę brała psa dla siebie to już takiego 6 miesięcy i w górę, to to jest tragedia, ale i tak jest zaj***ta :loveu: Quote
vege* Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 [quote name='NightQueen']w życiu :diabloti: nigdy więcej takiego szczeniaka :evil_lol: młoda jest psem siostry [/QUOTE] Hahaha, a już myślałam, ze sobie Beagle'a sprowadziłaś do domu :evil_lol: Quote
dog193 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 No to mówię, że są fajne u kogoś :diabloti: Takim mogę ttiać, mojego jak był mały miałam ochotę zabić :D Quote
NightQueen Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 [quote name='vege*']Hahaha, a już myślałam, ze sobie Beagle'a sprowadziłaś do domu :evil_lol:[/QUOTE] musiałoby być coś ze mną nie tak :diabloti: beagla nigdy :evil_lol: [quote name='dog193']No to mówię, że są fajne u kogoś :diabloti: Takim mogę ttiać, mojego jak był mały miałam ochotę zabić :D[/QUOTE] wiesz u siostry to tak jak u siebie praktycznie i już mam momentami małej dość, ale plus taki że kup sprzątac nie muszę :diabloti: Ona jeszcze jest w tym w miarę fajnym wieku, za niedługo będzie okropna jak zęby zaczną ją swędzieć, a już się przyczepia spodni i sznurówek. No i póki co jest nie kumata, mówisz do niej, a ona nic :evil_lol: Ja się kompletnie odzwyczaiłam od takich niekumatych psów, jak coś powiem Moli to od razu wiadomo o co chodzi i polecenie wykonane, a tu dupa, mówię i mówię i nic Quote
dog193 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Zachciało wam się beagla, to macie :diabloti: Jupi akurat ogarniał od początku, nie było tak, że mówiłam do dupy :evil_lol: On był zainteresowany kontaktem. Tylko też był trochę starszy, ciekawe czy to ma znaczenie :D Quote
vege* Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 [quote name='NightQueen']musiałoby być coś ze mną nie tak :diabloti: beagla nigdy :evil_lol: [/QUOTE] Ja też bym się na bajgla nie zdecydowała bo ani to ładne (jak dorosłe) ani zbytnio mądre :diabloti::diabloti::evil_lol::evil_lol: Quote
NightQueen Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 [quote name='dog193']Zachciało wam się beagla, to macie :diabloti: Jupi akurat ogarniał od początku, nie było tak, że mówiłam do dupy :evil_lol: On był zainteresowany kontaktem. Tylko też był trochę starszy, ciekawe czy to ma znaczenie :D[/QUOTE] nie nam :mad: ja się całkowicie odciełam od wyboru rasy, powiedziałam bierzcie co chcecie, bo mnie denerwowali :diabloti: tyle że pojechałam do hodowli i szczeniaka wybierałam sama, ale o rasie nie decydowałam, więc żałować nie będę ja a oni :eviltong: Wiek ma duże znaczenie, ona ma fiu bziu w głowie, dla niej to zaczyna się etap socjalizacji z człowiekiem, Jupi już miał to za sobą, ale to też inny charakter całkiem, ona bardziej zajęta jest wąchaniem, szukaniem, zadzieraniem z kotem niż człowiekiem ;) ALE !!! sygnalizuje potrzeby już :-o biegnie pod drzwi balkonowe i drapie szybę, oczywiście nie zawsze uda jej się dobiec, ale i tak jestem mega zaskoczona, bo to nawet szybciej niż moja M. co jest mega wyczynem :evil_lol: Quote
NightQueen Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 [quote name='vege*']Ja też bym się na bajgla nie zdecydowała bo ani to ładne (jak dorosłe) ani zbytnio mądre :diabloti::diabloti::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] a to czy ładne to kwestia gustu, ja w beaglach tez nie gustuję ale dużo też zależy od danego osobnika czy mi się podoba czy nie, a rodziców ma fajnych, lekkich, zgrabnych, zwłaszcza mamusia, taka drobniutka jest ;) A dodatkowo ona ma mało białego, przewaga to czarny więc to też dla mnie na plus, zobaczymy co wyrośnie, zapowiada się fajnie jak na beagla :evil_lol: zresztą wszystko co ja wybieram rośnie na super psa :diabloti: Quote
vege* Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 [quote name='NightQueen']a to czy ładne to kwestia gustu, ja w beaglach tez nie gustuję ale dużo też zależy od danego osobnika czy mi się podoba czy nie, a rodziców ma fajnych, lekkich, zgrabnych, zwłaszcza mamusia, taka drobniutka jest ;) A dodatkowo ona ma mało białego, przewaga to czarny więc to też dla mnie na plus, zobaczymy co wyrośnie, zapowiada się fajnie jak na beagla :evil_lol: zresztą wszystko co ja wybieram rośnie na super psa :diabloti: uwielbiam skromność :diabloti: Quote
NightQueen Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 [quote name='vege*']uwielbiam skromność :diabloti:[/QUOTE] a co będę ściemniać :diabloti: moja M. jet mega inteligentnym i usłuchanym psem, Jupi rośnie na fajnego sportowego psiaka, więc i młoda musi wyrosnąć na grzeczną suczkę żeby pasowała właścicielom :eviltong: Quote
Abietis Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Jaka ona jest słodka:loveu: Szczeniaki potrafią sobą zauroczyć. Quote
NightQueen Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 Grillowanie w stylu Dory :) fafelki moje :D Quote
Recommended Posts