Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='C&B']Całkiem fajna, widocznie Bułki tak mają :evil_lol:

Ja nie biorę grzywa dlatego, ze jest grzywem, biorę psa z konkretnego skojarzenia, jeżeli się nie urodzi suka pp to nie wiem czy zdecyduję się na inny miot ;) no chyba, że będzie równie fajny :lol:

haha ja bym łysego nie chciała, tzn ładne są niektóre ale jak pomyślę że musiałabym to smarować filtrami, uważać na zadrapania itp. to by mnie pogięło :evil_lol: ale faktycznie są takie osobniki które mega mi się podobają i jak na nie patrze to sobie myślę że chciałabym takiego, ale na szczęście mam zdrowy rozsądek :diabloti:

[quote name='whiteterrier']Masz Westa z miękkim włosem :D
Przynajmniej na zdjęciach się wydaje miękki :>

Włos ma zbliżony do shih tzu, może nie tak gęsty i nie kołtuni się tak bardzo, ale w dotyku dość podobny
Ona ma fajne, sterczące kudły zaraz po kąpaniu, wtedy ma głowę jak west, później opadają i już nie ma tak ładnie :evil_lol:

[quote name='pcheelkaa']Śliczna mała :smile:

[quote name='Sonkowa']http://i1087.photobucket.com/albums/j473/88NightQueen/DSC_2743-2.jpg słodziak :loveu:

dziękuje ;)

Posted

[quote name='NightQueen']haha ja bym łysego nie chciała, tzn ładne są niektóre ale jak pomyślę że musiałabym to smarować filtrami, uważać na zadrapania itp. to by mnie pogięło :evil_lol: ale faktycznie są takie osobniki które mega mi się podobają i jak na nie patrze to sobie myślę że chciałabym takiego, ale na szczęście mam zdrowy rozsądek :diabloti:
[/QUOTE]Ciekawi mnie kto tak robi ha ha ha Swego ani nie smaruje filtrem, ani nie uważam na zadrapania. Jest normalnym psem. Fakt, chodzi ciągle podrapany, bo Bobik go maltretuje, do tego uwielbia biegać po krzaczorach :lol:

Posted

[quote name='Izabela124.']Ciekawi mnie kto tak robi ha ha ha Swego ani nie smaruje filtrem, ani nie uważam na zadrapania. Jest normalnym psem. Fakt, chodzi ciągle podrapany, bo Bobik go maltretuje, do tego uwielbia biegać po krzaczorach :lol:[/QUOTE]

wiesz co, wg. mnie żeby pies miał skórę w fanej kondycji to trzeba o nią dbać czyli smarować filtrami i gdybym miała grzywacza to właśnie bym to robiła. Moli często nakładam odzywki itp na włos choć nie muszę i nie lubię, ale sobie nie wobrażam jakoś tego nie robić, więc jakbym miała łysego psa to byl latała z kremami co chwile zapewne. wiem, wiem.... mam świra :evil_lol:
A i mnie osobiście strasznie wkurzają odrapania na skórze u psów, więc nie wiem czy bym przeżyła łysego psa :diabloti:

Posted

[quote name='NightQueen']wiesz co, wg. mnie żeby pies miał skórę w fanej kondycji to trzeba o nią dbać czyli smarować filtrami i gdybym miała grzywacza to właśnie bym to robiła. Moli często nakładam odzywki itp na włos choć nie muszę i nie lubię, ale sobie nie wobrażam jakoś tego nie robić, więc jakbym miała łysego psa to byl latała z kremami co chwile zapewne. wiem, wiem.... mam świra :evil_lol:
A i mnie osobiście strasznie wkurzają odrapania na skórze u psów, więc nie wiem czy bym przeżyła łysego psa :diabloti:[/QUOTE]Nie uważam tak jak Ty :) Mój pies ma w bardzo dobrej kondycji skórę. Smaruję ją balsamem tylko po goleniu na wystawę, czyli jak na razie raz w miesiącu. Ale wiadomo, każdy ma inne wyobrażenia o dbaniu o psa :)

Posted

[quote name='Izabela124.']Nie uważam tak jak Ty :) Mój pies ma w bardzo dobrej kondycji skórę. Smaruję ją balsamem tylko po goleniu na wystawę, czyli jak na razie raz w miesiącu. Ale wiadomo, każdy ma inne wyobrażenia o dbaniu o psa :)[/QUOTE]

Ja twojego psa na oczy nie widziałam więc nie oceniam go, za to widziałam inne grzywacze i bywało różnie więc podchodzę do tego tak jak napisałam.
Ja lubię przesadzać jeśli chodzi o mojego psa w kwestii dbania o włos, cóż na to poradzę :diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='whiteterrier']to może to mieszanka shih-tzu z whwt? ;>
Ale i tak śliczna :loveu:
Na początku myślałam, że to jakaś rzadka rasa. :3[/QUOTE]

nie ona nie ma nic wspólnego z westem tak naprawdę, matką była shih tzu, ojciec nieznany ale na bank nie rasowy ani w typie ;)
jest pospolitsza niż się wydaje 0 kundel bury :evil_lol:

Posted

[quote name='NightQueen']nie ona nie ma nic wspólnego z westem tak naprawdę, matką była shih tzu, ojciec nieznany ale na bank nie rasowy ani w typie ;)
jest pospolitsza niż się wydaje 0 kundel bury :evil_lol:[/QUOTE]

Haha no, ale kundelki są najukochańsze na świecie :loveu:

Posted

[quote name='whiteterrier']Haha no, ale kundelki są najukochańsze na świecie :loveu:[/QUOTE]

a bo ja wiem :eviltong: pies jak pies, bez względu na rasę ;)

[quote name='BBeta']Moli zdecydowanie nie wygląda jak kundel bury :eviltong:[/QUOTE]

paradoksalnie w porównaniu do kelpie :diabloti:
chociaż twój póki co wygląda rasowo jeszcze :evil_lol:

Posted

[quote name='NightQueen']paradoksalnie w porównaniu do kelpie :diabloti:
chociaż twój póki co wygląda rasowo jeszcze :evil_lol:[/QUOTE]
Jeszcze? :mad: :diabloti:

Posted

[quote name='BBeta']Jeszcze? :mad: :diabloti:[/QUOTE]

a pieron wie co z niego wyrośnie, czy mu się geny wiejskiego burka odezwą :evil_lol: oby nie, bo takie kelpie mi się nie podoba :diabloti:

Posted

[quote name='NightQueen']a pieron wie co z niego wyrośnie, czy mu się geny wiejskiego burka odezwą :evil_lol: oby nie, bo takie kelpie mi się nie podoba :diabloti:[/QUOTE]
Wszystkie Kelpie wyglądają jak wiejskie burki :diabloti:

Posted

[quote name='NightQueen']wiem - dlatego mi się podoba :diabloti:[/QUOTE]
Mi się Cattle Dogi nie podobają, nie lubię czołgów na czterech łapach :diabloti:

• 3 weeks later...