Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='C&B']Mojego psa wychowa Chrum - nie ma prawa mieć nijakiego charakteru :diabloti:[/QUOTE]

oby :diabloti:

Żeby była jasność
To nie jest tak że grzywaczy nie lubię, bo ja naprawdę je lubię i mi się podobają ale nie chciałabym już takiego psa w domu mieć i tyle ;)

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ależ ja Cię świetnie rozumiem, też mam kilka ras które mi się nawet podobają, ale w życiu nie wezmę takiego do domu :diabloti: każdy lubi co innego, dlatego jest tyle ras :evil_lol: ale jednego możesz być pewna - mój grzyw będzie pro :diabloti: nawet ma już wymyślone imię i głupią ksywę :grins::evil_lol:

Posted

[quote name='C&B']ależ ja Cię świetnie rozumiem, też mam kilka ras które mi się nawet podobają, ale w życiu nie wezmę takiego do domu :diabloti: każdy lubi co innego, dlatego jest tyle ras :evil_lol: ale jednego możesz być pewna - mój grzyw będzie pro :diabloti: nawet ma już wymyślone imię i głupią ksywę :grins::evil_lol:[/QUOTE]

no i czemu się nie chwalisz? :diabloti: na PW napisz, pomysłu ci nie ukradnę bo psa nie planuję :evil_lol:

Posted

Haha wymyśliłaś psu ksywkę zanim go na oczy zobaczyłaś? :D to teraz mów jaką

Uroczy ten prawie chiłek, zrobiłabyś jakieś zdjęcie normalną lustrzanką żonko :evil_lol:

Posted

nie robię z tego tajemnicy, napiszę to, jak ktoś ukradnie to będzie miał psa z zajebistym imieniem :diabloti:
Kirby :loveu: a ksywa wyszła w jakiejś rozmowie ze znajomą przez przypadek - Bułka :diabloti: ambitnie, wiem :evil_lol: ale się przyjęło i jak z kimś rozmawiam to nazywam ją Bułka :lol:

Posted

[quote name='Avaloth']Haha wymyśliłaś psu ksywkę zanim go na oczy zobaczyłaś? :D to teraz mów jaką

Uroczy ten prawie chiłek, zrobiłabyś jakieś zdjęcie normalną lustrzanką żonko :evil_lol:[/QUOTE]

Nikon leży i się kurzy od długich miesięcy, czasami go wyciągnę, ale poważnie nie mam ochoty na robienie jakichkolwiek zdjęć, normalnie mi się nie chce, wiec na zdjecia Abika musisz czekać :diabloti:

A tak w ogóle jak o nim mowa, to jest zboczeniec okrutny :diabloti: przez 4 lata od sterylizacji Moli,[U] żaden[/U] pies nie chciał jej pokryć, a on stara się to zrobić za każdym razem, oczywiście jej to kompletnie się nie podoba

Posted

[quote name='C&B']nie robię z tego tajemnicy, napiszę to, jak ktoś ukradnie to będzie miał psa z zajebistym imieniem :diabloti:
Kirby :loveu: a ksywa wyszła w jakiejś rozmowie ze znajomą przez przypadek - Bułka :diabloti: ambitnie, wiem :evil_lol: ale się przyjęło i jak z kimś rozmawiam to nazywam ją Bułka :lol:[/QUOTE]

Kirby ? ciężko się wymawia, ja wolę imiona które są prostsze w wymowie, ale Bułka wymiata :evil_lol:

Mi się ostatnio spodobało imię dla suki Atka bom gdzieś na YT usłyszała, labradorka miała tak na imię

Posted

[quote name='NightQueen']

Żeby była jasność
To nie jest tak że grzywaczy nie lubię, bo ja naprawdę je lubię i mi się podobają ale nie chciałabym już takiego psa w domu mieć i tyle ;)[/QUOTE]

ja tam nie namawiam, a wręcz przeciwnie, za dużo już tych grzyw ostatnio :diabloti:

C&B to jest Bułka :P [URL]http://www.chinesecrested.no/en/registry/62345/Shadow+White+Midnight+Muriel.html[/URL]

Posted

[quote name='C&B']ciężko się wymawia, ale jest ładne :diabloti: i tak będzie Bułka :evil_lol: ale oficjalnie musi mieć jakieś normalne :lol:[/QUOTE]

n pewno ludzie na ulicy pomyślą tak samo :evil_lol: (nie żebym się ludźmi przejmowała :eviltong:)

[quote name='Iza.']ja tam nie namawiam, a wręcz przeciwnie, za dużo już tych grzyw ostatnio :diabloti:

C&B to jest Bułka :P [URL]http://www.chinesecrested.no/en/registry/62345/Shadow+White+Midnight+Muriel.html[/URL][/QUOTE]

ostatnio jest bum na grzywacze i bordery, każdy je chce mieć :roll:

Posted

[quote name='NightQueen']

ostatnio jest bum na grzywacze i bordery, każdy je chce mieć :roll:[/QUOTE]

niestety, a poźniej psy domów szukają bo oczekiwań nie spełniły :roll:

Posted

[quote name='Iza.']niestety, a poźniej psy domów szukają bo oczekiwań nie spełniły :roll:[/QUOTE]

mnie w ogóle przeraża ilość grzywaczy oddawana przez "hodowców" i to z ZK bo nie mieli dla kolejnego już czasu, masę jest takich ogłoszeń

Posted

[quote name='NightQueen']mnie w ogóle przeraża ilość grzywaczy oddawana przez "hodowców" i to z ZK bo nie mieli dla kolejnego już czasu, masę jest takich ogłoszeń[/QUOTE]

jak w każdej rasie ostatnio, jakaś taka głupia moda, ale tak to jest jak każdy bierze się za hodowanie. jak ja zaczynałam przygodę z grzywkami to na prawde było niewiele hodowli, a teraz jakaś masakra, wszyscy od razu chcą szczeniaki robić :/

Posted

[quote name='Iza.']jak w każdej rasie ostatnio, jakaś taka głupia moda, ale tak to jest jak każdy bierze się za hodowanie. jak ja zaczynałam przygodę z grzywkami to na prawde było niewiele hodowli, a teraz jakaś masakra, wszyscy od razu chcą szczeniaki robić :/[/QUOTE]
dokładnie tak
A co chwile nowe hodowle powstają, hodowle albo raczej "hodowle", bo w takim czymś dla mnie mało profesjonalizmu. Ale ludzie wiedzą że rasa popularna to warto zarobić, bo jaminków i cockerów to już przecież nikt nie kupuje :roll:

Posted

no niestety na bordery już jest bum jak na labradory ;) teraz każdy chce mieć pieska który biega za frisbee... z jednej strony to spoko, bo sporty się ruszają mocno, rozwijają i tak dalej, ale z drugiej strony bordery są wszędzie -.- ostatnio jadąc przez gdańsk widziałam 3 bordery których nie znam :grins: a to już jest tragedia :diabloti:

ale z drugiej strony u mnie na osiedlu jest na przykład 5-6 jacków :grins: większość niewychowana, nie spuszczana ze smyczy i żyjąca na spacerkach dookoła bloku ;)

a inne rasy to mnie w sumie niewiele interesują :evil_lol:

Posted

U mnie w bloku jest niewychowany jack -nie cierpię go :diabloti:

O ile bordery mi się podobały to teraz jak je widzę to mam już mam naprawdę dość, no chyba że jest to red merle :loveu: Nie wypominając o jorczkach/shih tzu/westach których na osiedlu jest plaga :shake:
Dlatego sprawię sobie kiedyś tam pudla bo są obciachowe i nie modne :diabloti:

Posted

[quote name='NightQueen']U mnie w bloku jest niewychowany jack -nie cierpię go :diabloti:

O ile bordery mi się podobały to teraz jak je widzę to mam już mam naprawdę dość, no chyba że jest to red merle :loveu: Nie wypominając o jorczkach/shih tzu/westach których na osiedlu jest plaga :shake:
Dlatego sprawię sobie kiedyś tam pudla bo są obciachowe i nie modne :diabloti:[/QUOTE]
red merle jest FUUUUUUUUU :evil_lol:
jedyny słuszny kolor to czarny :diabloti: no i czekolada. I ewentualnie niebieski, lilac i takie tam, ale koniecznie niemerle i koniecznie nie tri :grins::evil_lol:
ale na pudla też mam ochotę, na kiedyś, jak się jakaś fajna hodowla rozwinie

Posted

[quote name='Unbelievable']red merle jest FUUUUUUUUU :evil_lol:
jedyny słuszny kolor to czarny :diabloti: no i czekolada. I ewentualnie niebieski, lilac i takie tam, ale koniecznie niemerle i koniecznie nie tri :grins::evil_lol:
ale na pudla też mam ochotę, na kiedyś, jak się jakaś fajna hodowla rozwinie[/QUOTE]

nie znasz sie, redy są boskie :loveu: za ot nie mogę już patrzyć na b&w i blue merle :eviltong:
czarne/tri mi się kompletnie nie podobają - wiejskie burki, czekolada może być

Pudle są rewelacyjne :loveu::loveu:tylko szkoda że u nas prowadzi się hodowle głównie pod showy, mało która hodowla z pudlami w pl (w ogóle jest ich mało) pracuje z psami

Posted

[quote name='NightQueen']nie znasz sie, redy są boskie :loveu: za ot nie mogę już patrzyć na b&w i blue merle :eviltong:
czarne/tri mi się kompletnie nie podobają - wiejskie burki, czekolada może być

Pudle są rewelacyjne :loveu::loveu:tylko szkoda że u nas prowadzi się hodowle głównie pod showy, mało która hodowla z pudlami w pl (w ogóle jest ich mało) pracuje z psami[/QUOTE]
a weź, taka kupa z kupą :diabloti:
ja lubię wiejskie burki ;) kiedyś jakaś pani, patrząc na Brum, powiedziała, że żaden rasowy pies nie jest taki ładny jak ona :grins::evil_lol:

ano właśnie, i nawet nie ma skąd brać :roll:

Posted

[quote name='Unbelievable']a weź, taka kupa z kupą :diabloti:
ja lubię wiejskie burki ;) kiedyś jakaś pani, patrząc na Brum, powiedziała, że żaden rasowy pies nie jest taki ładny jak ona :grins::evil_lol:

ano właśnie, i nawet nie ma skąd brać :roll:[/QUOTE]

nie znasz się :diabloti:
A ja nie dla mnie pies rasowy ma wyglądać jak rasowy :diabloti: dlatego są rasy któych kompletnie urody nie ogarniam :evil_lol:

Ja mam kundla a wszyscy mi z niego robią rasowca i co :eviltong:

noo jedyne co to można uderzać do innych krajów, ale u sąsiadów tez nie ma fajnych hodowli pudli, więc trzeba szukać dalej co znów tanie nie jest :shake: i tak można pomarzyć o fajnym pudelsie w Pl :-(

Posted

[quote name='Unbelievable']z Grama też zawsze robią kundla, ewentualnie foksa :diabloti:

można wziąć z belekąd i liczyć że będzie miał fajny charakter przez wychowanie : P[/QUOTE]

no niby można, ale jako komuś zależy na konkretnych cechach to już nie jest tak wesoło, chociaż z drugiej strony tak jak pisałam gdzieś tam, pudel są uniwersalne więc praktycznie z każdego się da zrobić sportowca, jeżeli ktoś akurat miałby takie oczekiwania - ja np. nie bo mnie frisbee, agi i inne takie nie interesują i nie mam na to czasu :diabloti:

Ciekawe jest że z foksów robią jacki a z jacków foksy :evil_lol:
[CENTER]a ja mam pożółconego westa :diabloti:
[IMG]http://i1087.photobucket.com/albums/j473/88NightQueen/DSC_2743-2.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Posted

[quote name='Iza.']

C&B to jest Bułka :P [URL]http://www.chinesecrested.no/en/registry/62345/Shadow+White+Midnight+Muriel.html[/URL][/QUOTE]
Całkiem fajna, widocznie Bułki tak mają :evil_lol:

Ja nie biorę grzywa dlatego, ze jest grzywem, biorę psa z konkretnego skojarzenia, jeżeli się nie urodzi suka pp to nie wiem czy zdecyduję się na inny miot ;) no chyba, że będzie równie fajny :lol: